Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

tisdag 26 maj 2009

Självförhärligande är något som...




http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2951101.svd


...Ingmar Bergman aldrig skulle ha ägnat sig åt. Men nu, när han är död, så samlas tillbedjarna i nåt slags orgiastisk, självförklarande dyrkandeorgie med de sedvanliga kraven på automatisk tillslutning.

Va, säger dom! Kommer inte alla??!! Det var det jävligaste! Det hade vi ingen aaaaning om! Vi som utgick ifrån att alla människor gick omkring och tänkte på Ingmar Bergman hela tiden!

Har dom inte fattat att film faktiskt är en färskvara? Nåja, inte nödvändigtvis i den bemärkelsen att den ruttnar med tiden, men väl så i den bemärkelsen att den bleknar i människors medvetande.

Vem tror dom ska komma till Bergmanfestivalen sådär självklart? Tonåringarna? Barnen? Arbetslösa industriarbetare? Hemlösa? Hemmafruar? Korvgubbar? Veteranskådespelare? Balettdansöser? iPod-blängande geekar? Hehe... Elever från Konstfack? Politiker? Fyllon? Tommy Körberg? Konovalenko?

Ja ja, smaken är som baken.

Jag tycker att Ingmar Bergman har gjort några ruskigt bra filmer och teaterstycken, i mina ögon är de tidigaste som t ex Det Sjunde Inseglet aprövsvidrigt dyngsuveräna.

Men rätt mycket har också varit ganska tråkigt.

Vi är ju, tyvärr tycker nog Bergmanisterna, en hel del människor som inte finner något större intresse i att skåda tigande tykna förtryckare fortsätta tiga, möjligen med någon liten interfoliation av rabiata utbrott, mörkrets inbrott och en döende moders verbala avbrott. Typ.

Inget fel på Ingmar Bergman.

Men någon Gud var han inte.

Han gjorde så gott han kunde och han gjorde det utav helvete och hela tiden och han gjorde det bra. Det får man vara nöjd med. Och han också. Värd att hedras är (var) han, liksom att uppskattas. Men mest blev han beskattad.

R.I.P Mr. Bööööögman!


Jaha, nu slår det mig att det sista kan uppfattas som antingen homofobiskt eller homofilt eller som ett uttalande om Ingmars sexualitet! Men det är ingendera. Det var så det lät när engelska konferencierer läste upp hans namn. Sånt är inte roligt för en svensk! Hmmm... Eller så är det just det.

Birgit Nilsson, vår underbara och extremt humoristiska operaprimadonna par preferance sade en gång om sitt kändisskap; Ja, hur tror redaktörn att det känns för mig, som då var en ung och osäker svensk flicka, att stega in på Metropolitans scen och höra speakern presentera mig som Miss Birdshit Nilsson?

Jaja, nu handlade det ju egentligen om frågan om varför alla levande varelser i universum inte köper biljetter till Bergmanfestivalen på Dramaten?

Ja, inte fan vet jag!

Jag personligen? Jag vill inte ha nån!

Hehehe, ja äntligen gjorde dom...



http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2953803.svd

...lite nytta! Det var ett par hundra år sedan sist, men hellre sent än aldrig.

Det är bra att den svenska flottan får vässa klorna och uppdatera sina kunskaper i en konfrontation med outbildade, hungriga, dödsföraktande kulörta kapare, iklädda trasor, sandstormsskadade kalashnikovkarbiner, sekelgamla granater, ett och annat litet kanonliknande föremål i fören på sniporna eller vad fan dom kallar småbåtarna därstädes.

Jepp! Det är bara bra.

Men gör dom inte till hjältar! Då blir det som när Hitler anföll Polen. Pansartrupper mot kavalleri. Tyskarna vann. Knappast hjältemodigt, men effektivt.

Va? Sakfrågan? Öööh!? Ska man behöva hålla på och slafsa med fakta också?

Ja ja, det är bra att dom försöker få stopp på skiten längs kusten därborta!

Så här kan vi inte ha det, inte som det är nu!

Pirater som stoppar upp leveranserna av våra 60-tums platt-TV, vår diesel, vår bensin, vår ovärderliga pava Sake, våra sprillans nya miljövänliga bensinslukare och våra oundgängliga Pokemonkort kan ju inte tolereras alls.

Bra att den svenska flottan gör en insats! Det är på tiden. Hoppas nu bara att ingen stridsnovis skär sig halvt fördärvad på papperet med instruktioner till hur man ska pinka på en båt.

Alltid i lä, aldrig i lovart! Kom ihåg det, kära navy seals in spe, så klarar ni er!

Bandidos eller Hells Angels skulle ha blivit...




http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2955293.svd


...åtalade om dom hade försökt sig på sån här skit! Men så fräcka är dom inte!

Det krävs stadgade kommunpolitiker för att genomföra de största kupperna, de samvetslösaste stölderna och de grövsta förräderierna mot de medborgare vilkas bästa man lovat, och valts, att beakta i alla lägen.

Den här typen av nepotistiskt kamaraderi förekommer bara inom politiken och där är detta fall bara ett i raden av de fala folkförrädarnas fula fuskförsök!

Inför det amerikanska (ibland gör dom allt bra saker också) begreppet IGG (Ill Gotten Gains) och åtala dessa politiker samt ta därefter ifrån dom allt dom äger. Skriva över på frun? Näe, det funkar inte i IGG-systemet.

Lång tid på kåken. Pissblack. Inga vänner. Bra utfall i det här fallet. För om jag fick råda så skulle resultatet bli betydligt värre. Inkapaciteringsgraden skulle då bli 100-procentig! (i.e. Adios Amigo! See You in Hell!)

Kommer dom att bli fällda? Näe då! Dom kan sova lugnt.

Dom äger polisen, åklagarna, nämndemännen, domarna och "kriminalvården" så dom kommer garanterat inte att dömas för någonting alls, rent juridiskt sett.

Men hela saken stinker av korruption, mutor, extrem dumhet, självgodhet, självrättfärdigande, omotiverat uppblåsta egon samt parvenypråliga penningperversiteter!

Skicka svinen till Danmark! Där plågar dom grisar det värsta dom kan! Om jag får som jag vill?

Ja, köp inte fläsk därifrån! Det kan komma från ett svenskt kommunalråd!

Ministerstyre var ordet sa Bill...




http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2955013.svd


http://www.dn.se/kultur-noje/musik/kulturministern-ku-anmals-for-positivt-uttalande-om-pirate-bay-domen-1.874325

...hon har blivit en åsna sa Bull!

Jag säger inte att Lena Adelsohn Liljeroth saknar kvaliteter.

Men dom hon har, tycks hon idag mest dedicera till utövandet av den svåra konsten att serietillverka juridiska blamager och fåvitska stupiditeter, samt ett och annat korkat övertramp i arbetet med att förvandla den svenska kadern av 12-åringar till lovligt byte för de advokatfnask som företräder de obsoleta fläskbelätena i den amerikanska mediabranschen!

Tänka sig! En gång stiftade vi våra egna lagar! Det var goda tider det!

Nu stiftas dom i Washington - och Lena Adelsohn Liljeroth är en av dem som förtjust och okritiskt inför dom här, glatt viftande med Stars and Stripes-flaggor och rosa hjältekalsongreplikor! (No comprende? Läs tidningarna fartface!)

Hmmm...

OBS! Det här är inget hot utan mera en historisk tanke och en liten dröm;

Åk upp till Isala och förklara ditt folkförräderi ditt förbannade spektakel, så kommer du troligen, om du inte har skittur, att få smaka på plättlaggen, och det på ett sätt som till och med den tålige Gustav Wasa skulle ha funnit osmakligare än både pannkakor och skidtur!

Jaha, nu har vi inkompetensen på vår sida!



http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2954845.svd

http://www.dn.se/nyheter/sverige/eu-kommissionen-stammer-sverige-for-utebliven-datalagring-1.873947

Den där eländiga snutromantikern Beatrice Ask, en fullständigt oförblommerad Stasi-romantiker, har missat att införa ännu ett direktiv som har till uppgift att ytterligare minska vår integritet och våra rättigheter. Tidsbrist är orsaken. Sägs det.

Lyssna noga nu! Tidsbrist är orsaken! I alla fall officiellt. Trallalalala!

Av någon egendomlig anledning tycker den moderata regeringen ( ja, jag vet att det finns lydiga klåpare från andra partier i regeringen, men vem bryr sig!), att just detta integritetsattackerande direktiv är osmakligt. Varför förstår jag inte.

Beror det på att ministrarna ännu inte fått tillräckligt med dollarstinna dusörer eller beror det på, som hon säger, att man helt enkelt inte hunnit med arbetet att förslava det svenska folket ytterligare?

Hmmm... IPRED gick bra att införa. Då sålde man en hel ungdomsgeneration till de lobbande juristhororna som företräder amerikansk inkompetens och kapital. Då fanns det tid.

FRA-lagen gick bra att införa.

Där handlade det om att sälja ut sina medborgare till amerikanska underrättelseorganisationer. Gott om tid då med.

Men en lag som registrerar och bevarar uppgifter om vem som ringt vem, vem som mailat vem och vem som sms:at vem tycks vara mera besvärlig att införa.

Varför?

Naturligtvis för att dom själva sms:ar, mailar och ringer! Gud vet till vem och vilka och varför!

Tänk om det är så att dom helt enkelt är rädda för att nån ska komma på dom med att ta mutor, snaska med CIA, fnaska för lobbyister och ogenerat slafsa rynkiga och slappa amerikanska direktörsrumpor?

Hmmm... Ja, men man undrar ju. Varför blir en regering som är ohejdat positiv till, och extremt aktiv i, arbetet med att förråda sina egna väljare och även det svenska folket i övrigt och som jublande inför extremt infama integritetsskändningar, helt plötsligt oförmögen att införa just denna form av registrering?

Fi donc! Quel odeor! (i.e. Fy fan vad det stinker!) Hmm... Pardon my french!


Rösta på Piratpartiet! I valet till EU-parlamentet. I riksdagsvalet! Lär utsugarpacket att vi har ögonen på dom!

Konsten är tydligen opium för folket...



http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/konstelev-bjod-pa-knark-pa-utstallning-i-oslo-1.873682

...och inte religionen, som Karl Marx påstod.

Skämt åsido, jag finner det besynnerligt att dagens konststuderande tar så lätt på begreppet konst att de nu definierar vandalisering, låtsade psykoser och nu utdelning av knark som konst.

Jag blir inte speciellt upprörd över saken, knarkutdelaren får väl lite böter som det ska vara, men jag oroar mig lite grand för hur framtidens konstvärld kommer att te sig, när vi nu på mycket kort tid sett några välkända exempel på hur unga "konstnärer" ser på sig själva och sin konst.

Visst, det kan kallas "Sturm und Drang" och visst kan och ska man förvänta sig att unga konstnärer i utbildning testar gränserna och utmanar "etablissemanget" å det grövsta, men vart leder detta?

Jag kan i och för sig skilja ut tjejen med den låtsade psykosen och förstå henne, eftersom hon verkligen ville berätta något om sig själv och ur sitt eget liv, påtala missförhållanden etc.

Men dela ut knark och trasha en T-banevagn? Det är ju snorungegängens jobb!

Fast dom tar ju betalt för knarket, så då undrar man om det är just det att knarket är gratis som är konst?

Ja, inte vet jag, men jag misstänker att framtidens vernissager inte blir särskilt intressanta - i vart fall inte ur estetisk synvinkel sett.

Men dom kan ju bli riktiga happenings förstås. Men vill man se nån bli gripen på bar gärning av polisen medan knarklangning eller vandalisering pågår, kan man väl lika gärna titta på "Cops" som att gå på konstutställning.

Hmmm... Jag tror det handlar om barn. Dom vill göra intryck. Dom vill imponera. Dom vill omedelbart ha sina 15 minuters kändisskap. Om det är så, så har dom ju lyckats i sitt uppsåt, det råder ingen tvekan om det.

Men sedan då? Vad lär dom sig på konstskolorna? Vad undervisar lärarna i för ämnen? Vad ska dom leva av när studielånsperioden är över och dom får en massa ungar som gastar efter mobiltelefoner, iPods och mat?

Att dela ut knark och bomba T-banevagnar lär inte löna sig särskilt mycket eller särskilt länge och jag tror det blir svårt för dom att bli representerade på Guggenheim och dom andra ställena med sådana konstverk.

Om man får skoja lite till; Är vi på väg mot en konstvärld där en retrospektiv utställning bara kommer att innebära att man får betitta konstnärens brottsregister, snyggt inramat och raffinerat upphängt av den för tiden mest populära "heminredningsarkitekten"?

Nåja, om sanningen ska fram och det ska den ju vare sig man vill eller inte, så är det här tre fall eller möjligen bara två. Det går ju fler elever än dom här på Nordens konstskolor och även om vi inte hör något, vare sig från eller om dem, så ska vi inte glömma devisen; "Hälsan tiger still!".

Det är nog där vi finner framtidens konstnärer ändå.

Ett ögonblick i Sverige 2009...

Jag fick idag ett e-mail från en närstående person. Det handlade om en hel massa, men det som fick mig att reagera var försöket att förnya ett recept.

Jag vill inte undanhålla er dess tänkvärda innehåll, utan ger härmed en inblick i den hypereffektiva, patientvänliga sjukvård som bedrivs i Sverige idag. Inte undra på att Landstingsskatten inte räcker till. Riktigt ilsk kan man ju inte bli över saken, utan mera full i skratt!


"Jag var i väg till XXXX vårdcentral i går och mätte mitt blodtryck, och till min glädje så ligger mitt tryck nu på 120/70 vilket jag känner mej riktigt nöjd med. Det var den sista tabletten som fixade till det hela så nu verkar det vara helt okey med den biten.

Jag tänkte att när jag ändå var på XXXX Vårdcentral så skulle det passa perfekt att förnya ett recept på Voltaren, men tror du att det gick då?

Nej, nej, nej, sa sköterskan, du måste gå hem och ringa hit till vårdcentralen, för vi jobbar inte med recept direkt mot patienter, utan du måste gå hem och ringa!

Efter några fruktlösa protester så insåg jag att det bara var att kila hem och ta telefonen och ringa.

När sedan samma sköterska svarade i telefon så var det helt plötsligt inga problem med receptet, utan det hela gick smärtfritt och helt utan problem.

Ja det är väl bara att rätta in sej i leden och inse att vanlig logik och sunt förnuft saknas helt och hållet, i varje fall på XXXX Vårdcentral. SUUUUUCK!"

Jamen, regeringen har ju...

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2951121.svd

...svikit alla andra också, och det i varje tänkbart avseende - utom möjligen befolkningen i Lindingö, Danderyd med flera tillhåll för höginkomstgräddan.

Då är det väl inget konstigt med att dom sviker bönderna också.

Sen tror jag inte ett ögonblick på det där med att regeringen glömt bönderna. Regeringen skiter fullständigt i bönderna, liksom i resten av landsbygdsbefolkningen.

Vilka dumskallar!



http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2951035.svd

http://www.dn.se/opinion/debatt/dags-att-gora-uppehall-med-loneokningarna-1.873139

Jag upphör aldrig att förvånas över hur svenska bolagsstyrelser ständigt lyckas med uppgiften att hitta nya idioter att fylla posterna i bolagsledningarna med.

Här kräver man lönestopp minsann! Här kräver man en uppluckring av trygghetslagarna!

Det vore, enligt dessa fårskallar, bra för bland annat reallöneutvecklingen! Jo man tackar. Nu har dom läst Orwell igen. Mindre lön är mera lön. Eller har dom missförstått det där med att "less is more"?

Vad dom här dillande dirrarna vill, är bara att löntagarna ensamma ska betala för dirrarnas oförmåga att sköta sina företag i dåliga tider. Att sköta ett företag i goda tider är väldigt lätt, men det är när det hettar till som agnarna skiljs från vetet.

Men i just detta fall har nog agnarna snarare skilts från vettet!

Det näringslivet verkligen behöver just nu är ett stopp för fullständigt omotiverade bonusar, dito optionsprogram, dito fantasilöner, av fantasipensioner, av omotiverade höjningar av styrelsearvoden, omotiverad dränering av företagskapital för aktieutdelningar och en omläggning av ersättningssystemet så att det här psykopatologiska puckopacket tvingas arbeta helt på provision!

Det borde dom inte tycka vara något problem, så himla duktiga som dom anser sig vara.

Hmmm... Dom här dilettantiska dårfinkarna har nog fan fått betalt av oppositionen för att göra det här utspelet. Det torde i alla fall kraftigt underlätta ett majoritetsskifte i valet 2010.

Se även;

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2953879.svd

Som man bäddar...



http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisinsats-mot-ranare-granskas-1.873178

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2948929.svd

...får man ligga. Visst är detta klantigt skött av polisen i Umeå. De misstag som begåtts är många och många beror på inkompetens, men inte samtliga.

Det är tragiskt att se hur polisen misslyckas i försöken att komma tillrätta med den organiserade brottsligheten. Här hade man chansen att få undan ett antal våldsbenägna, välbeväpnade svin, men felade kapitalt.

Jag kan förstå att polisen låter det gå så här långt, så att man faktiskt låter brottslingarna påbörja brottet. Jag kan ana den förtvivlan polismännen känner varje gång en blånekande gängmedlem klarar sig undan efter vittneshot och ett utdraget tigande. Man ville ha otvetydiga bevis. Man ville ha undan de här kriminella. Förståeligt.

Men varför kallade man inte in specialister? Har vi inte nåt som kallas Nationella Insatsstyrkan?

Varför slog man inte blixtsnabbt en järnring runt området? Om man nu inte visste exakt när brottet skulle ske, varför hade man inte poliser i beredskap som kunde, på en signal, kliva ut på gatorna och stoppa all trafik? Berodde det på personalbrist? På dålig insikt om vad som kanske väntade?

Varför var man inte fler poliser på plats? Varför var man inte tyngre beväpnade? Varför kom flera tungt beväpnade rånare undan?

Samtliga skulle ju ha suttit i cell, legat på sjukhus eller i en obduktionssal om allt gått rätt till.

Men det gjorde inte det.

Orsaken är inkompetens, givetvis.

Men det är också så att förberedelserna av en sådan här insats försvåras kraftigt av att polismyndigheten är full av mutkolvar. Man vågar inte låta för många känna till ett sånt här tillslag - då ökar sannolikheten snabbt för att uppgifterna säljs till brottslingarna.

Vågar man inte låta tillräckligt många känna till insatsen, så blir man inte tillräckligt många på plats och då kommer brottslingarna undan - det är ju en tämligen simpel matematik och logik.

Troligen är ovanstående också orsaken till att man inte hade beredskap för att snabbt spärra av brottsplatsen och till att man inte vågade kalla in den Nationella Insatsstyrkan.

Vi ser ju gång på gång hur uppgifter från pågående utredning läcker ut till kvällstidningarna som dessutom har den dåliga smaken att publicera dem. Uppgifterna kommer från poliser eller civilanställda inom polisen.

Sak samma med den grova brottsligheten. Polisen läcker som ett såll. Poliser som förråder, inte bara sina kolleger, utan också hela rättsapparaten gör givetvis inte detta av humanistiska skäl, utan av ekonomiska sådana. Dom får helt enkelt betalt av brottslingarna.

Så varför gick det då så illa i Umeå? Jo, för att polismyndigheten har alldeles för många mutkolvar anställda. På alla nivåer.

Det finns sedan länge en tradition inom polisen; Man ger sig inte på en annan polis, vare sig han misshandlat en gripen, slagit ihjäl ett fyllo, skjutit ihjäl en sinnesförvirrad eller kan misstänkas för ett kriminellt läckage av information. Ingen har sett något. Ingen har hört något. Den döde föll i en trappa, etc, mm, osv.

Som man bäddar får man ligga.

Tveksam journalistik...



http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2949985.svd

...att köra den här nyheten, i den här formen innan analysen är klar. Här pekar man ut ett specifikt vinmärke och larmar och har sig utan att ha någonting alls på fötterna. Jag vågar påstå att detta inte är sant, men kan givetvis ha fel.

Flaskan var ju från 2005 och vi skulle garanterat haft flera larm av det här slaget rörande samma vinsort om en hel batch varit förorenad.

Det kallas sannolikhetsanalys. Om en uppgift förefaller felaktig så är den oftast det.

Det är ju bara att vänta på att analysen av vinflaskans innehåll är klar, innan man pekar ut en viss produkt. Den här typen av larm, på så lösa grunder, kan ju knäcka ett företag för tid och evighet.

Den stackars norrmannen kan lika gärna ha råkat ut för ett mordförsök, en stroke, andningsstillestånd på grund av för hög promillehalt och/eller intag av läkemedel som förstärker alkoholens effekter. Han kan ha drabbats av i stort sett vad som helst.

Den här nyheten är bara strunt. Just nu i alla fall.

Dom ljuger som som fan!



http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_2950591.svd

De svenska politikernas agerande i integritetsfrågorna blir allt osmakligare.

I Riksdagen och i EU-parlamenetet har dom glatt röstat igenom en radda lagar som kraftigt inskränker vår personliga frihet och möjligheterna att använda Internet som en källa till fri information och en estrad för åsikts- och kunskapsutbyte.

Nu, någon vecka före valet till EU-parlamentet, så är dom plötsligt så integritetsbejakande, så Internethygglo och så förfärande folkförförande att man knappt tror det är sant! Hmmm....

Ja, det beror ju på att det inte är det! Dom ljuger. Dom vet att dom ljuger. Det handlar om ren lögn - inte om missförstånd eller felciteringar eller missuppfattningar.

Det handlar inte heller om att dom helt plötsligt har sett ljuset och äntligen förstått vad Internet handlar om.

Det handlar inte om att dom har insett att dom har sålt ut en ungdomsgeneration till obsoleta stofiler i amerikanska skiv- och filmbolag.

Det handlar inte om att dom förstått att det var ett misstag att fläka upp sig som billiga fnask för lobbyadvokatyren med ursprung i USA.

Det handlar om lögn. Ren och skär. Hmmm... Eller snarare svart, solkig och smutsig lögn.

Det handlar om att dom är rädda. Det handlar om att dom är rädda för att förlora en del av makten i EU så att dom får svårare att mängdstifta lagar som är folk- och landsförrädiska. Det är det dom är; Lands- och folkförrädare. Blåljugande folkförrädare.

Eller skulle det kunna vara sant? Beror det på att dom har lyssnat på debatten? På att dom insett vad dom gjort och tänker ställa allt tillrätta igen?

Glöm det! Dom ljuger. Det gör dom alltid. Kika bara på hur det låter före valen och hur det blir efteråt! I alla val.

Politisk färg då? Skit samma. Dom ljuger allesammans. Manipulerar. Förvränger. Är lika fega, lika bankrutt i moraliskt hänseende, har samma behov av total kontroll, samma inneboende visshet om att dom är ensamma innehavare av förnuft och klarsyn.

Nej, rösta på Piratpartiet i EU-valet! Det kanske inte förändrar europapolitiken så mycket och kanske inte här hemma heller. Men vi får in någon eller ett par som i alla fall stretar emot och skriker högt när folkförräderiet fortsätter och accelererar.

En röst på Piratpartiet är en fot i nyllet på de ljugande landsförrädarna och kanske kan det leda till att en eller ett par av dessa lobbyfnaskande lögnhalsar åker ut ur parlamentet och blir tvungna att skaffa sig ett jobb.

I vart fall blir en röst på Piratpartiet en klar signal till bluffmakarna om vad folk verkligen tycker om deras skandalösa svinerier.

Dom ljuger. Igen. Tro inget annat.