Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

söndag 26 juli 2009

Ja, jag är extremt kluven...


Artikel i DN...

...i mina uppfattningar om det inträffade.

På ett sätt, ett mycket grundläggande sätt, är jag emot våld i alla former, mot mord, lynchningar, mobbgalenskap, gängmentalitet, grupptryck, mobbing, gängfylla och sån där skit.

Men samtidigt så kan jag förstå den desperation människor kan känna, sedan de blivit utsatta för, tyvärr ofta i en kombination, grova rättsliga övergrepp, extrema orättvisor, juridiskt förakt, politisk nonchalans, blatanta lögner och en nästintill psykopatisk empatilöshet, samt noggrant planerade och juridiskt oantastliga rån.

När jag är på dåligt humör så önskar jag att bestulna och grundlurade pensionssparare skulle göra detsamma i Sverige också. Ja, helt enkelt hänga eller slå ihjäl tjyvjävlarna på topposterna i försäkrings- och fondbolag, med flera.

Jag kan inte se hur vi annars skulle kunna få hejd på det vanvettigt näriga frosseri som pågår, den socialt accepterade falsarianismen och den vidrigt giriga och ständigt bonusbögande bedragarmaffia som härjar i de sammanhang där vanliga svenskars skatte-, pensions- och sparpengar går att komma åt.

Politikerna gör knappast något för att försvåra övergreppen, utan snarare tvärtom.

Men ska man slå ihjäl dom? Ja, säger jag, men bara när jag är på dåligt humör.

Aber nein! Inte idag. Inte ännu.

Det måste finnas något annat sätt att förändra maktstrukturerna i samhället, påverka det politiska kamaraderiet mellan ministrar och näringsliv, det självklart accepterade privatiserandet, det stinkande äckel som utgör kontaktytan mellan näringsliv och domarkår, det patetiska fraterniserandet mellan tjuvar och justishoror som har den juridiska rätten att frikänna sig själva.

Hmmm...

Ja ja, så gick det nu till i Kina. Den här gången. Just dom här kinesiska arbetarna fick tydligen nog av någonting och agerade. Utav helvete.

Kan det hända i Sverige?

Nja, inte riktigt än i alla fall.

Vi är så vana att bli rånade av svinen i riksdagen, bankerna, försäkringsbolagen och elleverantörerna (bara för att nämna några), så vana vid att se våra besparingar minska, så vana vid att se hur gatorna och vägarna där politikerna bor, blir bättre underhållna, så vana vid att bli nonchalerade när vi blir sjuka, så vana vid att bli omyndigförklarade, sakerförklarade, utanförskapsnominerade etc. att vi helt enkelt inte längre orkar reagera.

Jaha, så då tycker jag att vi ska hänga dom allesammans?

Näe, vi kan väl försöka förklara vad vi tycker i nästa val först.

Nån chans ska dom väl ha innan vi låter det urarta så långt som det urartat i Kina.

Men inte fan handlar det om några stora principiella skillnader mellan Kina och Sverige när det gäller maktmissbruk, nepotism, politiskt övervåld och ekonomiska orättvisor, samt det allestädes närvarande folkföraktet.

Natti!