Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

söndag 3 maj 2009

Förvånansvärt...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2829801.svd

...hur dessa företrädare för de etablerade riksdagspartierna alltid och utan undantag, iskallt och utan att för ett ögonblick tänka efter, ofta konstaterar att en viss summa, ett visst antal miljoner eller miljarder, alltid kommer bättre till pass i statens eller kommunernas budgetar än i svenskarnas plånböcker!

Det är inte nog med att de här människorna som sussar sig fram i Helgeandsholmens lugna serenitet är konstiga och korkade - de är konfiskatoriska också.

Ja, missförstå mig inte nu! För mig får dom gärna plocka bort allt vad pensionssparande heter - det är ju bara ännu ett i raden av de, juridiskt sett legitima, rån som urusla förvaltare, dysfunktionella försäkringsbolag, dårstyrda fonder och resten av den vanliga uppsättningen suspekta och odugliga bonusglidare utsätter oss för dagligen.

Men ge sjutton i att alltid förutsätta att staten begriper mera än den enskilde medborgaren och kan förvalta hans eller hennes kapital bättre!

I verkligheten ter det sig snarare som om staten styrs av ett rövarband som i riksdagens korridorer fördelar det senaste rovet mellan sig själva och övriga i privilegiefrälset. Där flyter samarbetet över block- och partigränser finfint, vill jag lova!

Fan så konstigt...

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2829331.svd


...att vi har råd med privilegiefrälset i Djursholm, Lidingö med flera ställen, där den sittande regeringen, ivrigt stöttad av dårfinkarna i riksdagen, kraftigt sänkt deras bostadskostnader - men inte har råd att bygga enkla och lagom små bostäder med lagom standard till hemlösa, sjuka och fattiga!

Valbluffen med löften om att ta bort fastighetsskatten blev ju i stället till en kommunal fastighetsavgift på max 6 000:-/år - en nymodighet som ju har drabbat eller kommer att drabba en hel del fattigt folk med bostäder i mindre attraktiva lägen med HÖGRE kostnader, medan privilegiefrälset på sjötomterna i Stockholm än en gång kunnat tillgodogöra sig skatte/avgiftslättnader på femsiffriga belopp!

Vi har en riksdagsmannakader som i huvudsak består av ryggradslösa gröpemumsare, mer upptagna av att i stillhet förse sig ur det skattefinansierade delikatesstråget, än av att bevaka det svenska folkets intressen.

Detta handlar knappast om partipolitik alls. På oppositionssidan har ju också toleransen ökat kraftigt och väldigt märkbart när det gäller finansfintande bonusblåsare och pensionspillande pampar och pampinnor m fl.

Näe, i privilegiefrälset håller man lojalt samman över alla partigränser och över alla gränser mellan politik, näringsliv och juridik.

Få av dem bryr sig ett skvatt om människorna i det nyuppfunna utanförskapet heller!

Här handlar det snarare om att skapa ett ljuvligt innanförskap högt däruppe, nära Gud, där medlemmarna i det ockrande och roffande privilegiefrälset, kan se ner på den enfaldiga valboskap som idogt och tåligt söker sig ett allt torftigare bete på allt torrare ängar i en stadigt hårdnande värld.

Det är så det är idag. Och det har varit så förut i historien.

Men då och då, och allt emellanåt under historiens gång, har folket tröttnat, tagit fram sina trynträn och applicerat dem där de hör hemma, nämligen i nosen på fifflande folkförrädare, och lett iväg dem bortåt galg- och rackarbackar där man utövat folkflertalets urgamla rätt att ge igen utav bara helvitte!

Ja, såå drastiskt ska man väl inte önska sig att en förändring ska drivas fram!

Men det stundar ju valtider och den korkade kvasiintelligentsian i riksdagen skapar dagligen nya förutsättningar för ett fullkomligt oförutsägbart valresultat som åtminstone förhoppningsvis, och i så fall gudskelov, tvingar bort några av de bukstinna bifigurer vi vanligtvis finner försänkta i djup sömn i plenisalens bänkar!