Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

lördag 6 juni 2009

Näe, dom där giriga och fala kräken...





http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/fi-benny-andersson-1.885878


...kommer naturligtvis aldrig att gå med på ökad öppenhet när det gäller "donationer"!

Nu handlar det här ursprungligen om Benny Anderssons donerade miljon till FI och jag tror att det i det fallet verkligen handlar om det som han själv uppgivit som orsak. Hmmm... Om det nu inte handlar om hur hon ska rösta i upphovsrättsfrågor, förstås?

Men hur fan ska vi väljare och medborgare veta om en "donation" är en muta eller en alldeles fullkomligt altruistisk gåva som utdelas av ren människokärlek? Och om en så kallad "donation" utdelas av ren människokärlek så undrar man varför den inte fördelas lika mellan partierna?

Hmmm... När jag tänker efter så står det fullkomligt klart att nästan alla sådana riktade donationer givetvis måste betraktas som en muta. Givaren vill garanterat ha valuta för sina pengar och tror sig få det om han lägger stålarna på rätt parti och/eller rätt person.

Annars skulle han ha behållit det lilla kapitalet och slösat bort det på årgångswhisky, ljuva cigarrer och eventuellt skitsnygga fnask.

När han i stället köper en politiker så missar han alltsammans av det där, utom det där med fnask. Men han får något annat. Garanterat.

Det är ju som när vi väljare röstar på ett visst parti, en viss politiker. Vi vill uppnå något, ha något, förändra något. Men skillnaden är vi inte får det vi röstade på. Garanterat.

I det senare fallet kallas det "demokrati". I det förra "stöd".

Ja jösses, George Orwell, författaren till "The Animal Farm" skulle ha känt sig tillplattad och imponerad av den semantiska kreativiteten hos dagens politiker. Hos dem betraktas och betecknas mutor som "partistöd" och väljarröster som nåt dumt skit man kan bortse ifrån medan man förser sig ur skatt- och skattekistorna.

Politikernas ovilja att medverka till att det skapas regler för en ökad öppenhet på området, är typisk för dessa penninghungriga oduglingar, dessa stenkorkade, maktberusade och korrumperade lättingar med självförtroenden som till sin storlek vida överstiger universums totala volym, även sedan det fått expandera många miljarder år till.

Dom är köpta. Och dom köper. Men varifrån pengarna kommer vill dom inte uppge. Dom vill inte att nån ska blanda sig i deras "affärer".

Men våra, väljarnas och medborgarnas, affärer, lägger dom sig i. Hela tiden. Då är inga metoder för grova, då skys inga medel.

Då är det fritt fram för dollarhorande, storbolagsfjäskande advokatfnask och deras privatpoliser att fritt bryta sig in i våra hem och snoka efter torrentfiler. Det har politikerna sett till. Man undrar hur mycket betalt dom fått för det? För att sälja ut sina egna medborgare till främmande makt?

Men det är ju vi som valt dessa förljugna, storhetsvansinniga mutkolvar och gett dem dessa möjligheter!

Eller har vi verkligen det? Ja, inte jag i alla fall.

Nu blir det Piratpartiet, den här gången!

Men vid första tecknet till utvecklad kleptomani, avancerat folkförräderi och grisig girighet på det hållet också, slutar jag att rösta på dom med.

Usch då, Benny är ju...



http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/abba-benny-den-hemliga-givaren-1.885732

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3019307.svd

..."otrogen" mot Sahlinskan när han sponsrar den där karriärpolitikern Schyman. Annat var det när han skrev "Vals till Mona", minsann.

Hmmm... Jo, men valsar utav helvete, det gör dom båda två och hela tiden, så man får förstå att han står som en åsna mellan två hösäckar.

Kanske Benny också missförstått det där med FI:s valsedelproblem. Han trodde nog att Schyman inte fått nog med dagsedlar och var genast beredd att pynta en mille för att rätta till den saken.

Hmmm... Eller var det så att han trodde det bara var vanliga sedlar Schyman behövde mer av?

Det sistnämnda är nog troligast, för dylika får en politiker aldrig nog utav, och det känner nog Benny till. Han har ju en släng av samma virus, han med.