Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

onsdag 27 maj 2009

Löjeväckande advokatyr!



http://www.dn.se/nyheter/sverige/advokat-ska-forsoka-bevisa-hjarndod-1.874161

För mig spelar det ingen roll om han slog ihjäl henne först och sedan sköt henne, eller om han bara slog henne medsvetslös och sedan sköt henne.

Sitta inne på livstid ska den fan i alla fall. Allt annat vore en moralisk katastrof, sedan får desperata advokater säga vad fan dom vill!

Jaså, dom tror på det också!




http://www.svd.se/naringsliv/varlden/artikel_2956727.svd

Ja, jag blir inte förvånad. Hälften av dom där idioterna ingår i hushåll som trodde på George W. Bush också!

Just den hälften, huvudsakligen bestående av "trailer trash" och "gun toting liberal nitwits" tror ju på vad fan som helst.

Om nån säger att "nu ljusnar det" så säger dom "jajamensann!".

Säger nån att nu ska vi tammefan kriga mot Ubalabingbongo och sätta in första stöten med precisionsvapnen "IIHTG" ( If It Hits Thank God) och KEIADBU" (Kills Everything Immediately And Don´t Blame Us), så säger dom ja och flinar saligt över det nya jobbet i missilfabriken och den avlöning som ger dom möjlighet att skaffa sig clamydia meddetsamma och sedan gång på gång.

Förlåt, det här handlade ju egentligen om ekonomi och om framtidsutsikterna för hushållen i USA!

Ja, jag skiter i hur det går. Helst ska det gå så pass dåligt att dom inte får råd att "befria" ännu ett folk med oljekällor på/i sitt territorium.

Hmmm...

Om USA hade satsat sina smutsiga krigspengar från de senaste tre, fyra, fem, sex, sju åren på utvecklandet av elbilar och skapliga batterier så hade dom inte behövt bekymra sig om nån oljebrist alls!

Dumt ställe det där. USA alltså. Men det blir så när politiker får råda.

Så utomordentligt vidrigt!




http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2952023.svd


När man läser detta så undrar man varför det överhuvudtaget finns människor som hatar jägare.

Jag är själv en dylik, och när jag och alla andra jägare jag känner, avlossar ett skott mot ett djur så handlar det om att åstadkomma en omedelbar död. Bara det.

Älgen, räven, haren, rådjuret lever sitt liv och sedan blir det plötsligt svart. Livet upphör bara.

Det som beskrivs i den här artikeln är så vidrigt att jag känner nåt slags förtvivlad desperation.

Jag tänker, naturligtvis, på skillnaden mellan jakt och uppfödning.

Jag tänker på hur och om djuren lider när dom föds upp i trånga kättar, fållor eller vad fan man nu vill kalla det. Jag tänker på transporten till slakteriet. På hur man behandlar djuren. På hur slarvigt slakten sköts, på djurens ångest före döden.

I skogen går det lite annorlunda till.

Djuret står eller springer ovetande mitt i livet och sköter sitt när det plötsligt hörs en smäll och en stöt i sidan.

Va? Nu sticker jag!

Blodtrycket faller enormt snabbt och efter 20 meters språng så är det svart. De djuren hinner inte ens förstå att dom är skjutna. Träffar man ryggkotpelaren går det ännu snabbare.

Jag vet, jag har sett det många gånger. Jag har skjutit. Jag har träffat. Jag har haft ångest, varit rädd och ängslig. Bett om förlåtelse. Men jag har också flått, grovskurit, finslaktat, malt köttfärs, paketerat, fryst in, marinerat, stekt, grillat och ätit.

Jag är jägare.

Jag vet att veganerna med flera hatar mig.

Jag tror att dom tycker att jag är lika värdelös, rättslös och och vidrig som dom människor som beskrivs i den här artikeln. Dom som plågar djur.

Det känns orättvist. Det är dessutom fel. Jag plågar inte djur. Jag bara dödar några. Och äter dom. Och mår bra av det - för köttet saknar tillsatser, det är magert, det är bra mat.

Jag lever "på landet". Där är detta tradition. Eller var det åtminstone. Vi jägare blir allt färre. Allt äldre.

Så, alla ni som hatar jägare, jakt och viltkött - ta det lugnt, ni är snart av med alltsammans!

Fram till dess, och givetvis efteråt, kan ni ju fortsätta att köpa danskt bacon, dansk karré, danska kotletter och dansk fläskfärs. Men det tänker jag sluta med.

Hmmm...

Får man gissa lite i sin egen blogg?

Tack, det var generöst!

Då gissar jag på att jag inom kort kommer att förpassas till helvetet, åtminstone i verbal form, av människor som hatar jägare mer än dom hatar djurplågeri!

Det finns ju en möjlighet att kommentera mina inlägg. Men om ni blir för tråkiga så raderar jag era inlägg, det ska ni veta.

Men jag kan komma att bli förvånad än en gång.

Häromdagen skrev jag om religion och förväntade mig en snar helvetesförvisning av seloter och prilliga prelater, men drabbades mera av av xenofoba islamofober, xenofoba allmänt dumma före detta hjälpklassare och xenofoba "nigger"-hatande skinnskallar.

Nu får jag väl stryk av Frälsningsarmén eller nåt sånt!

Ja, hur fan ska jag avsluta det här då?

Jo! Jag har det! "Det går lika bra med selleri!"

Men det är inte sant, inte sant? I alla fall inte för mig.

Ja, har man stånd så har man...




http://www.dn.se/nyheter/varlden/miljomote-lyft-for-bordeller-1.874026


...och vem vill missunna en torghandlare lite "avslappning" som det kallas i artikeln?

Hmmm...

Men nu handlade det tydligen om klimatet och inte om torghandel, och man undrar hur det kan komma sig att en klimatkonferens innebär en sån våldsam efterfrågan på horor?

Kan det vara så att det urgamla uttrycket "kaka söker maka" har en viss relevans ändå?

EU-ledamöterna är ju huvudsakligen av manligt kön, även om nästan allesammans utan tvekan kan betecknas som ena jävla kärringar. Kaka söker maka var det, ja.

Jojomensan, det uttrycket är ju särskilt adekvat eftersom dessa fläsk- och spritdyrkande mutkolvar/ledamöter hemma i Bryssel horar på ett så flagrant sätt att glädjeflickorna i Köpenhamn, vilka nu upplever en enorm hausse, framstår som fåvitska jungfrur och amatörismens främsta företrädare.

Ett svin är ett svin är ett svin är ett svin.

Men på valsedlarna står det inte så. Där står det Johansson, Pettersson och all möjlig annan skit.

Klimatkonferens. Horor. Det luktar illa!

Det enda jag skulle ha kunnat acceptera i det sammanhanget (klimatkonferens) vore om dom hade släppt väder. Men va fan, det hade förmodligen luktat lika illa.

Varför?

Jo, för att det är skit alltsammans.

Rösta på Piratpartiet!

WOW! Nu går vi under igen!




http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-infektioner-blir-dodliga-1.874006


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2957449.svd

Det är underbart att vara människa! Passa på och njut, för snart är det slut! Snart kommer vi alla att vara dödare än ett vallöfte vid 24-tiden på valdagen!

Hmmm... Nåja, varför ska jag alltid ta i så förbannat?!

Men visst är detta ett jätteproblem.

Orsakerna?

Ja, det vete fan, men jag tror att oroliga småbarnsföräldrar får ta på sig en stor del av skulden. Han har feber!!! Antibiotika!!!! Tänk om han döööööör!? Ge honom antibiotika annars dööööödar jag dig, doktorjävel!

Jag tror också att våra egendomliga sjukskrivningsregler samt vår lutheranska skräck för att bli misstänkta för idkande av låtsassjuka, har drivit oss långt in i något slags psykologiskt antibiotikaberoende.

Jag känner mig krasslig.

Det går trögt.

Jag är sjuk.

Jag vill och behöver stanna hemma ett par dagar.

Men det går inte för sig idag. Då blir det löneavdrag, eller så måste man sjukskriva sig, och DET är ingen enkel grej idag när vår regering slagit fast att den som blir sjuk är i utanförskap, ska betala högre skatt än arbetare och rent generellt sett är att betrakta som en äcklig parasit.

I Sverige idag är man alltså inte riktigt sjuk när man blir sjuk. Per definition. Man är i utanförskap. Vad gör man då? Jo man får en lunginflammation, en bihåleinflammation eller nåt annat som är bland det mest svårdiagnosticerade som finns.

Är man övertygande, rosslar lagom mycket, är tillräckligt jobbig eller rentav ÄR drabbad av någon av dessa diffusa sjukdomar så får man penicillin. Ja, det kallas så, fast det egentligen handlar om många typer av antibiotika.

Om man lägger till lite extra diffusa symptom och dessutom lyckas övertyga doktorn om att man är så gott som död, så får man bredspektrumpreparat.

Det fina med dom här medicinerna, i ett lutheranskt samhälle där utanförskapet lurar som en gädda utanför ett spiggbo, är att när man väl får preparaten utskrivna så är man sjuk! Officiellt. Socialt. Pekuniärt. Moraliskt. I alla avseenden.

" Jag har lunginflammation! Jag höll på att dö! Men nu har jag fått penicillin!"

"Jag har bihåleinflammation! En dag till så hade hjärnan blivit smittad. Men jag fick penicillin!"

Får man bara penicillin, antibiotika så ÄR man sjuk! Vare sig man är det eller ej. Vare sig preparaten hjälper eller ej.

Det är klart att dom här mekanismerna leder till en överutskrivning av antibiotika.

Läkare är också människor. En hart när psykotisk spädbarnsmamma med en unge med feber - hur fan ska man kunna hantera henne? Ja, det finns två alternativ - ringa polis eller skriva ut antibiotika. Gissa vad läkaren väljer?

Resultatet? En magsjuk unge som blir av med febern i exakt samma ögonblick som han/hon annars skulle ha blivit av med den. Plus ett antal MRSA-bakterier som har att emotse ett långt, härligt och humanbiologiskt förödande liv. Därtill kommer att man fråntagit barnet möjligheten att att utveckla ett eget immunförsvar.

Ja, vad ska vi göra?

Jag föreslår en annonskampanj som pågår i flera år (inkluderande TV- och radiokanalerna) där man noggrant redogör för skillnaden mellan virus och bakterier, för människans självläkande förmåga och denna förmågas inverkan på immunförsvaret, för antibiotikas negativa inverkan på immunförsvaret, för hur multiresistenta bakteriestammar uppstår, för hur vi tillsammans kan lösa den här problematiken.

Det är nämligen så att den går att lösa. En multiresistent bakterie (det här går igen i alla biologiska försvarssystem) har utvecklat en resistens mot en viss kemikalie. Sånt får man inte gratis. Det kostar energi att utveckla ett försvar mot en fiende, vare sig den är inbillad eller ej. (Se bara på hur det gick för Sovjetunionen!)

När hotet upphör eller minskar, ja då minskar också försvarsåtgärderna. Betade småbjörkar, sälg och andra lantliga buskageliknande organismer försvarar sig genom att skapa bittra, matsmältningsstörande ämnen om betestrycket blir för hårt.

När älgen, eller vad det nu är, har pyst iväg till nästa näringsställe så lugnar det ner sig, och när växten nått över beteshöjd så producerar den inget "äckel" längre.

Fäller man en stor björk i november så betar älg och rådjur skott hela vintern. En vuxen björk behöver inte försvara sig mot bete och utvecklar inga bitterämnen. Därför blir den ljuvlig, när nån skogstammejävel som jag fällt den och låter den ligga till framemot mars eller så, för utan kontakt med roten får den inget vettigt gjort i kriget mot betesdjuren.

Hmmm... Vad fan snackar jag om? Ah, resistens! Ja det är liksom samma sak.

Vad kan DU göra för att hjälpa till i kampen mot MRSA-bakterier?

Var sjuk i lugn och ro och skit i regeringens utanförskap.

Pressa inte doktorn till diffusa diagnoser.

Pressa inte doktorn till att skriva ut antibiotika.

Gå hem och lägg dig mitt i utanförskapet några dagar och börja jobba när du känner dig frisk.

Finns det nu några hinder för detta sätt att minska risken för spridning av multiresistenta bakterier?

Jepp! Det gör det! Ett jättestort.

Försäkringskassan heter hindret.

Det finns exempel på att dom inte ens vill låta döda stanna hemma från jobbet, långt mindre cancersjuka och influensadrabbade!

Ja jösses så det är!

Får jag MRSA-bakterier i lungorna så vet jag exakt vart jag ska gå och hosta loss - om det så är det sista jag gör.