Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

onsdag 13 maj 2009

Jahaja. Så jäv definieras av den jävige? Och...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2872161.svd

http://www.dn.se/opinion/signerat/skandal-domare-anser-att-lagen-bor-foljas-1.863587

... när bestickaren frikänner den fale så är saken klar?

Fattar ingen att det här handlar om förtroende för rättsapparaten? Den dom vi talar om här är extremt debatterbar i alla hänseenden. Den är avkunnad av en domare med ganska uppenbara intressen som står i ett glasklart motsatsförhållande till de ställningstaganden de svarande och försvaret uppvisat och pläderat för.

Domen är löjligt hård - sett ur det perspektivet att en person som driver en fildelningssajt ska ha MINST dubbelt så högt straff som ett påtänt ligistsvin som utan att tveka sparkar ihjäl en liggande, medvetslös person.

Jurister hit, juridik dit - land ska med lag byggas! Men det är utifrån folket och folkets rättsuppfattningar dessa lagar ska stiftas! Inte utifrån ett inkrökt, inrökt juristskrå med en väldefinierad huvudsaklig gemensam uppfattning; Packet som ska dömas vet ingenting - det är det bara vi som gör.

Juridik och etik - två företeelser som idag förefaller vara oförenliga. Ja, inte ens juridik och estetik är förenliga. Juridiken är helt enkelt det fulaste vi ser idag, möjligen näst efter riksdagsledamöternas folkförrådande storbolagsslickande små bruna tungspetsar!

I fallet med denne domare, som i alla fall jag betraktar som inte bara jävig, utan dessutom kraftfullt vänskapskorrumperad ( och då har jag valt den snälla versionen som jag hoppas inte ska leda till en massa rättegångar! Vad jag egentligen tycker och tror är mycket, mycket värre!) är det beklämmande ynkligt att höra hur de dollarfnaskande kollegerna inom skrået kommer till snar undsättning!

Det är som hos polisen.

Polis 1; Den döde häktade dog av sig själv så fort han kunde - troligen bara för att jävlas! De kraniella skadorna måste han ha ådragit sig strax innan vi å det mildaste grep honom där han låg i sängen och sov utan vittnen!

Kollegan; Jag såg ingenting. Jag råkade titta bort när den döde avled, givetvis helt frivilligt och av sig själv! Blodet på min kollegas kängor kommer troligen från hans hustru som ju har tagit tillbaka anmälan - så jag fattar inte vad ni bråkar om??!!

Stryp din dotter för att hon är tillsammans med fel kille - 8 månader! Skjut din fru för att hon är otrogen - två år! Sparka ihjäl en främling tillsammans med fem andra - tre månader. Men driv en fildelningssajt så får du ett år i fängelse och dryga 30 miljoner i skadestånd som straff! Per person.

Jag kan förstå svenska advokater. Dom vill verkligen ha hit de amerikanska rättsprinciperna. Då kan dom ta överbetalt som vanligt men inte per timme utan i procent av skadeståndet. Inga begränsningar.

Ja, som jag sa, jag kan förstå advokaterna. Men domarna som låter det ske, vad kan dom se för fördelar i att medverka - som domaren i TPB-rättegången gjorde? Ja, det kan bara inte vara på något annat sätt än att det handlar om att sätta stora pengar i omlopp, så stora pengar att en "liten" insättning på ett konto i Cayman Islands, Bahama City, Jersey Islands, Monaco eller någon obskyr maffiabank i Italien inte väcker något större uppseende.

Jaja, men glöm inte vad jag säger nu; 2009 var året då moral och juridik för sista gången sågs tillsammans, i endräkt och jovialt samspråk.

Jaja, jag äääär gnällig!

Men när vår första OJ Simpsonrättegång slussats igenom ett inkompetent, genomruttet, svekfullt, indolent och korrumperat rättssystem där feghet, opportunism och överhetslydighet råder - då lär ni också känna en viss oro inför framtiden!

P.S. Jag tycker att en domare är jävig om folket uppfattar honom som jävig! Det är för jävligt att han själv ska kunna fastslå; Jag är inte jävig eftersom jag själv inte tycker att jag är det!
D.S.

Se även; http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2918405.svd

Vad nu då? Är det olagligt?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2887359.svd

Sån där skit, mer eller mindre skruvat åt olika håll, råkar jag ut för i kassan till ICA, COOP eller vad fan det nu är för affär jag haft oturen att drumla in i när jag avser att införskaffa det dagliga brödet, de små fiskarna och de välskurna kotletterna.

Ja, jag säger bara bacon! Snacka om att dölja en bluff! Samma skit i alla butiker.

Paketen är noggrant designade för att visa endast den köttiga sidan, den som i alla fall för en optimist ter som som ett bacon som inte omedelbart kommer att framkalla en hjärtinfarkt, en kranskärlsemboli eller i vart fall inte accelerera den akuta och progressiva hjärt- kärlsjukdom vi alla spankulerar omkring med, från och med det att vi besöker McDonalds första gången.

Hmmm... Nåja...

Men om det nu är olagligt att begära betalning för icke utförda arbeten, eller möjligen obeställda dylika, eller möjligen undermåligt utförda slika - varför sitter då inte samtliga regeringsledamöter i häkte?

Varför har politiker fribiljett när det gäller bedrägligt beteende?

Är det för att det är dom som tillsätter domarna? Är det för att det är dom som stiftar lagarna? Är det för att dom har carte blanche från USA och inkomstgarantier från diffusa föreläsningsarrangörer under adressen CIA Inc Anonymous?

Eller är det för att dom frekvent och trofast sitter med tungan lätt och vällustigt löpande i rumpan på Onkel Sam - den farbror för vilken inget ockerbeteende är vare sig osmakligt eller okänt?

Hmmm... Ja, nu vete fan var jag hamnade! Men det är fult att luras. DET har dom i alla fall gemensamt!

Jaha, och nu så...

http://www.dn.se/nyheter/varlden/ingen-slipper-undan-brittisk-skandal-1.865352

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2888143.svd

... händer ingenting eftersom detta är fullkomligt politiskt korrekt!

Hehe...

"Ingen slipper undan..."

Näe, inte utan bonusar, pensioner, reträttjobb på högavlönade poster, styrelseuppdrag i statliga och kommunala bolag och fördelaktiga resevillkor, leasingbilar m.m., etc., o.s.v!

Det lär inte gå nån hungrig från den här skandalen i UK - lika lite som efter skandalerna här hemma.

Idag, för politikerna, betyder ordet skandal att man har fått en ypperlig chans att se till så att avgående inkompetenta idiotkamrater kan försörjas, utan prestationskrav, extremt frikostigt tills dom dör, samtidigt som man kan låta nepotismens ljuva nektar flöda fritt i de statliga ersättningssystemen som ju helt garanterat är strukturellt anpassade för pekuniär upphöjelse av lydiga och lagom servila små lydhjon för vilka de kommunala överersättningarna inte är nog!

Tjosan, alla fala falsarifierande folkförrädare! Världen är er! Njut medan tid är! Snart är mina pengar slut!

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2895267.svd

Aj, aj, aj, det bultar och det bankar!

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2887073.svd

Än en gång går Svenska Dagbladet, i likhet med större delen av svensk dagspress, fullkomligt okritiskt på och anammar siffror publicerade av ett så kallat "bransch-organ", ett organ som jag själv skulle vilja definiera som själva arslet på den oformliga amerikanska egohelgande bolagskulturellt fettdyrkande och advokatyrdrypande, spin doctorinfekterade cancer som heter Corporate America.

Har ingen av SvD:s journalister hört talas om lobbying? Har ingen hört talas om blatant lögn? Har ingen hört talas om "overkill"? Har ingen hört talas om journalistik?

Som vanligt handlar det om vilka fruktansvärda förluster dom gör, dom stackars svinrika, överdebiterande, underpresterande aparslen som tillverkar mediokra program som oftast ingår när man köper en datorjävel bestyckad med en eller två av Intels numera fastlagt kriminellt saluförda processorer!

Underbemannade i svensk press? Ja men vaffaaaan, ta inte in skit som ni inte läst eller förstått innebörden av!

Sakfrågan? Ja, kära "journalist" undersök för helvete och visa bevis! Sitt inte och fjanta i Quark Express och tro att allt du får in i datorn är sant! Och du, OM det skulle vara sant - fråga dig varför! Du har ju lön, din slöe fan!

Varför talar dom om sänkt lön?

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2886353.svd

http://www.dn.se/ekonomi/scania-facket-godtar-lonesankning-1.865068

Det som facket gått med på är en något förkortad arbetstid. Detta skall naturligtvis resultera i en minskning av den kontanta ersättning som utgår varje månad. Men i de flesta av den senaste tidens relaterade fall av fackligt "tillfögafallande" beskrivs det som om detta handlade om en löneminskning.

I alla fall jag har sett handlar det i stället om en löneökning. Typfallet är att man stannar hemma en extra dag i veckan, men bara mister en halv dagslön.

Det innebär ju i praktiken en löneökning och ingenting annat.

Jag tycker fackföreningarna och fackklubbarna gör rätt. Det handlar ju inte om att "vika ner" sig eller dagtinga med medlemmarnas villkor, utan om att anpassa sig till verkligheten.

Jag tycker också att arbetsgivarna gör rätt. De "bjuder" på en halv dagslön/vecka, vilket ju är ganska fördelaktigt för det fackliga kollektivet.

Det verkar som om både fack och arbetsgivare inser detta och är alldeles överens om saken. Man får också förutsätta att de faktiskt är de enda aktörerna som vet vad dom håller på med, som känner till orderingång, överlager och behov av underhåll etc.

Därför är det extremt beklagligt att så kallade förståsigpåare med en dold och dolsk politisk agenda lägger sig i, demoniserar och misstänkliggör två parter som sinsemellan är överens och som gör det enda rätta och riktigt kloka i en svår situation.

Sedan är det ju så att lite ledig tid inte automatiskt är en förbannelse!

Så; Detta tycker jag: Kvälj inte avtal mellan två förnuftiga, långsiktigt seende, verklighetsbejakande parter!

Eller;, för att tala 50-talets Krylbosvenska, skit i det du, din dumme fan!

Fascistoida franska fjantar!

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2885995.svd

http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/franska-senaten-godkande-antipiratlag-1.864998

EU-ländernas urartande accelererar - den megalomaniskt omättliga makt- och penninghungern, det jäviga juridiska övervåldet, den paniska paranoian, den dumdunkla demokratidemonteringen, den flagrant folkfientliga fräckheten, den karriärkopulerande korruptionen och den nästintill imposant imbecilla inhibitoriska idiotin - det bara ökar! Hmmm... Och fort går det.

Ja, och då talar jag om politikerna - de folkvalda som några få naiva tror ska tillvara folkets intressen.

De franska fascistfjantarna är inte ensamma. Det är precis lika illa i Sverige.

Jag tycker mig skönja en enorm skräck hos våra mycket måttligt mentalt utrustade maktfullkomliga politikerpajaser som i Internet tycks se ett hägrande hot mot de existerande systemen för desinformation, lögn, skryt, brösttonala bemäktiganden och besserwisserbanaliteter som dagligen används av dessa demokratidestruerande dårar, didaktofoba dumskallar och dillande dilettanter!

Dom har INTE kontroll över Internet. När jag röstade i valet, skit samma på vilket parti eftersom jag i alla fall blev blåst, så INTE FAN var det för att de jag valt skulle skaffa sig kontroll över Internet - DET kan ni ge er fan på!

Det där har dynghögarna hittat på själva - och det bara för att skaffa sig mera makt, mera pengar, mera, mera, mera, mera... Ja, och naturligtvis för att försvåra eller, som dom nog hoppas, omöjliggöra en utökad demokrati och ett fritt utbyte av åsikter och information.

"Krigets första offer är alltid sanningen!" Jag kommer inte ihåg vem som sa det först, men han/hon hade givetvis helt rätt.

Idag, och särskilt i det här fallet, handlar kriget om frihet - frihet för information, frihet i kommunikation, i debatt, i kritik och för tankar, åsikter samt insikter.

Sådana företeelser gillar inte de europapolitiker som, dumdrygt och iskallt kisande över bajsbruna nästippar, nu gör allt för att beskära dessa friheter. I Frankrike. I Sverige. I världen.

För min del kan hela EU-projektet dra åt helvete!

Sanningen är ju idag, liksom igår, om inte krigets, så i alla fall politikernas eviga offer, deras favoritdjur i blotandet på storbolagsaltaret och en flödande blödare i det eviga åderlåtandet av demokrati och folkrätt!

Stänga av folk från Internet? Ja, det tycker dom eländiga folkförrädarna!

Hmmm... Och det gäller nu, en gång för alla, just fildelare! Inte pedofiler. Inte fascistoida politiker. Inte de storljugande och fullkomligt samvetslösa psykopater som vanligtvis är företags-, fond-, parti-, regerings- och parlamentsrepresentanter!

Hur ska det gå? Jag vet inte. Men jag tror det går åt helvete!

Dom har arméer, poliskårer, jurister, hämningslösa hantlangare och underhuggare av alla de slag. De har dessutom hur mycket pengar som helst - en del av dom tidigare mina! Men dom har fel!

Jag har bara ett ordbehandlingsprogram. Men jag har rätt!

Dom kanske vinner. Men dom är i alla fall bara enfaldiga apor och dumma svin.

Det är sanningen det!

Hmmm... Attans också! Nu ljög en politiker igen. Den tvärdog! Ööööh... Ja, sanningen alltså.

Jaha, då är det väl jag som är svinet! Adjö då. Nöff!

Äsch, nu tror hon ju...

http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/anna-odell-atalad-1.864808

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2885175.svd


... att hon är ett geni i stil med DaVinci och grabbarna, som ni håller på!

Det kan väl vara nog om detta nu. Odell har framfört en synnerligen befogad samhällskritik i en form som hon själv anser vara konst. Hon har antingen rätt eller fel i denna sin definition av konst, det spelar ingen större roll vilket.

Hennes "konst" har emellertid kostat samhället en massa pengar i onödan. Det var rätt så dumt, det hon gjorde. Men kaste den första stenen, som är utan skuld!

Jag har gjort dummare grejer än så. Då har jag fått betala. Låt Odellskan göra sammalunda!

Låt henne få betala vad falsklarmen och utryckningarna kostade och låt henne vara ifred sedan.

Det finns ingen anledning att starta en häxprocess och svärta ner en ung människa alldeles och att begå karaktärsmord på henne på grund av den här händelsen.

Hon är kanske något disig i sin verklighetsuppfattning, men att på grund av detta stycke ganska bra skådespelarkonst förstöra hennes liv och ekonomi för lång tid framöver är bara lynchmobbigt och, i jämförelse med fega dödssparkande gänggrisars, korrumperade domares och finansfifflande styrelsers påföljder, fullständigt som att skjuta mygg med elefantstudsare.

Nästa gång kanske hon målar en tavla i stället för att göra en. Den kanske blir bra. Jag hoppas det.

Jag hoppas också att åklagaren förmår besinna sig lite innan detta går överstyr. Just nu låter det på honom som om Anna Odell är nåt slags ondskefull massmördare - eller ännu värre, som om hon drivit en fildelningssajt!

Se även; http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2886093.svd

Det där skitsnacket håller inte!

http://www.dn.se/sthlm/skoterskor-far-bonus-for-snabba-rad-1.864534

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2883117.svd

Jaha, nu ska alltså en sjuksköterska klara av att ta en anamnes, åstadkomma en någorlunda hållbar diagnos, ge ett förslag på lämpliga självvårdsåtgärder, föreslå lämplig och adekvat receptfri medicin och/eller rekommendera nästa instans att vända sig till, samt ofta också att lugna ner en rädd och upprörd patient eller anhörig innan det går att få fram någon vettig och relevant information överhuvudtaget - på 3,48 minuter!

På 3,48 minuter ska hon klara detta, givetvis utan att begå några för patienten medicinskt ödesdigra misstag. Dessutom ska hon under denna tid journalföra det som avhandlas i samtalet! Helt rätt dessutom. Utan missförstånd. Simultant.

Sån kompetens existerar inte.

Som vanligt handlar det om att slå blå dunster i ögonen på skattebetalarna, att dölja det som verkligen är avsikten med de här dumheterna - nämligen att bli av med patienterna så fort som det bara går. Då blir det mera slantar över till pensioner och bonusar för landstingspolitiker och högre tjänstemän. Jaja, så blir i alla fall dom glada.

Hmmm... Ja, begravningsentreprenörerna är nog också positivt inställda till denna upphandling, som ju mera måste ses som ett försök att lösa problemen med överbefolkning i världen, än som ett seriöst sätt att möta de sjukas behov av rådgivning.

Se även; http://www.dn.se/sthlm/bonussystemet-maste-ses-over-1.864874

http://www.dn.se/sthlm/medhelp-kallar-till-extramote-1.864948

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2883117.svd


http://www.dn.se/sthlm/medhelp-backar-om-bonussystem-1.865097

Nu vaknar väl mammamaffian!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2882517.svd


http://www.dn.se/nyheter/sverige/skyldig-till-terrorbrott-1.864505


Rättegången verkar ju ha gått rätt till. Domen ter sig trovärdig. Vad än straffet blir så kommer det att ligga inom ramarna för den amerikanska straffskalan. Inget att säga om det. Bara bra att ännu en terrorist tas ur ruljangsen och förhindras medverka till flera mord på oskyldiga.

Men det hör liksom till saken numera, att när en människa med en aldrig så vag anknytning till Sverige döms för utomordentligt grova brott utomlands, så piggnar den sanslöst mördarälskande svensk-internationella hönsmammamaffian till.

I princip tycks det räcka med att man bott ett tag i Sverige för att man automatiskt ska betraktas som oskyldig, som utsatt för ett justitiemord och givetvis som en betydligt bättre människa än alla de andra i samma fängelse.

Så var det t ex med Annika Östberg, en närmast helgonförklarad och skinande snövit polisavlivare, som ju kunde åtnjuta ett solitt och brett stöd för sin sak - från namninsamlingar, gratisadvokater och UD-tjänstemän till regeringsmedlemmar!

Men hon var ju skyldig. Enligt amerikansk lag. Det var inte första gången heller. Hon begick ju sina brott, precis som Oussama Kassir, på amerikansk mark - och då får man man väl ändå packa sig till att acceptera att amerikansk lagstiftning gäller.

If you can't do the time, don't do the crime! I alla fall inte i USA.

Nu väntar jag bara på att dessa dråpardaltare med gråterskegriller ska upptäcka att det sitter ännu en svenskanknuten missdådare i ett amerikanskt fängelse och väntar på en uppbackning som svenska tonåriga våldtäktsoffer kan se sig i snaran efter!