Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

tisdag 26 maj 2009

Hehehe, ja äntligen gjorde dom...



http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2953803.svd

...lite nytta! Det var ett par hundra år sedan sist, men hellre sent än aldrig.

Det är bra att den svenska flottan får vässa klorna och uppdatera sina kunskaper i en konfrontation med outbildade, hungriga, dödsföraktande kulörta kapare, iklädda trasor, sandstormsskadade kalashnikovkarbiner, sekelgamla granater, ett och annat litet kanonliknande föremål i fören på sniporna eller vad fan dom kallar småbåtarna därstädes.

Jepp! Det är bara bra.

Men gör dom inte till hjältar! Då blir det som när Hitler anföll Polen. Pansartrupper mot kavalleri. Tyskarna vann. Knappast hjältemodigt, men effektivt.

Va? Sakfrågan? Öööh!? Ska man behöva hålla på och slafsa med fakta också?

Ja ja, det är bra att dom försöker få stopp på skiten längs kusten därborta!

Så här kan vi inte ha det, inte som det är nu!

Pirater som stoppar upp leveranserna av våra 60-tums platt-TV, vår diesel, vår bensin, vår ovärderliga pava Sake, våra sprillans nya miljövänliga bensinslukare och våra oundgängliga Pokemonkort kan ju inte tolereras alls.

Bra att den svenska flottan gör en insats! Det är på tiden. Hoppas nu bara att ingen stridsnovis skär sig halvt fördärvad på papperet med instruktioner till hur man ska pinka på en båt.

Alltid i lä, aldrig i lovart! Kom ihåg det, kära navy seals in spe, så klarar ni er!

1 kommentar:

Unknown sa...

Nu kommer jag vara lite besserwisserig, så jag ber om ursäkt i förväg. Jag vill upplysa om att polackerna attackerade inte tyska stridsvagnar under andra världskriget. För det mesta så red soldaterna på hästar för att transportera sig (de hade ju inte så många jeepar och lastbilar då). Det hände emellertid att de attackerade tyskt infanteri med sitt kavalleri. Under en strid vid Krojanty skedde detta och polackerna drev iväg tyskarna. När polackerna omgrupperade så anföll tyska stridsvagnar dem och de blev nermejade. Senare kom journalister till platsen och trodde då att polackerna hade attackerat. stridsvagnarna med sablar och lansar. Senare spann tysk propaganda vidare på myten.