Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

söndag 31 maj 2009

Vad är det som händer...



http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2982487.svd

...med människors intellektuella kapacitet, när dom sätter sig på en cykel?

Den tycks ju omedelbart minska kraftigt, vilket den där blådåren Winter tydligt åskådliggör med sin redogörelse av sina olyckor och det egna beteendet, attityderna etc.

Fenomenet med den momentana intelligensbefrielsen, bekräftas också av mina egna erfarenheter från olika trafiksituationer där cyklister förekommit.

Jag tror det vore bra om någon forskare tog itu med det här, kollade upp vilka mekanismer som kan tänkas ligga bakom den plötsliga förvandlingen, från att vara en någorlunda normal promenerande människa, till att bli en suicidal cykelburen åsna, velig virrpanna, lallande Laura, vinglande vimsvärsting och/eller pantat pedalpucko.

Inte har dom hjälm heller, när dom dödsföraktande kastar sig framför bilar, kör på fotgängare och pinnar på det värsta som går och på högsta växeln, när dom tvärsvänger på våta vägbanor.

Då går det som det går. Dom slår i huvudet och därav, om dom överlever, blir dom ännu dummare - också när dom inte sitter på cykeln längre.

Den dumheten minskar givetvis förmågan till insikt och inlärning och därmed minskar också chansen att dom lär av sitt misstag och går iväg och köper sig en hjälmjävel med det samma. Och sedan cyklar dom omkull igen och slår i skallen igen och ... Ja ni fattar.

Det blir en ond nedåtgående spiral.

Varför blir dom då så knepiga när dom får en cykel mellan benen? Jag tror det är ett resultat av bland annat miljödebatten.

Eftersom dom inte släpper ut någon koldioxid när dom jonnar på mot närmsta akutintag eller minneslund, så är dom liksom lite heligare än fotgängare och bilister.

Heliga människor är osårbara. Heliga människor har fler och större rättigheter än vanliga dödliga. När man är till brädden uppfylld av sin egen härlighet slutar hjärnan att fungera som den ska. Man ser bara återskenet från den egna glorian, inte långtradaren tre meter bort.

Ja, se det var min teori det.

Nu väntar jag bara på kommentarer från en massa blindstyren som hävdar att jag är helt ute cyklar...