Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

torsdag 21 maj 2009

Ja, jag bara satt och...




http://www.dn.se/nyheter/varlden/stockholm-ett-ankhus-for-mycket-1.871226


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2932825.svd

...väntade på den svenska anknytningen till de politiska mutskandalerna i London!

Tyvärr så blev det bara roligt utav fan, men olyckligtvis ingenting att halshugga vår regering och riksdag för - en sysselsättning jag annars finner både amusant, intressant och delikat adekvat!

Men den där lorden har väl haft ihop det med Farbror Joakim på nåt sätt, kan jag tro. Dom kör väl på så fjädrarna ryker och turkronan far all världens väg!

Vänta nu! Turkronan? Aha, kronan! Ja, då är endera kungahuset eller staten inblandade i alla fall! Hmmm... Kapital. Adel. Kungahus. Staten.

Ja, jäääsingen! Här är Svedalas potentater inblandade utav bara sjutton! Usch, man kan ju bli kommunist på kuppen! Det här är ju dubbelt värre än när bara staten och kapitalet är inblandade.

Äsch, det är nog bara en tidningsanka alltsammans.

Jag tar tillbaka allt! Man vill ju inte framstå som en kvacksalvare, en vrickad kricka eller en småslapp småtrapp, utan hellre som en av våra mer gladare vadare!

Ja, klarar jag mig helskinnad ur detta, ska jag bjuda en årta på tårta, en vigg på spigg och en amazonetta på bruschetta!

Ja ja, nu har jag i alla fall bestämt mig för att tänka efter lite. Vänta... Vänta lite till, tack! Jag tror jag har fått något slags damm i skallen...

Ah, nu kom det!

Den där Lorden har alltså köpt något som kallas Ankhuset Stockholm? Jag kollar! Jomenvisst och perkeles joumalauta heter det så!

Ankhuset Stockholm! I rest my case!

Simma lugnt, politiker!

Hon har ju helt rätt...



http://www.dn.se/nyheter/sverige/riksdagen-har-blivit-maktlos-1.871210

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2932111.svd

...och dessutom gör hon helt rätt som lämnar det rätt sanslösa gäng lydhjon som sussar sig igenom riksdagssessionerna och hela tiden gör som hussarna i partitoppen vill - vare sig det är rätt eller fel!

Vi har ju, sägs det, personval i Sverige. Det är en egendomlig företeelse, tillkommen enkom för att det ska verka som om vi hade verklig demokrati i Sverige.

Men sanningen är att det inte spelar någon roll vem man röstar på - hur man som väljare än kryssar så petar man bara in ytterligare en okritisk och lydig knapptryckare i riksdagen. Någon skillnad i voteringarna gör det ju inte.

Någon har framfört det lämpliga i att banta riksdagen så att där endast sitter EN riksdagsman från varje parti. Var och ens knapptryckningar skulle då värderas utifrån hur det gick för partiet i valet.

Det vore ett mycket ärligare system än det vi har nu - och ganska så mycket billigare!

Varför ska skattebetalarna finansiera drygt 300 individers fullständigt meningslösa närvaro i riksdagen, när det fattas jättesummor till t ex sjukvården?

Jag måste säga att jag känner stor respekt för Anne-Marie Pålsson, dels för att hon är så rakryggad att hon väljer att lämna ett pseudodemokratiskt låtsassystem där hon finner sin närvaro meningslös, dels för att hon talar om varför hon gör det, och därmed fäster uppmärksamheten på ett missförhållande som de flesta knähundarna i riksdagen säkerligen inte vill ha upp på debattagendan!