Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

tisdag 26 maj 2009

Jaha, nu har vi inkompetensen på vår sida!



http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2954845.svd

http://www.dn.se/nyheter/sverige/eu-kommissionen-stammer-sverige-for-utebliven-datalagring-1.873947

Den där eländiga snutromantikern Beatrice Ask, en fullständigt oförblommerad Stasi-romantiker, har missat att införa ännu ett direktiv som har till uppgift att ytterligare minska vår integritet och våra rättigheter. Tidsbrist är orsaken. Sägs det.

Lyssna noga nu! Tidsbrist är orsaken! I alla fall officiellt. Trallalalala!

Av någon egendomlig anledning tycker den moderata regeringen ( ja, jag vet att det finns lydiga klåpare från andra partier i regeringen, men vem bryr sig!), att just detta integritetsattackerande direktiv är osmakligt. Varför förstår jag inte.

Beror det på att ministrarna ännu inte fått tillräckligt med dollarstinna dusörer eller beror det på, som hon säger, att man helt enkelt inte hunnit med arbetet att förslava det svenska folket ytterligare?

Hmmm... IPRED gick bra att införa. Då sålde man en hel ungdomsgeneration till de lobbande juristhororna som företräder amerikansk inkompetens och kapital. Då fanns det tid.

FRA-lagen gick bra att införa.

Där handlade det om att sälja ut sina medborgare till amerikanska underrättelseorganisationer. Gott om tid då med.

Men en lag som registrerar och bevarar uppgifter om vem som ringt vem, vem som mailat vem och vem som sms:at vem tycks vara mera besvärlig att införa.

Varför?

Naturligtvis för att dom själva sms:ar, mailar och ringer! Gud vet till vem och vilka och varför!

Tänk om det är så att dom helt enkelt är rädda för att nån ska komma på dom med att ta mutor, snaska med CIA, fnaska för lobbyister och ogenerat slafsa rynkiga och slappa amerikanska direktörsrumpor?

Hmmm... Ja, men man undrar ju. Varför blir en regering som är ohejdat positiv till, och extremt aktiv i, arbetet med att förråda sina egna väljare och även det svenska folket i övrigt och som jublande inför extremt infama integritetsskändningar, helt plötsligt oförmögen att införa just denna form av registrering?

Fi donc! Quel odeor! (i.e. Fy fan vad det stinker!) Hmm... Pardon my french!


Rösta på Piratpartiet! I valet till EU-parlamentet. I riksdagsvalet! Lär utsugarpacket att vi har ögonen på dom!

4 kommentarer:

Marcus Linder sa...

Är det inte uppenbart? De föredrar att vänta med att köra över folket tills efter EU-valet för att undvika konsekvenser i form av förlorade röster. De vet ju att folkets minne är kort. Och dessutom, finns det någon bättre tid att införa impopulära lagar än under högsommar & semestertider?

De är inte så inkompetenta som man kan tro de där politikerna. De har bara en annan (och mindre sympatisk) nyttofunktion än vad vi luras att tro.

Lars G. Göransson sa...

Hmmm...

Ja, just det! Eller något liknande.

Fan också, jag måste ha fått nån fraktal frenologisk fraktur, för jag missar en massa logik hela tiden!

Asch, det är nog bara åldrandet som gör sig påmint. Om Gud hade önskat att jag skulle förstå allt jag läste så hade Han, den vitskäggige himlahärskaren, gett mig nån form av intelligens.

Aber Nein! Där sket man en lök!

Anonym sa...

Jag vill påstå att du har och kommer att skita många lökar!

Lars G. Göransson sa...

Ja, så är och så blir det nog.

Och jag skulle vilja påstå att du är en av de lökarna.