Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

tisdag 26 maj 2009

Dom ljuger som som fan!



http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_2950591.svd

De svenska politikernas agerande i integritetsfrågorna blir allt osmakligare.

I Riksdagen och i EU-parlamenetet har dom glatt röstat igenom en radda lagar som kraftigt inskränker vår personliga frihet och möjligheterna att använda Internet som en källa till fri information och en estrad för åsikts- och kunskapsutbyte.

Nu, någon vecka före valet till EU-parlamentet, så är dom plötsligt så integritetsbejakande, så Internethygglo och så förfärande folkförförande att man knappt tror det är sant! Hmmm....

Ja, det beror ju på att det inte är det! Dom ljuger. Dom vet att dom ljuger. Det handlar om ren lögn - inte om missförstånd eller felciteringar eller missuppfattningar.

Det handlar inte heller om att dom helt plötsligt har sett ljuset och äntligen förstått vad Internet handlar om.

Det handlar inte om att dom har insett att dom har sålt ut en ungdomsgeneration till obsoleta stofiler i amerikanska skiv- och filmbolag.

Det handlar inte om att dom förstått att det var ett misstag att fläka upp sig som billiga fnask för lobbyadvokatyren med ursprung i USA.

Det handlar om lögn. Ren och skär. Hmmm... Eller snarare svart, solkig och smutsig lögn.

Det handlar om att dom är rädda. Det handlar om att dom är rädda för att förlora en del av makten i EU så att dom får svårare att mängdstifta lagar som är folk- och landsförrädiska. Det är det dom är; Lands- och folkförrädare. Blåljugande folkförrädare.

Eller skulle det kunna vara sant? Beror det på att dom har lyssnat på debatten? På att dom insett vad dom gjort och tänker ställa allt tillrätta igen?

Glöm det! Dom ljuger. Det gör dom alltid. Kika bara på hur det låter före valen och hur det blir efteråt! I alla val.

Politisk färg då? Skit samma. Dom ljuger allesammans. Manipulerar. Förvränger. Är lika fega, lika bankrutt i moraliskt hänseende, har samma behov av total kontroll, samma inneboende visshet om att dom är ensamma innehavare av förnuft och klarsyn.

Nej, rösta på Piratpartiet i EU-valet! Det kanske inte förändrar europapolitiken så mycket och kanske inte här hemma heller. Men vi får in någon eller ett par som i alla fall stretar emot och skriker högt när folkförräderiet fortsätter och accelererar.

En röst på Piratpartiet är en fot i nyllet på de ljugande landsförrädarna och kanske kan det leda till att en eller ett par av dessa lobbyfnaskande lögnhalsar åker ut ur parlamentet och blir tvungna att skaffa sig ett jobb.

I vart fall blir en röst på Piratpartiet en klar signal till bluffmakarna om vad folk verkligen tycker om deras skandalösa svinerier.

Dom ljuger. Igen. Tro inget annat.

Inga kommentarer: