Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

lördag 2 maj 2009

Suck, jag känner mig velig...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2826657.svd

http://www.dn.se/nyheter/politik/ris-och-ros-till-sahlin-och-lundby-wedin-1.856769

...för jag kan inte bestämma mig för om Mona Sahlin är genomfalsk eller jättedum eller om hon, åt vilken slutsats jag ändå lutar, är lite av bådadera!

Men där skiljer hon sig ju inte nämnvärt från kollegerna - så problemet är väl snarare att hon inte ens själv verkar tro på sina egna slagord och konstruerade klasskampsdängor som hon fått sig itutade av trötta partiteoretiker och utleda talskrivare.

Där är ju t ex Lars Ohly strået vassare, eftersom han åtminstone tror på vad han själv säger - vad man än tycker om just det!

Ska S komma tillbaka i politiken är nog ett utbyte av Sahlin ett absolut måste, för det är någonting svårdefinierat som skär sig när man ser och hör henne, något som gör att man förlorar förtroendet ganska omgående.

Ja, det känns som om den sämsta sortens bilnasare försöker kränga en överprisad skrothög till mig - och så kan vi ju inte ha det!

Miljöfascisterna har ansvaret...

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2821811.svd

http://www.dn.se/nyheter/sverige/storvinster-pa-utslappsratter-1.856745

...för att vi nu har ett system där enskilda företag helt legalt fått ännu en möjlighet att stoppa ficktjuvsnävarna i svenskarnas redan illa ansatta plånböcker!

De kan sko sig storartat och fullständigt arbetsfritt genom att kränga utsläppsrätter (ett papper som är ungefär lika meningslöst som Maria Wetterstrands munväder) och därmed berika bonusdirektörer och aktieägare på energiskattebetalarnas bekostnad.

Bakom detta ligger den hysterireligiösa miljötalibanism som till största delen endast handlar om vad en massa dårar TROR och mycket sällan om fakta.

Man inför, utan att tveka, åtgärder som svårt belastar svenskarnas vardagsekonomi utan att ha en aning om vad resultatet ska bli eller om och hur det kommer att fungera.

När det är för sent, när man upptäcker att man gjort ännu ett ödesdigert misstag, tillverkat ännu en genant fadäs i klass med CIA-invasionen av Grisbukten på Cuba, så vägrar man att ta ett steg tillbaka och rätta till saken. I stället värnar man om sin prestige och börjar ljuga om effekterna, börjar frisera forskningsresultat, börjar plocka fram pompösa låtsasforskare som trumpetar ut förbeställda, enfaldiga, och rent vetenskapsteoretiskt fullkomligt värdelösa påståenden.

Jag misstänker starkt det finns ganska många RIKTIGA forskare, RIKTIGA oberoende, men underfinansierade, vetenskapsmän som gråter sig till sömns på kvällarna.

Forskningsanslagen går ju vanligen till politiskt korrekta, illa vetenskapligt utbildade och miljömoderiktigt åsiktsförsedda megafonfjantar!

Det här hade naturligt vis kunnat förutses, vilket bevisas av att det faktiskt förutsågs!

Det var inte bara en enda isolerad stackars dåre som förutsåg det, utan ett ganska stort antal respektabla och insiktsfulla individer på olika områden. De teg inte, om någon tror det. Jag drar mig till minnes att farhågor, kritik och alternativ presenterades både ofta, välformulerat och välunderbyggt innan denna anskrämliga stupiditet drevs igenom av floskelfjollorna i riksdagen!

Ja, saken blir ju inte precis bättre av att systemet med utsläppsrätter inte har påverkat utsläppen av miljöstörande koldioxid etc ett enda dugg.

Jag har då aldrig sett ett enda trovärdigt bevis på att det gör det!

Ta bort skiten! Nu!

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2827715.svd