Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

tisdag 26 maj 2009

Vilka dumskallar!



http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2951035.svd

http://www.dn.se/opinion/debatt/dags-att-gora-uppehall-med-loneokningarna-1.873139

Jag upphör aldrig att förvånas över hur svenska bolagsstyrelser ständigt lyckas med uppgiften att hitta nya idioter att fylla posterna i bolagsledningarna med.

Här kräver man lönestopp minsann! Här kräver man en uppluckring av trygghetslagarna!

Det vore, enligt dessa fårskallar, bra för bland annat reallöneutvecklingen! Jo man tackar. Nu har dom läst Orwell igen. Mindre lön är mera lön. Eller har dom missförstått det där med att "less is more"?

Vad dom här dillande dirrarna vill, är bara att löntagarna ensamma ska betala för dirrarnas oförmåga att sköta sina företag i dåliga tider. Att sköta ett företag i goda tider är väldigt lätt, men det är när det hettar till som agnarna skiljs från vetet.

Men i just detta fall har nog agnarna snarare skilts från vettet!

Det näringslivet verkligen behöver just nu är ett stopp för fullständigt omotiverade bonusar, dito optionsprogram, dito fantasilöner, av fantasipensioner, av omotiverade höjningar av styrelsearvoden, omotiverad dränering av företagskapital för aktieutdelningar och en omläggning av ersättningssystemet så att det här psykopatologiska puckopacket tvingas arbeta helt på provision!

Det borde dom inte tycka vara något problem, så himla duktiga som dom anser sig vara.

Hmmm... Dom här dilettantiska dårfinkarna har nog fan fått betalt av oppositionen för att göra det här utspelet. Det torde i alla fall kraftigt underlätta ett majoritetsskifte i valet 2010.

Se även;

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2953879.svd

8 kommentarer:

Almega sa...

Du är välkommen att diskutera lön och lönesättning på www.mittmatt.nu

leifdottir sa...

Tack! Du är underbar, ha en bra kväll.

Lars G. Göransson sa...

Asch då! Nu rodnar jag ju ihjäl mig!

Gecko sa...

MEN - det är väl ändå aktieägarnas företag i slutändan? Antingen så slopar vi alla lönehöjningar i några år eller så får 30% sparken och resterande 70 % får en lönehöjning på 3 %, det är bara att välja. Aktieägarna d.v.s. de som riskerat sina pengar i företagets utveckling kommer alltid att vilja ha avkastning d.v.s. en viss vinstmarginal - oavsett om det är med 1 000 anställda eller 700.

Lars G. Göransson sa...

Bla bla bla!

Vad sägs om att företaget sätts i konkurs, nån smartare köper maskinerna, affärsidéerna och byggnaderna samt utvecklar verksamheten ytterligare, anställer fler, skapar lönsamhet lycka och välstånd?

Jag skiter i dina aktieägare! 90 % av dom vet inte ens vilka bolag dom har andelar i!

Fondsverige var ordet!

noterad sa...

Gecko - att köpa aktier är ett spel, det finns inga garanterade vinstmarginaler.
Sedan glömmer du att du som arbetare faktiskt också kan köpa aktier - det är inte förbehållet en speciell grupp... så ibland får man som investerare tänka bra mycket längre... men det tänkte du nog inte på kanske...!

Gecko sa...

Lars G - fast om vi ska hålla oss till verkligheten så finns det ingen anledning för aktieägarna att passivt titta på medans företagets ledning inte gör något åt en vikande lönsamhet (och ev. konkurs) - det som händer är ju istället att ledningen tar beslut om att säga upp folk p.g.a. arbetsbrist - det kan ingen facklig förhandlare i världen stoppa.

Frågan kvarstår därmed - alla får behålla jobbet mot frysta löner något år alternativt så får många fler sparken, ungdommar kommer inte in på arbetsmarknaden etc. bara för att facken ska skydda de som redan har det bra d.v.s. de som jobbat länge och därmed inte riskerar att få sparken vid ytterliggare uppsägningar......

noterad sa...

Gecko - varför i hela fridens namn skulle det vara viktigare att vuxna som jobbat längre, skaffat familj och boende skall bli arbetslösa för att ungdomar som ännu inte har varken det ena eller andra skall ta deras jobb? Det finns ingen som helst logik i detta och därmed är det inget argument för lönefrysningar.

Sverige har numera ändrat i reglerna och tillåter arbetskraftsinvandring - pga BRIST på arbetare inom vissa yrken... summan av kardemumman är alltså vidare utbildning, som för övrigt är gratis på Sveriges universitet, för arbetslösa ungdomar - de har både tid och kraft samt möjlighet att flytta till en universitetsstad.

Det finns alltså inga argument för lönefrysningar eller sänkningar...