Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

måndag 18 maj 2009

Glöm inte att ...

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2911947.svd

... väldigt många av dem som kommer att rösta på Piratpartiet gör detta för att "straffa" de etablerade politiker som under senare tid genomfört ganska omfattande inskränkningar i människors integritet. En röst på Piratpartiet kan då ses som ett klart meddelande om ett klart missnöje med förd politik - riktat till de etablerade politikerna.

Att välja Piratpartiet är helt enkelt, för många, ett utmärkt sätt att undvika att rösta på politiker för vilka man saknar förtroende - UTAN att stanna hemma på valdagen, rösta blankt eller på något intetsägande som t ex Kalle Anka-partiet eller ganska osmakligt, som t ex Sverigedemokraterna.

Vad beträffar övriga frågor, sjukvård etc så kan man ju åtminstone ha förhoppningen att Piratpartiets representanter röstar efter bästa förmåga och med något slags förnuft i bagaget.

Att man står fri från konformiserande koalitioner och allianser behöver inte alls vara dåligt. Att man röstar på bästa möjliga förslag oberoende av vem som kommit med det, behöver inte heller vara dåligt. Snarare tvärtom.

Ska bli intressant att se hur det går i parlamentsvalet...

Det vanliga bladdret...

http://www.dn.se/nyheter/sverige/skogsarbetare-kan-fa-peppra-bjornar-1.868184

... från rovdjurskramande låtsasforskare! Möjligen kan en björn som bara är nyfiken eller gör ett skenutfall, fås att pysa iväg med en skvätt pepparsprej - men en hona som upplever att ungarna är hotade blir garanterat bara mera förbannad om någon sprejar henne. Samma sak med en hungrig och bytesmedveten björn.

Dessutom så verkar det som om man bortser ifrån att det kan gå fruktansvärt snabbt när en björn anfaller. En fullt utrustad skogsarbetare ska då på en tid av max en till två sekunder få fram sprejen, rikta den rätt och trycka in knappen för att sprejen ska ha någon som helst effekt.

Det förutsätter ju också att man överhuvudtaget ser attacken komma.

Nej, skogsarbetarna får nog också i fortsättningen finna sig i att utgöra potentiell björnföda på jobbet.

Nåja, en flaska pepparsprej lär väl inte skada någon - men inte löser den problemet med de mycket snabbt stigande numerärerna av stora rovdjur i våra skogar.

Man måste vara mycket naiv för att tro det. Det handlar nog mest om att det ska förefalla som om man gör någonting åt ett svårt problem - inte om att verkligen göra det.

All heder och respekt för skogsarbetarna, men hur blir det med bärplockarna, ornitologerna, vandrarna m. fl. som idag löper exakt samma risk som hedersmännen i skördare och skotare? Ska dom också få ha pepparsprej?

Knappast. Det slutar ju med att varenda människa går omkring med pepparsprej i fickan och det lär inte glädja några andra än ligister och oftalmologer!

Sanningen är att en björn eller en varg som överhuvudtaget visar ett intresse för, och närmar sig, en människa omedelbart ska skjutas! (Idag är det bara rovdjur som närmar sig Stockholm som skjuts.)

Ovanstående är ett villkor för att vi ska kunna ha rovdjursstammar i landet i framtiden. Björn och varg ska lära sig sky människor och att bokstavligen vara livrädda för allt på två ben. Känner dom lukten av människa ska dom försvinna lika snabbt som en överbeskattad sjukpension!

Som det fungerar nu så avlar vi bara fram stammar som är helt orädda i kontakten med människor.

Den idag förda rovdjurspolitiken leder till att skogarna blir allt tommare på vilt och på människor samt att glesbygderna avfolkas i en accelererande takt.

Terrorveganer, rovdjurskramare, påstådda miljövänner och fega politiker som bara lyssnar till dem som gastar högst håller snabbt på att förvandla Sveriges landsbygd till nåt slags folktom rovdjurspark.

Syftet med detta undgår mig helt. Jag förstår inte vad dom ska med den till. Själva håller dom sig ju kvar innanför tullarna för det mesta och om en varg kommer närmare än till Norrtäljetrakten - ja då ska den knäppas meddetsamma.

Som avslutning skulle jag vilja tillägga att jag börjar bli väldigt trött på begreppet "forskare"!

Idag kan vilken partisk, okunnig, köpt och inom ämnet vetenskaplig metodik fullkomligt illitterat selot som helst, kalla sig forskare - och gör det också!

Och då lyssnar politikerna! För en gångs skull.