Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

torsdag 14 maj 2009

Tänka fritt är stort...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2891581.svd

http://www.dn.se/nyheter/sverige/studenter-avstangda-for-fildelning-1.866447


...tänka rätt är större!

Ja, detta är väl ungefär vad Uppsala Universitet står för, möjligen i omvänd ordning - jag kommer inte ihåg. Skit samma.

De akademiska strebersessorna, de rabiata ryggdunkarna, de fjäskande institutionsidioterna och de debila dekanerna m. fl. i Uppsala, har i alla tider hävdat att det rätta står långt före det fria...

Detta är givetvis en helt korrekt inställning - förutsatt att man själv sitter på rätten att definiera vad som är rätt och vad som är fel!

I det här fallet har universitetsledningen dock fisit sig i näsan, liksom samarbetspartnerna - de amerikanska storbolagens lobbyister, tonåringshotande advokathoror och korrumperade domare!

Givetvis kommer detta inte att påverka fildelningen ett skvatt - det finns ju andra leverantörer av bredband än Sunet och dessa studenter lär väl å det snaraste försöka få ihop det med Bahnhof eller nån annan av de ISP:ar som har nån form av moralisk ryggrad.

Däremot blir detta en skamfläck som Uppsala Universitet knappast kommer att kunna tvaga av sig i brådrasket.

Universitetet är ju bara en i raden av maktaktörer - från regeringen, riksdagen och neråt som sålt sina själar till den folkförrädiska djävul som numera tycks husera fritt också i de uppsaliensiska fakulteterna.

Tacka vet jag Goethe! På hans tid fanns djävulen blott i den av Faust dystert beblickade pudel, vilkens kärna utgjordes av just det som Uppsala Universitets dito tycks, tyvärr och beklagligen, ha uppfyllts av.

Nästa steg i Uppsala blir väl att förbjuda svenska språket och starta ett par speciallinjer vid juridiska Institutionen - "How To Become A Happy Whore" samt "Learn To Lick The Ass Of Corporate America And How To Apply Heavy Layers Of Concealer To Your Brown Nose".

Hmmm... När man ser hur en del etablerade svenska advokater agerar så kanske detta råd är helt onödigt. De speciallinjerna existerar nog redan.

Bankernas baltiska kollaps – den har ju inte ens börjat!

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2889005.svd

http://www.dn.se/ekonomi/lettlands-ekonomi-faller-1.863735

Jag har tillbringat en långweekend i Tallinn (6 dagar). Gamla stan var en någorlunda fin och en skapligt kamoufluerad turistfälla med dyra restauranger, rätt dålig och dyrare mat än hemma i Örebro och mer sandkalksten än en människa behöver se under en livstid. Mer var det inte.

Ja, så var det det där med shopping. Jag, och framförallt min fru, hade vissa förhoppningar. Men dom kom på skam. Så det visslade om det.

Ett par kinatillverkade skor, såna där platta små tofflor, i syntetmaterial och designade av nån som kallar sig Ms Mossa kostade 6000 kronor! Fula som satan. En dag regnade det. Det billigaste paraply vi kunde hitta kostade 190 kronor. Då hade vi letat i tre timmar. När vi äntligen köpte fanskapet slutade det att regna och sedan regnade det aldrig mera.

Ett par herrskor kostar MINST 1000 kronor – och då kan ni glömma det där med läder och så…

Estland är idag ett land där svenskbankfinansierade gangstrar håller befolkningen i ett strypgrepp. Jag var på Stockmanns, jag var på Viiru Kesku eller vad fan det hette och gick in i alla butiker jag kunde se. Jag blev alltmer fascinerad. En bikinibaddräkt gick inte att hitta för mindre än 600 kronor. En snygg kostade 8 000!

Jag tog mig till Rocca del Mare där Marks & Spencer hade öppnat en butik. Där kostade allting 1,5 gånger mera än i Sverige. Minst!

Alla butiker vi besökte var fullständigt folktomma. Men dom var väldigt exklusiva.

Till slut antastade jag en skönhet i receptionen på vårt hotell. Jag frågade följande;

Fråga: Var handlar ni? Priserna här är ju löjligt höga! Svar: Vi handlar inte!
Fråga: Vad tjänar du per månad? Svar: 5 000 kronor.
Fråga: Vad betalar du i hyra? Svar: Just nu 3 000 kronor per månad för en tvåa med kokvrå. Det var värre förr, innan finanskrisen.
Fråga: Jag har sett att ett par damskor kostar i genomsnitt 1 800 kronor. Har du råd med det? Svar: Jag har inte många skor. (Snett och uppgivet leende)
Fråga: Finns det verkligen inga prisvärda lågprisalternativ? Svar: Kanske Marks & Spencer, man jag har inte råd och tid att åka dit (Rocca Del Mare, buss 9 kronor, tid 20 minuter). Dessutom är det nästan lika dyrt där. (Jag var där, kan intyga att det är sant. Prisnivå som en boutique i Gamla Stan i Stockholm.)

Fråga: Men vad gör du och dina väninnor för att klara ut det här? Svar: Vi väntar. Alla affärsmän vill bli rika fort. När dom blir rika blir det kanske bättre.
Fråga: Men om det inte blir det då? Svar: Ja, då får vi åka till Helsingfors och handla ”discount”
Fråga: Är du ledsen, du ger ett dämpat intryck? Svar: Ja, jag känner mig värdelös. Hur jag än gör så räcker pengarna inte till.
Fråga: Jag ser många nya och dyra bilar i Tallinn. Vilka är det som kör dom? Svar: Det är dom som hade stora affärer på gång. Många är fattiga nu, men kan inte bli av med bilarna. Ingen har råd att köpa dom.
Fråga: Har ni inte känt av den ekonomiska krisen? På prisnivån verkar det som om det inte fanns någon kris alls! Svar: Ja, det har vi. Ingen har pengar. Alla kräver jättehöga priser, men ingen kan betala. Det är tomt överallt. Alla bara väntar. Vi är ledsna. I höstas var vi glada och trodde att livet skulle bli bättre.
Fråga: Jag har åkt omkring en del i Tallinn. Jag har sett en massa lyxvillor som står halvbyggda men utan aktivitet just nu. Samma sak med butiker, köpcentra och sånt. Är det totalstopp på allt nu? Svar: Ja, ingen har pengar. Bara skulder.
Fråga: Vad tror du kommer att hända nu? Svar: Nästan alla blir utan jobb. Nästan alla mister allt. Många självmord. Snart. Det har redan börjat.
Fråga: Jag har sett osannolikt många uttagsautomater tillhörande Swedbank, men också andra svenska banker. Är du kund? Svar: Ja, jag är kund hos Swedbank. Har ett VISA-kort.
Fråga: Jag har sett att Swedbanks uttagautomater är väldigt välbesökta. Svar: Ja, det är dom. Dom fungerar bra. Aldrig några problem.
Fråga: Har du lån hos Swedbank? Svar: Haha, näe inga lån, men jag är nog ensam om det.
Fråga: Känner du många som har lånat i en svensk bank? Svar: Ja, nästan alla som har köpt en lägenhet eller byggt ett hus.
Fråga: Hur ser deras situation ut just nu? Svar: Ja, jag vet inte, men det verkar som om dom har klarat det hittills. Men om någon förlorar jobbet så är det ju klippt!
Fråga: Hur är det med jobben? Finns det några? Svar: Nja, vi har klarat oss rätt bra, men nu verkar det som om allt faller samman. Det verkar som om vi ligger efter er i Norden i tid. Men det jag hör nu är ju rena katastrofen. Bara den sista veckan har fyra av mina väninnor blivit uppsagda. Ingen har pengar. Pengar finns inte.
Fråga: Nu startar ju turistsäsongen, kan inte det underlätta? Svar: Kanske lite, men vem vill hit? Det är ju dyrare här än i alla andra euroländer. Det var annat när Tallin och Estland var prisvärda. Jag fattar inte sånt där egentligen, men sen vi band fast vår estniska kroon till euron, så har det bara blivit värre – i alla fall för oss estländare. Snart går hela Estland i konkurs, det är vad jag tror.
Fråga: Men butikerna finns ju kvar? Företagen också? Svar: Ja, nu ja. Men ingen köper, ingen beställer, ingen bygger – det finns ju inga pengar! Affärerna är tomma. Affärsägarna åker ännu omkring i sina miljonbilar, dom vittjar kassorna i sina butiker men det finns nästan inget i kassorna längre.
Fråga: Tror du att den finansiella krisen börjar ebba ut? Svar: Nej, nej, nej! Den har inte ens börjat här i Tallinn. Ännu så länge klarar sig dom rika affärsmännen, men nu kan dom inte längre få några pengar från esterna och då förstår jag inte hur dom ska kunna betala sina lån.
Fråga: Lån? Svar: Ja, alla har lånat. Alla har byggt jättehus. Alla som redan har haft ett hus har lånat till bilar, skor, klänningar, swimmingpools, smycken, resor och sånt där.
Fråga: Och nu kan ingen betala? Svar: Jag vet inte, men det verkar som om dom som verkade rika har försvunnit. Jag ser dom inte längre. Men jag ser fortfarande en del av bilarna. Vi hade en Ferrari Testarossa i Tallin, fattar du vad det gjorde för vårt självförtroende? Va? Va? Nu ser man den inte längre.
Fråga: Har du något råd till dem som lånat ut pengar till den estniska expansionen? Svar: Jag kan inte sånt där, men efter vad jag ser bland mina väninnor så måste dom nog springa och gömma sig. Här finns inga pengar alls just nu.

Ja, därmed har jag förmedlat vad jag har snappat upp!

Som jag tolkar det så har någon lånat ut pengar till dessa exklusiva satsningar inom butikssfären. Det handlar inte om några små chica bodar, utan om komplex som innefattar några tiotusental kvadratmeter - per objekt.

Jag misstänker att de svenska bankerna inte ens har sett början av de kreditförluster som kommer att drabba dom.

Köp inte svenska bankaktier! Eländet har troligen inte ens börjat!

Se även; http://www.dn.se/ekonomi/rekordfall-for-estlands-ekonomi-1.864867

Ja, jävlar så bakvänt det är...

http://www.dn.se/nyheter/foretagare-kan-forlora-jobb-pa-grund-av-gamla-synder-1.865409

...när en människa som begår ett brott, lagförs, döms, betalar och accepterar ett frihetsberövande och sedan håller käft, inte kan få ett jobb eller, som i det här fallet, behålla ett, när människor som konsekvent snyltar, ljuger, bedrar, låter sig bestickas, missköter allt dom anförtrotts, förråder sina väljare, säljer sina själar till djävulen, nosar och gosar i röven på CIA m.fl. osvenska tortyrutövare, samt förser sig ohämmat ur den svenska skattekistan, inte ens åtalas.

Den dömde och sitt straff till fullo avtjänande tjyven, är tydligen sämre ansedd än de odömda tjyvarna som sitter trygga på Helgeandsholmen!

Har man betalt för sina misstag så borde man vara förlåten.

Men icke!

Här i Sverige förlåts bara de skamlösa skattetjyvar som i prakt och grannlåt låter sig pensioneras med mångmiljontillägg, extrabonusar, specialfinansiering och grumligt formulerade resårparagrafer som ger ytterligare tillskott till den magra pensionen på 60-80 000/månad.

Här förlåts omedelbart förslagna försnillare, formidabla folkförrädare, lugubert ljugande ligalubrikatörer och bonussuktande anusnosare - men aldrig en vanlig människa som gjort fel, tagit straffet, trasslat sig ut i tillvaron igen och kört på så gott det går!

Det luktar skit om makten i Sverige. Stanken kommer inte bara från de vanliga riksdagsarslena, den kommer från tungorna också. Hmmm... Och från dom som har så rena rövar att man börjar undra...