Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

onsdag 3 juni 2009

Äsch, sånt händer ju...



http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3002527.svd

http://www.dn.se/ekonomi/telia-tog-dubbelt-betalt-1.882843

...och Telia tar ju konsekvenserna av sitt misstag och slantar upp 100 bagis i samtalstid till dem som drabbats. Det motsvarar ju mer än väl vad dom själva kräver om man inte betalar räkningen i tid.

Det tycker jag är helt OK och bra mycket rejälare än t ex Försäkringskassan och en massa andra som överhuvudtaget har svårt att sköta betalningssystemen - både ut och in - och det betydligt sämre än Telia.

Där är det inte tal om någon kompensation inte!

Shit happens. Kaste den första stenen, som själv är utan skuld!

Alla kan begå misstag. Ber man kunderna om ursäkt och kompenserar så ska man väl inte hängas ut som nåt slags förbrytare för det.

Men visst, jag håller med dem som säger att man ska ha koll på sina konton. Fast då handlar det om värre grejer än en dubbelfakturering från Telia som ju är lätt identifierbar och enkel att rätta till.

Det är värre med de finansfintande aporna som kräver dröjsmålsränta på räkningar man aldrig fått, bluffsvinen som skickar varor man aldrig beställt eller som skulle ha varit ett "prov", och därefter skickar räkningar, med flera dylika bluff-företag.

För att inte tala om vad politikerna låter fackpampar, giriga direktörer, finansfjollor och liknande pisspottor göra med dina pensionspengar!

Att jämställa Telia med dem, bara på grund av ett misstag, är rena justitiemordet.

Så det så...

Patetiska fascistsvin...



http://www.dn.se/nyheter/varlden/den-4-juni-finns-inte-i-kina-1.882765

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2998375.svd

...gör sånt där, det är helt normalt för dom och inget konstigt med det.

Det som är egendomligt är att politikerna i Europa i allmänhet, och Sverige i synnerhet, fortsätter att stryka dom där "satans kreaturen" medhårs, skriva handelsavtal och hångla loss med dom där rynkiga gubb- och mördarjävlarna så snålvattnet rinner över i ymnighetsbägaren på alla som deltar.

För det handlar om pengar och inte om moral - som alltid när det gäller politiker.

Oh, vad dom är odemokratiska och hemska! Attans och fy sjutton!

Men Guuud vilken marknad!! Hurra, det bara rullar in stålar från Kina!

Vi får nog fan ta och skynda långsamt och inte ställa för stora krav för snabbt på kineserna! Annars kan dom bli elaka mot medborgarna! Bäst att ligga lågt och låta dom fixa det där själva, dom är ju på god väg mot sann demokrati redan! Jepp, vi avvaktar! Och under tiden får det tuffa på så kontona spricker! Vi måste tänka på företagens lönsamhet, ju!


Ja, såvitt jag kan förstå så är det så dom svenska politikerna tänker.

Hmmm... Skrev jag tänker? Vad fan är det med mig!? Det är klart att dom inte tänker, det kan dom ju inte.

Jag menar att det där sitter i ryggraden på dom. Va, skrev jag ryggraden!? Vad är det med mig!!??

Dom saknar ju ryggrad alldeles!

Ja, se nu slutar jag innan jag skriver om nåt annat som inte existerar.

Han har så rätt...



http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2999695.svd

...och det blir allt mer uppenbart att det är bättre och säkrare att förvara sitt livs besparingar under kudden hos en smällfet knarkhora i Pireus hamnkvarter, än att låta våra politiker ta hand om dem.

Men de egna pensionerna säkrar dom utav helvete, dom inkompetenta förbannade snyltarna. Det går ingen hungrig från riksdagsarbetet, det kan jag lova.

Där kan det till och med bli frågan om en kraftigt ökad levnadsstandard när man slutat "jobba" - det vill säga att trycka på en knapp enligt partiledarens instruktioner.

Men mina pengar lirar dom obehärskat med - det som blivit kvar sedan dom försett sig själva alltså - fixar med fondbolag, petar in högvis med enfaldiga skitkärringar och psykopatiska och kleptomana dårdirektörer i pensionsbolagsstyrelserna, så att också dom kan förse sig av vårt sparkapital.

Nu väntar jag bara på ett politiskt förslag om tvångseutanasi för pensionärer som inte klarar av att leva på det lilla som blivit kvar, sedan packet i riksdagen och hela den nepotistiskt tillsatta nomenklaturan stulit färdigt.

Lyssna på sakkunniga? Det gör aldrig en politiker! Dom vet ju alltid allt bäst alldeles själva.

Rösta på Piratpartiet!

Skum grej!



http://www.dn.se/sthlm/finansministern-angripen-i-garage-1.882403

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2999917.svd

Anders Borg har alltså blivit angripen i ett garage. Det står så i artikeln så då har väl polisen konstaterat det. Av en man. Men han hejdades innan han hunnit gå till fysiskt angrepp. Av en chaufför. Detta angrepp har fått Säpo att ändra rutinerna.

Jaha ja.

Sedan konstateras att mannen, ja han som angrep Anders Borg alltså, INTE är misstänkt för något brott!

Ja, jag betvivlar inte att han är att betrakta som oskyldig, det är inte det. Men har han möjligen blivit utsatt för ett dylikt?

Frågan är vad ordet angripa betyder i detta sammanhang?

Är det t ex ett angrepp att skrika "Tack så jävla mycket för att mina ungar får svälta bara för att jag har mist jobbet, din förbannade svinpäls!"?

Ja, jag vet inte. Det här osar rutten katt och är en av de konstigaste, dunklaste och, möjligen, mest onödiga nyhetsartiklar jag någonsin sett...

Någonting har ju hänt. Men ingenting.

Är det något som det är meningen att vi inte ska få veta - t ex vad "angreppet" egentligen handlade om?

Äsch...

Men nyhetsartiklar som ger upphov till fler frågor än dom besvarar bör ratas i nyhetsvärderingen - åtminstone till dess att upphovsmannen, i detta fall nån TT-tok, fyllt på så pass med uppgifter att artikeln verkligen berättar någonting överhuvud taget.

Bergman är ju död...




http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2997947.svd



http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/hollywood-ska-lockas-kopa-bergmans-hus-1.882088

...men det där med att vila i frid kan han glömma. Hmmm... Nåja.

Jag förstår inte riktigt det här enorma behovet att på alla sätt helga ett avslutat liv, även om den människa som dött var en omtalad och av många beundrad personlighet och filmmakare.

Jag menar inte att vi borde glömma Ingmar Bergman, bara lugna ner oss lite. I alla fall vissa, för det känns som om en del entusiaster nu flyttat upp Bergman på en jättehög piedestal, strax ovanför Jesus och de andra heligheterna.

Han har blivit religion. Precis som t ex Curt Cobain - en fantastisk "rocklegend" jag inte ens hade hört talas om innan han dog den klassiska rockdöden på ett hotellrum i en främmande stad. Den rockgenren intresserade mig helt enkelt inte. Det gjorde däremot en del av Ingmar Bergmans filmer, men bara en del.

Det är nu inte bara Ingmar själv som har blivit religion för fanatiska beundrare, utan de vill också att hans hem ska förvandlas till en helgedom, bland därför att
" I det här huset skapade han, skrev, reflekterade, samtalade. Det känns så tydligt när man besöker huset!"


Så säger förre statsministern Ingvar Carlsson om den saken.

Intressant påstående. Går man alltså in i dessa hus "känner" man att det var här han skrev, reflekterade, skapade och samtalade.
Ingmar Bergman, eller hans ande, sitter alltså i väggarna, i själva luften, i bohaget i dessa hus. Låter som rena spiritistiska seansen eller som standardupplägg 1A för alla skräckfilmsregissörer utan självaktning.

Det tror jag inte ett skit på. Det Ingmar Bergman gjorde, vad man än tycker om det, gjorde han inne i huvudet och det var det huvudets fysiologiska och psykiska konfiguration och utvecklingen av dessa som möjligen gjorde honom unik - inte nåt förbannat hus nånstans.

Vill man få "kontakt" med Ingmar Bergman ska man titta på filmerna, läsa det han skrivit, titta och lyssna på intervjuerna med honom och med dem som kände honom väl.

Men att gå in i någon av hans före detta bostäder och "känna" honom, hans samtal, reflektioner, skapande etc är bara hysteriskt. Man ska inte glömma att det var i dessa bostäder han också ljög, fes, rapade och skrev en massa skit som han eldade upp innan nån fick syn på det.

Men sånt "känns" visst inte "så tydligt", när man inträder i dessa hus.

Sådan selektivitet gör mig alltid misstänksam. Skapandet och dyrkandet av helgon också, liksom frenetiskt snickrande på helgedomar och altare.

Vad skulle Ingmar Bergman själv ha tyckt? Ingen aning. Jag har aldrig varit in i något av dessa hus och, i kontakt med hans ande, fått klara besked på den punkten.

Se även: http://www.dn.se/opinion/debatt/skingra-inte-arvet-efter-bergman-1.882758