Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

söndag 12 juli 2009

Dumhet är en livshotande åkomma...


Läs artikel i DN...

Läs artikel i SvD...

...och i det här tragiska fallet har stupiditeten nått astronomiska proportioner.

Det är i de lägena som dumheten blir direkt dödlig, ett förhållande som kraftigt förstärks av det faktum att ingen av de inblandade kan ha haft några som helst överlevnadsinstinkter.

Nu kommer säkert några att börja gasta efter lagstiftning som ska förhindra sånt här. Men det är ju redan förbjudet att köra bil när man är full som ett svin, att köra med folk på biltaket, etc...

Det går inte att lagstifta bort dumhet, oavsett hur tragiska följder den får.

Det kommer nog alltid att förbli så att en del individer helt enkelt plockar bort sig själva ur den mänskliga genetiska poolen, i en eller annan akt av vettlöshet och i övertro på de egna förmågorna och en övertygelse om personlig odödlighet.

Jag misstänker, dessvärre, att det finns en film eller/och en serie foton som skildrar den här händelsen. Bilder tagna av en eller flera av de som stod och dumglodde, och förmodligen hurrade under tiden, på denna makabra uppvisning i okunskap, dumhet och storhetsvansinne.

Det brukar vara så nuförtiden. Folk gör jättekorkade och farliga saker i akt och mening att ta bilder på idiotierna och sedan uppnå någon form av kortvarig ryktbarhet när de läggs ut på Youtube, Facebook och andra tillhåll på nätet, där dumskallar flockas för att villigt låta sig imponeras av sån här skit.

Jag kan ju inte vara helt säker på att det varit så i just det här speciella fallet, men det spelar mindre roll för resonemanget.

Jag tror att vi kommer att få se mycket mera av såna här händelser. Det finns mängder av snorungar som inget hellre vill än att få stå i rampljuset för ett ögonblick - kosta vad det kosta vill.

Det finns ju till och med TV-program och filmer som hyllar självdestruktivitet kombinerad med långt gången dumhet.

"Jackass" tror jag ett av dom heter, och där gör huvudpersonerna såna här saker, ivrigt beundrade av hundratusentals tanklösa ungdomar.

Snacka om förebilder...

Jaja, men jag blir lite dystopisk när jag läser eller hör talas om sånt här.

Dessutom känner jag mig arg, utan att riktigt veta varför.

Hmmm... Ja, lite kränkt också.

Varför?

Ja, det vete fan, men dom här personerna är/var ju människor och det är jag också. Dom har liksom förolämpat den art jag tillhör och visat hur illa ställt det är med oss. Dom har dessutom fått mig att känna någon form av kollektiva skuldkänslor.

Hur fasen ska vi någonsin kunna lösa allvarliga internationella problem, när vi kan vara så satans dumma? Det här är ju inte det enda beviset på vår potential för total resurslöshet på det intellektuella området, utan bara ett i raden.