Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

tisdag 23 juni 2009

Nej, när barn dör...


Läs artikel i SvD...

...eller blir nästan ihjälslagna så har socialtjänsten aldrig något ansvar. Barnen är förstörda för livet, men vi har gjort rätt och vet vad vi håller på med.

Inte ens om 10 000 människor larmat om missförhållandena och berättat om övergrepp, missbruk, sår, ärr och traumatiska reaktioner.

Varför? Därför att ansvar kan man bara ta om man har kompetens - och det senare är det sällsyntaste som finns i socialtjänsten.

Mitt förslag är att lägga ner alla socialhögskolorna, eller vad fan dom kallas numera.

Dom som har kommit in i dom utbildningarna har regelmässigt varit socialt dysfunktionella puckon med halvtaskiga eller urdåliga betyg, trots att dom har haft förmögna föräldrar och växt upp i tjänstemannakretsar.

Visst, det finns lysande undantag. Men många är dom inte.

Sedan ska vi starta en helt ny utbildning som inte sysslar så mycket med psykoterapi och sådant, för med de betygskrav som socialhögskolorna ställer ska man inte vänta sig för mycket av eleverna. Ja, man ska inte förvänta sig ett dugg.

Hälften (hmmm.., ja grovt uppskattat alltså!) av dom är, enligt min uppfattning som går från sjuttitalet och framåt, att betrakta som idioter, psykskadade i jakt på bot och stökskallar i behov av bokstavsdiagnoser.

Resten, ( ja ja ge nu fan i millimeterprocenten!) består av små mammakluckande gäss.

Sådana människor lyckas sällan upparbeta någon som helst kompetens på något som helst område.

Hmmm...

Utom när det gäller den universella tjänstemannakompetens som jag skulle vilja nominera som " Trakasseria Generalis".

Men den kompetensen är å andra sidan så lätt att ta till sig så att en totalförlamad dyslektisk orangutang med käkförlamning klarar tentorna utan vidare.

Sådana människor, (whops här blev det ett logiskt litet hopp), lyckas sällan upparbeta någon som helst insikt i någonting alls.

Men dom lär sig fylla i formulär. Dom lär sig att i en vårdnadstvist så har pappan alltid fel och annan sån dum skit.

Det finns exempel på hur dom framhärdar i att den ena föräldern är den lämpligaste vårdnadshavaren, även sedan vederbörande dödat barnen. Faktiskt.

Den människa som idag sätter sin lit till dom sociala myndigheterna hamnar i en hazardliknande situation vilkens utgång är fullkomligt oförutsägbar.

Problemet?

Om en enfaldig människa utan insikter, relevanta kunskaper, utan ens rudimentär självinsikt och försedd med en intelligens som i bästa fall kan betecknas som extremt inadekvat, får chansen att agera myndighet så går det per automatik åt helvete.

Det här fallet är bara ett exempel.

Det finns flera.

Och det kommer att komma flera.

Ett dumt svin är ett dumt svin, även om det skulle råka sig så att det står sjuhundra ännu dummare svin runtom.

Hmmmm...

Jo, men när det blir fel så får barnen betala. I åttio år eller så.

Ärr kallas det, när man skär nån i köttet och vederbörande blivit hopsydd och överlever. Annars kallas det för rättsmedicinska bevis.

Men vad ska vi kalla dom dumma, onda, odugliga, svin, som i kommunal regi, säljer barn rakt in i misshandel, våldtäkt och namnlös fasa?

Vad sägs om yrkesbeteckningen "lagom inkompetent socialarbetare"?

Hmmm...

Vad sägs om förslaget att sålla mycket bättre bland hum-sh-idioterna som söker till socialhögskolan än vad som sker idag?

Vad sägs om att likställa kraven för inträde, med de krav som gäller läkarutbildningen?

Det handlar ju trots allt om människors mentala hälsa, deras sociala möjligheter och deras förmåga till interaktion med andra människor.

Om något slår snett i ovanstående, så kan knappast en 23-årig, lätt underbegåvad, lätt eller svårt psykiskt störd, lätt eller svårt fobigrasserad, cementarslad charlatan göra någon skillnad.

Pratar skit?

Moi!?

Näe, jag har träffat för många av dom för att det skulle vara ett helt felaktigt omdöme.

Guuuud så rart! Nu har dom...


Läs artikel i SvD...

Läs artikel i DN...

...gamla stofilerna som styr tennisen hittat en tonåring som stönar för mycket!

Ojojoj! Så kan vi inte ha det!

Det är bara män som får stöna när dom tar i, det vet väl varenda människa. Tjejerna ska klä sig i rosa och hålla käft - under alla omständigheter.

Jag misstänker att att dom som styr världstennisen, huvudsakligen ett gäng (som i alla idrotter) impotensrädda russinskrynklade föredettingar med storhetsvansinne, helt enkelt finner hennes stönanden som alltför utmanande.

Hmmmm.... Jag misstänker att dom känner på sig att dom inte klarar av att anta den utmaningen, fast den inte existerar utom i deras snuskiga fantasi, utan kubikmetersvis av Viagra.

Asch, det här är ju bara ett vansinnigt brittiskt dyngfjanteri av klassiskt snitt. Pluttiga maktpjattar, töntiga adelstossar, extremt förfinade och elokvent esoteriska egofixerade egocentriska boardingschoolbögar som upprörs av en stönande tonåring på centercourten i Wimbledon, men inte av de finansiella griserierna som grasserar i över- och underhus, av horköp bland kollegerna och drogmissbruk och pedofili bland en hel del av dom.

Det bäste vore om hälften av dom självdog så kunde resten ägna sig åt nekrofili.

Så gamla som dom där dumma asen är så skulle knappast någondera parten märka någon skillnad mot det gängse umgänge dom har i veckorna, förrän det började lukta fan.

Hmmmm...

Ja, nu har jag allt gått lite över gränsen och tagit i lite för mycket. Jag borde skämmas utav helvete och ta tillbaka alltsammans - det vore det enda rätta, det vore det!

Men jag vill vinna! Jag vill vinna!

Så därför stönar jag bara lite... Hmmm... Eller möjligen mycket.

So please, Dear Sirs, disqualify me, and prove that you are a just bunch of completely obsolete, grainbrained, dickheaded, balls suffocating, teenie chasing, weenie-measuring massmasturbating mini-moaning misogynic misstressmolesting mediocres!

Too complicated? Yack!

Yo Bimbo Man, shift the attention span from your balls to your inner ear!

Oh shite! Your'e irish! I'm sorry. Never meant to


Ah, it's time for the short version; Moaning in the morning can't be considered to be an adequate form of mourning the deceased moaners mother.

Åh, det är dags för den korta versionen, aber nur auf Schwedish; Ich bin ein Berliner...

Merdre!

Ingen som fattar? Your bad!

Hmmm...

Nåja, jag kan hjälpa er på traven. Ingen är så fri som den fjättrade Kung Ubu.

Man Ray valde att inte fotografera sin gata, utan målade av den i stället, vilket får anses som ovanligt stiligt ovanligt gjort av en fotograf.

Äsch, ni har ju noll koll nu. Dom flesta i alla fall.

Men ni förstår, allt går att förklara. Även dom brittiska fjollornas bekymmer med stönande tonåringar.

Svaret är patafysik, en vetenskap som ännu inte har uppnått den ryktbarhet den förtjänar - och den famositet den en gång rönte har tyvärr fallit i glömska, som det ter sig.

Men den som söker, han skall finna.

För den som vill få ett perspektiv på tillvaron vill jag rekommendera följande inblick i patafysikens innersta väsen;

SEGLA I ETT SÅLL

Patafysisk Antologi

Sammanställd av
Claes Hyltinger

AWE / Gebers

Utökad upplaga 1987

ISBN 92-20-07397-6

eller...

(bibliofilupplagan) 91-20-07673-8.


Blir ni inte glada av den boken så kan jag bara beklaga era föräldrars oförmåga att alstra barn.

Hmmm...

Eller möjligen er dyslexia grandiosa, er paralysia generalis (en följdsjukdom av syfilis, det lärde mig Thorsten Ehrenmark), eller er kollektiva kasualsambandsaknande och alltmer radikalt successivt briserande brist på brister.

Va? !!? Är jag dum eller??!!

Ja definitivt!

Det säger min fru att jag är, så det är sant. Det är allt hon säger förresten. Hmmm... Ja, sant alltså!

Häromdagen berättade hon att hon, min hustru (en egendomlig människa som jag hittills aldrig lyckats få intellektuell kontakt med), att hon hade sett en snok som inte var en snok utan en huggorm för den såg inte ut som en snok, fast det borde ha varit en snok för den hade en snokunge intill sig och såg "coool" ut, så då borde den lilla ormen ha varit en huggorm, men den hade tydliga gula fläckar på skallen så då var det en snok i alla fall och då så blev det till slut så att den ena reptilen var en huggorm och den andra en snok.

Hmmm... Eller möjligen tvärtom.

Eller så var båda ormarna endera snokar eller huggormar.

Hur som helst; För att få tyst på en enda käring åtminstone en stund vart centennium, så bör alla ormar förses med legitimationskort. Reinfeld! You've got a mission!

Conclusion; Never Marry Anybody Under Any Circumstances!

Unless you have to. Or want to.

Hmmm... Back to topic.

Aaaah, det här handlade ju för fan om tennis.

Om hur illa det är när tonårstjejerna stönar på centercourten. Vissa mer än andra.

Suck!

Är det därför domaren skriker fifteen-love, rätt som det är?

En våt önskedröm?

I rest my case.

Hmmm...

Men vad är det för en skitväska som inte kan vila sig själv?

Oh Holy Lord! Oh Filthy Bag Lady!

Take me to the Wallet Street and make me prosperously obnoxious!

Vad ska den dumme fan säga...


Läs artikel i DN....

...det står ju fullkomligt klart för varenda människa med någorlunda psykologisk insikt att det där fanskapet var så jävig under TPB-rättegången som det bara går att bli.

Att han regelmässigt och ihärdigt frikänner sig själv kan ju knappast betraktas som någon särskilt förmildrande omständighet. Att han får medhåll av en smärre samling lobbyister, dollarhoror och ambulansjägare gör inte heller hans utsagor mera trovärdiga.

Näe snälla domstolsverket, eller vem fan det nu är som bestämmer, ta ifrån den dumdryge jäveln hans domartitel, bannlys honom i advokatsamfundet och ge honom några tusental örfilar innan ni kastar hans överbetalda inkompetensstinna kropp rakt in i det utanförskap som hans höge herre, Fredrik Reinfeldt, skapat.

Min förhoppning är att dom efter nästa riksdagsval kan mötas där, mitt i utanförskapet, och jämföra erfarenheterna av lobbyisternas tillmötegåenden och kanske också rentav, jämföra bankkontoställningar och diskutera vilket skatteparadis dom ska flytta till.

Ett svin blir inte en kulting, bara för att det står ett svin till, alldeles intill...

Det är beklagligt men...



Läs artikel i DN...


...knappast någon nyhet att barn i fattiga familjer har det sämre i nästan alla avseenden än barn i välbemedlade familjer.

Skillnaderna lär dessutom bli större, eftersom det under det pågående moderatstyret, ja dom andra regeringspartierna betraktar jag bara som lydhjon, sker en enorm överflyttning av kapital från låglönejobbare, arbetslösa, sjuka och utfattiga.

Bluffen med borttagandet av villaskatten, påfundet att arbetslösa, pensionerade och sjuka ska betala mer i skatt än de som arbetar är ganska tydliga tecken på att klyftorna, mellan inte bara inkomsterna, utan också ohälsotalen, kommer att vidgas kraftigt under regeringen Reinfeldt.

Tyvärr finns inga tecken på att oppositionen, om man nu undantar den numera någorlunda kloke Lars Ohly, kommer att ställa någonting av detta till rätta.

För Mona Sahlin & Co, ja så ter det sig för mig i alla fall, har den nuvarande regeringens förda politik kommit som ett efterlängtat brev på posten. Det finns ingenting som tyder på att hon har någon som helst avsikt att förbättra situationen för de människor som har det sämst i samhället.

Och varför skulle hon det? Då blir det ju bara mindre över till henne och de andra partifnasken och riksdagshororna att suga ut av dom som har det allra sämst.

Miljöpartiet då?

Samma dynga, men där ska dom fattiga fråntas sina möjligheter att åka bil, ha 20 graders rumstemperatur hemma, ge barnen en skaplig hälsovård och möjligheter till utbildning.

Det sker genom fantasifulla energiskatter som enbart drabbar dom fattiga, men som bara blåser som en mycket mild bris genom de besuttnas finansiella situationer.

Bergsgorillorna då?

Ja, jag har ingenting emot dom. Utrotningshotade. Ungefär som sanna demokrater. Fiser utan att smyga och kackar aldrig i eget bo.

Jag hoppas dom får majoritet i riksdagen i nästa val.

Det kan i alla fall inte bli sämre än alla andra aktuella alternativ.

Sandlådefascismen...


Läs artikel i DN...

Läs artikel i SvD...

...tar sig allt mer bisarra uttryck. Det förefaller som om ledarskapet i Iran under lång tid har studerat andra länders beteenden och till slut bestämt sig för att försöka imitera idioterna i Nordkorea, vilka mullorna, med flera, uppenbarligen funnit vara exceptionellt intelligenta, internationellt framgångsrika, lagom humanistiska, lagom fria från förföljelsemani och till sist, rena rama sällskapsmänniskorna.

Det låter ju ungefär likadant från Nordkorea som från Iran, så nu har vi åtminstone två länder vilkas ledarskap möjligen, men troligen och förhoppningsvis inte, skulle platsa i en svensk sandlåda.

Jag hyser gott hopp om att vilken femåring som helst skulle skicka hem dom på grund av personlig omognad, alltför långt gången stupiditet, för mycket aggressivitet och alltför många bokstavsdiagnoser.

Troligen skulle dom bli utkastade tillsammans med Robert Mugabe som ju lider av exakt samma åkommor.

Ja ja, man kan vara sarkastisk, men olyckligtvis är det inte ett dugg roligt.

Människor förtrycks i båda dessa skurkstater, människor mördas här, stenas där, lemlästas, hotas, förtrycks och skändas i varje tänkbart avseende.

FN:s deklaration om mänskliga rättigheter existerar inte i dessa stater. Det gör inte rättigheterna heller.

Sinnessjukt paranoida patriarker lägger våldsamma summor på utvecklandet av atomvapen medan medborgarna svälter och lider under skräckväldet.

Jag hyser inget eller ringa hopp om att läget kommer att förbättras under överskådlig tid.

Boten heter troligen demokrati, men jag ser inga tecken på att ett demokratiskt styrelseskick ens tillnärmelsevis är i antågande i något av dessa två länder.

Det är synd om människorna i Iran och i Nordkorea. Dom borde döda sina ledare och börja om på nytt.

Men så blir det nog inte. På ett tag i alla fall. Men man kan ju hoppas...


Läs artikel i DN...


Läs artikel i SvD...



Tja, det blir bara värre och värre. När jag läser detta, känner jag mig nödd och tvungen att till och med hålla med mig själv, avseende ovanstående litania.

Ja, den tjyvmoderaten...


Läs artikel i DN...

...tyckte säkert att införandet av IPRED var jättebra, så att man nu kunde få stopp på panka och fildelande undgdomars surfande och införa privatpolisiär verksamhet i Sverige.

Den här moderaten är en tjuv. Den här moderaten är en politiker.

Men jag misstänker att han ännu inte nått så långt upp i partihierarkierna att han kunnat skaffa sig en position där det är fritt fram att sticka trynet i skattetråget och förse sig mer eller mindre ohämmat därur.

Det är nog bara därför han blev en vanlig tjyv.

Eljest hade han nog varit en samma sorts dito, som hans kolleger i riksdag och regering är, och då hade han ju kunnat förbli ostraffad i tid och evighet.

Hmmm... Och säkerligen hade han haft det bättre ställt ekonomiskt också.

Regler är bara till för...


Läs artikel i SvD...

Läs artikel i DN...

...den rättslösa valboskapen i Sverige.

Politikerna tar själva lätt på sådana saker, troligen på grund av en inre övertygelse om att dom helt enkelt inte KAN begå några fel, eftersom dom per definition är perfekta, vet allting bäst i alla lägen och är komplett oförmögna att överhuvudtaget ens begå ett misstag.

Kritiserar man en politiker så faller kritiken automatiskt tillbaka på en själv. Man är dum i huvudet, okunnig, dåligt påläst, ful, luktar illa eller är fascist, kommunist eller rent allmänt ett dumt svin.

Hmmm... Ja ja, jag vet!

Men trots det senare börjar det stå ganska klart hur det är ställt med moralen bland knapptryckarfjantarna i riksdagen.

Vill man inte betala TV-avgiften så är det bara att låta bli, vill man delta i ett beslut som grovt kränker medborgarnas integritet, men inte ta ansvar för beslutet så låter man helt enkelt bli att ta det ansvaret.

Kan man snika åt sig en förmån så gör man det, och när förmånerna är slut så tänjer man på reglerna eller skiter helt enkelt i dom för att få meeeeeera...

Jag antar att det i riksdag och regering finns en eller annan, någorlunda oväldig ledamot, som föredrar att hålla sig på rätt sida om regelverket, och helst med lite marginal, men jag tror inte dom är många.

Gamkulturen breder ut sig i riksdag och regering, liksom föraktet för lagar och regler.

Och varför skulle det inte vara så? Dom är ju alltid oskyldiga till slut och ingen av dom straffas någonsin för överträdelserna.

Där råder samma kultur som inom polisen. Något händer. Ett övergrepp, en misshandel...

Ingen har sett nåt, ingen har hört nåt, ingen säger nåt och allt går att förklara och ingen döms eller tvingas ta några som helst konsekvenser.

I det här fallet så ska naturligtvis dom här senaste exemplen på gamkulturen inom den politiska nomenklaturan helt enkelt kastas ut ur riksdagen. Dom kallar ju till och med sig själva för förtroendevalda. Vad har dom då i riksdagen att göra, när dom har förverkat det förtroendet?

Hmmm... Ja, nu har vi nog hamnat i ett semantiskt dilemma igen...

Förtroendevalda var det ju dom var.

Jag tvivlar inte på att dom verkligen betraktar sig som förtroendevalda. Men det räcker ju med att en partiledare uttalar att han/hon känner ett fortsatt förtroende för riksdagsgamen, så är det bara att sitta kvar och gama på. Om väljarna tillkännager en motsatt uppfattning så är det bara att skita i. Dom är ju bara, per definition, imbecilla, kriminella puckon.

Att partiledare och eventuella andra kollegor som uttalar detta förtroende sitter i samma båt, är samma folkföraktande gamar, och precis lika goda kålsupare som de aktuella gamarna, i alla avseenden, är givetvis inget hinder.

"Honour amongst thieves", är vad det handlar om.

Förtroendevald betyder idag bara vald. Förtroendet kommer från de andra skurkarna.

Vad kommer att hända nu? Inte ett skvatt! Det gör det nästan aldrig.