Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

lördag 16 maj 2009

Usch! Fy! Tvi!

http://www.dn.se/sthlm/attack-mot-moderata-valarbetare-1.867758

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2906449.svd

Jag förstår inte hur människor kan bete sig på det sättet - i alla fall om dom inte är sjuka, arbetslösa, rättslösa och ständigt utsätts för grova integritetskränkningar av en moderatregering som är alltför upptagen med att snaska runt i utrymmet mellan amerikanska direktörsskinkor, för att kunna ha tid över för en smula empati och förståelse för den egna befolkningen.

Ja, jösses så hemskt detta dåd är! Rena rama hotet mot demokratin! Ja, det är ju vad man brukar säga när folket visar vad dom tycker.

Pajaspolisiära prioriteringar!

http://www.dn.se/nyheter/varlden/35-gripna-vid-prideparad-i-moskva-1.867627

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2905037.svd

Jaha, här har vi alltså ett land där extremt grov organiserad kriminalitet är ett jätteproblem och där det när som helst kan dö ett par hundra barn i någon skola för att terrorister ostört kunnat ta sig dit med sina bomber.

Vad gör man då som polismästare?

Jo, man prioriterar det hemska gayfolket, attackerar, misshandlar och arresterar alla brutala homosexuella våldsmän och fruktansvärt farliga flator när de har mage att trippa omkring på Moskvas gator i allsköns ro och med en sång på läpparna!

Ryssland är ett skämt. Korruptionen är fruktansvärd. Myndigheterna utövar terror mot utländska företag om de inte har vett nog att betala gigantiska mutor till farbröderna som bevakar "godkänt"-stämpeln med hökögon.

Den våldsamma välorganiserade och extrema kriminaliteten sträcker sig långt, långt in i Kreml. Mordstatistiken är så hög att om mord var radioaktiva så skulle Geigermätaren storkna. Ryssland ligger också någonstans i mitten av topp-5-listan över länder som skitar ner vårt jordklot och som fullständigt struntar i alla avtal man ingått om att bygga reningsverk etc. Listan på hur ruttet Ryssland är kan göras bra mycket längre, men detta får räcka...

Jag skulle kunna komma med ett redigt batteri med förslag på hur Ryssland skulle kunna börja lösa sin enorma problem därhemma och öka sitt anseende internationellt.

Inget enda av de förslagen innefattar misshandel och massarrestingar av HBT-människor, det kan jag garantera.

Men det där med polisiära prioriteringar är inte bara ett ryskt problem.

Våra ministrar och våra riksdagsmän har ju sett till så att svenska poliser tvingas jaga 12-åriga fildelare tillsammans med representanter för amerikanska utsugarbolag, i stället för att ta i tu med gäng- och gatukriminalitet, människohandel, organiserad ekonomisk brottslighet, mord, inbrott och så vidare.

Knappast polisens fel. Men det är politikernas!

Precis som i Ryssland.

Desperata? Ja, kanske!

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2904281.svd

SAP saknar ju helt en egen ideologi. Istället för att utveckla en dylik gullar man ohejdat med Miljöstollarna, men Vänsterpartiet bjuder man in med armbågen.

Det tyder på att den gamla värdegrund, som bland annat handlade om solidaritet och rättvisa, som en gång fanns i partiet nu är helt borta.

Det finns helt enkelt ingen i partiledningen som har en aning om hur man på egen hand kommer fram till en politisk åsikt, hur man motiverar den och hur man för fram den till väljarna.

Det verkar dessutom som om partiledningen helt tappat all kontakt med väljarkåren, i alla fall med dem som arbetar i låglönejobb, som är sjuka, som är luspanka, otrygga, utnyttjade och just nu livrädda när de blickar mot framtiden.

SAP hänger som en blekgrå och slak svans utan styrsel efter medtävlarna i debatt och polemik, och trots att man då och öppnar partitrutarna får man ingenting sagt, och långt mindre någonting gjort.

Desperata säger rubriken. Det tror jag inte dom har vett nog att vara, fast dom naturligtvis borde vara det.

Det man ser är en total handfallenhet, brist på insikt och en nära nog fullkomlig häpnad över att väljarsympatierna inte kommer automatiskt när Mona Sahlin visar sig i media, på gator och torg.

Jag skulle tro att den, i mina ögon, urusla regering vi har idag kommer att sitta kvar efter valet. Inte för att den är bra, utan för att det helt enkelt inte finns något alternativ.

Se även; http://www.dn.se/nyheter/politik/2.1204/mona-sahlins-nya-taktik-1.857017

Suck!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2905105.svd

http://www.dn.se/nyheter/politik/mp-kraver-gront-kort-for-fisket-1.867604



Finns det ingen som helst hejd på den ström av infamt imbecilla och fullkomligt onödiga reformförslag som fullkomligt väller ur Miljöpartiet?

Dessa självgoda miljötalibaners klåfingrighet, förbudshunger, byråkratiseringslusta och regleringskärlek vet tydligen inga gränser alls.

Låt nu fiskerinäringen vara ifred och ägna er åt viktigare saker, som t ex att fortsätta pladdra er ut ur riksdagen på riktigt!

Verkligen?

http://www.dn.se/opinion/debatt/inkompetens-ska-kunna-leda-till-uppsagning-1.867377

I så fall lär det bli så tomt att det ekar i de statliga verken, i regeringskansliet, i EU-parlamentet, på myndighetskanslierna och alla de andra institutioner där man idag tycks kunna begå precis hur grova misstag och göra hur fel som helst utan att jobbet hotas det allra minsta.

Men det här förslaget, att inkompetens ska kunna leda till uppsägning, gäller väl bara vanliga arbetare misstänker jag.

Klantarslena på ovannämnda poster sitter nog tryggt kvar i fortsättningen också.

Medan man är i farten...

http://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringen-klassar-influensan-som-allmanfarlig-1.867429


...kan man väl göra detsamma med riksdagen och för all del sig själva också.

Har man ett val mellan dessa allmänfarliga företeelser så rekommenderar jag att man väljer influensan - den går i alla fall över till slut och det enda man behöver tvätta efteråt är några näsdukar.

I de två andra fallen är byken så ständigt ökande, så smutsig och så omfattande att det knappast finns några reningsprocesser som kan få den vit igen.

Det finns naturligtvis orsaker...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2904191.svd

http://www.dn.se/nyheter/sverige/hoten-okar-mot-f-kassans-personal-1.867503


...till att hoten mot Försäkringskassans personal ökat. Hot är ju i sig helt förkastliga, olagliga och dessutom oftast fullkomligt verkningslösa - men om vi lämnar den självklara biten - så vet jag att det idag är så att Försäkringskassan fungerar väldigt dåligt sett ur den sjukes perspektiv, att många människor känner sig överkörda, missförstådda och direkt misshandlade av personalen där. Däremot tycker nog regeringen att F-kassan fungerar finemang!

Regeringens språkliga uppfinning, det så kallade "utanförskapet" som ju bara är en omskrivning för vad man egentligen menar, nämligen det underförstådda "jävla simulerande parasiter", är en av orsakerna till att många idag finner Försäkringskassan vara en fullkomligt vidrig institution att komma i kontakt med.

Där har man, som det ter sig när man samtalar med dem som hamnat i delo med någon mera svårartat inflexibel och selotisk regeltolkare på F-kassan, helt tagit till sig den underförstådda betydelsen av "utanförskap".

Jag tror det är där kruxet ligger. Försäkringskassan är till fullo vår sjuklingshatande regerings förlängda arm i samhället och tycks också känna ett enormt stöd därifrån när det gäller att tolka reglementet på ett för medborgaren så negativt sätt som möjligt - sällan eller aldrig tvärtom.

Så man ska nog inte bara pipa över att hoten ökar. Man bör ta sig en funderare på varför också.