Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

torsdag 4 juni 2009

Ordet bankrån börjar nu få en...






http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3010761.svd

http://www.dn.se/ekonomi/balter-betalar-svenska-bankvinster-1.884516

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3014643.svd

...helt annan betydelse än det tidigare haft.

Rent semantiskt är ordet bankrån bekymmersamt, ungefär som ordet polismord, som ju både kan tolkas som att det är en polis som mördar någon och som att det är någon som mördar en polis.

Men i fallet med ordet bankrån klarnar det alltmer. I det här fallet tycks det som om de svenska bankerna utsatt balterna för ett nästintill perpetuellt bankrån, men som man nu eventuellt kan tvingas att upphöra med, eftersom det inte finns något kvar att stjäla i Baltikum.

Men det finns det i Sverige. Svenskarna är inte pisspanka riktigt än.

Så vad gör bankerna här då, för att kompensera sig för att det baltiska rånet avslutas i förtid?

Jo, dom fläskar på ett saftigt räntenetto och överflyttar det perpetuella rånet, som nu verkligen börjar göra skäl för tidsbestämningen perpetuellt, till svenska låntagare.

I kapitalismens tidevarv är det nämligen så, att det så kallade "riskkapital" som flyter omkring och genererar massiva rikedomar till ett fåtal aktieägare och direktörer inte är ett dugg riskerat.

Det finns ju alltid svenska låntagare att råna om det skiter sig med rånen på annat håll, i det här fallet Baltikum.

Varför talar jag om rån? Är jag inte riktigt klok? (Jävlars, vilka kommentarer DET kommer att ge upphov till!)

Nja, jag tycker man kan definiera rån som ett tvångsmässigt överflyttande av kapital från en part till en annan, i en situation där den ena parten är enormt mycket svagare i alla avseenden och inte har några möjligheter att kämpa emot den starkare parten.

Jamen, det måste ju finnas ett hot om det ska kunna kallas rån! Jo då. Och hur ska man uppfatta detta; "Betala, annars tar vi kåken!"? Nog finns det hot alltid.

Man kan till och med tala om väpnat rån.

Den starkare parten, i det här fallet bankerna, har ju tillgång till tusentals lagvrängare, sitter med hela inkassosystemet inklusive kronofogdemyndigheten på sin sida, ett totalt tolkningsföreträde i alla lägen och dessutom möjligheten att, via kreditupplysningsbolagen, totalsabotera offrens möjligheter att låna någon annanstans.

Inte för att det spelar någon roll ifall man kan låna någon annanstans eller ej. Kartellbildningen är total och det finns bara nån pytteliten räntepunkt att tjäna om man byter bank - och den möjligheten finns där bara för syns skull.

Det är vad jag kallar vapen, det!

Vad har vi låntagare för vapen att ta till? Inga alls. Nil. Nada. Niente. Zero.

Jamen vi har ju politikerna, för sjutton! Dom är ju valda att företräda oss och tillvarata våra intressen. Dom kan ju göra någonting åt det här!

Jo, tjena moss!

Fortsättning;





http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3015591.svd

Det tycks som om Erica Blomgren, räntestrateg på SEB, Tor Borg, ränteanalytiker på SBAB också skulle behöva en baskurs i ekonomi, om man får tro den där anonyma dårfinken som inte bara leker ekonom utan också psykolog i kommentarerna till detta blogginlägg.

Ja, det är så det brukar börja...



http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/sund-konst-ska-radda-nationen-1.884047

...nämligen att man tar sig rätten att avgöra vad som är sund konst och vad som är perverterad dylik.

Sedan fortsätter det med bokbål och sedan börjar man bränna människor.

Under tiden krigar man som fan och stjäl all konst man kommer över, så det genuina "konstintresset" kan det ju inte vara nåt fel på, även om åtkomstmetoderna skulle reta gallfeber på vilken gallerist som helst.

Nåja, synd i alla fall att man lät riva Spandaufängelset sedan Rudolf Hess, invandraren med födelseort i Alexandria i Egypten, kilat vidare.

Det fängelset kunde vi ha fått användning för igen.

Jag har nog förklaringen...





http://www.dn.se/sthlm/kvinnor-i-varmdo-dricker-mest-i-sverige-1.884118

...till detta drickande. Teorin förstärks ju av att supandet startar redan i tidig ålder.

Förklaringen fanns i en annan artikel, alldeles intill. Sök, och du skall finna;







Hmmm... Nåja, men vaffaan...

Suck! Ja om piloten bromsade...



http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2999615.svd

...för hårt så kanske han fick sladd i det dåliga vädret däruppe? Ja, då förstår man ju att det inte gick att få fram ens ett meddelande, ett SOS eller ett Mayday under 10 000-meters fallet!

Finns det alls ingen förmåga till självbehärskning i redaktörsleden? Ännu så länge så vet ingen vad haveriet berodde på.

Att hålla på så där är bara larvigt och sprider ett löjets skimmer över hela journalistkåren - vare sig nån fransk dårfink faktiskt sluddrat och sladdrat fram denna teori över en hink lagrad Absinth eller ej.

Man behöver ju inte återge ALLT man hör.

Hon är visst inte bara paranoid...



http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3009391.svd

...längre.

Nu har hon också drabbats av storhetsvansinne.

Hon tror ju dessutom att om en lettisk rörmokare fixar in en VV-beredare åt mig så är det samma sak som "människohandel", så hon kan inte ha det alltför lätt med ordförståelsen heller.

Undras om hon vet vad maktfullkomlighet betyder? Eller t ex självkritik, självdistans, självbehärskning, självinsikt, desperation, balans och maktberusning?

Hur som helst;

Det förefaller som det är dags för Marita Ulvskog att medicinera lite.

Jag vet att det är svårt att få tid på adekvata inrättningar, men inför den förfärande tanken på att hon skulle kunna komma att representera oss i EU-parlamentet, så borde i alla fall nån psykiatriker kunna slita sig loss från sessionerna med Thomas Quick och dom andra dårarna, för att skriva ut ett litet recept.

En storsäck Valium skulle vara en bra början...

Se även;

http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_3009391.svd

Varför inte nominera...



http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3005271.svd

...Wanja Lundby-Wedin? Hon är ju kvinna och allra mest kompetent i hela världen, ja kanske universum till och med, så vitt jag kan förstå när jag läser förklaringarna till hur hon kunnat klara alla sina uppdrag.

Ett annat alternativ är ju hennes tidigare kumpan Christer Elmehagen. Han är, av de ersättningar hon beviljade honom att döma, nästan lika kompetent som hon och dessutom, vilket ju tycks vara ett plus i det här fallet, en riktig kärring.

Jepp, där kom belöningen...



http://www.dn.se/opinion/debatt/public-service-far-extra-pengar-nasta-ar-1.883634

...för att man i sann regeringsvänlig anda uteslutit Piratpartiet från slutdebatten inför EU-valet, med flera andra tillmötesgåenden.

Jag vill minnas att det tidigare fanns ett stort motstånd mot Public Service-TV hos borgerliga ministrar - så stort att det där med TV-avgiften allmänt ansågs vara något man både kunde och borde strunta i att betala.

Nu är det annat ljud i skällan. Man undrar varför.

Uschiane mej...



http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3004791.svd

...så hemsker han eventuellt är, den där Carl Bildt!

Tänk om det är sant att han lurat i hela världens lilla teddybjörn Radovan Karadzic att han skulle slippa åtal, och därmed fått fram honom ur gömmorna?!

Jag kan förstå att Karadzic är upprörd över denna eventuella foul från Carl Bildts sida - själv är han ju vit som den snö som föll över de blodiga kroppar han lämnade efter sig i tiotusental, i massgravar och obegravda.

Massmord på civila, avrättningar av kvinnor och barn, folkmord är exempel på de småsaker som Radovan Karadzic och hans underlydande anhang gjorde sig skyldiga till under krigen i Balkan.

Dessa petitesser bleknar till ett intet i jämförelse, om det nu visar sig att Carl Bildt kanske har fintat bort och gjort en tunnel på denne humanistiskt lagde befälhavare som givetvis handlat i god tro och av ren människokärlek.

Fy på sig, herr Bildt!

Hmmm... Ja och hatten av också förresten, om detta är sant.


Se även; http://www.dn.se/nyheter/varlden/bildt-fornekar-avtal-med-karadzic-1.745441

Säger mera om idiotin...



http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_3004513.svd

...i EU-parlamentet än om Piratpartiets kommande politik.

För det första så har Piratpartiet redan från början klart deklarerat att det är ett "enfrågeparti" så det finns ingen större anledning att börja tjafsa om det nu.

Men av artikeln framgår desto tydligare hur illa ställt det är med demokratin, både i EU-parlamentet och i de partigrupper som bildats och fungerar ungefär som Hells Angels och Bandidos. "Tycker du inte exakt som vi i alla lägen, så skjuter vi dig i knäna!"

Christian Engström gör helt rätt som väntar med besked. Det är knappast de som bestämt sig för att rösta på Piratpartiet som trånar efter ett dylikt, de vet ju sedan länge var Piratpartiet står i en massa meningslösa frågor - nämligen ingenstans, eller med fötterna stadigt förankrade i förnuft.

De som trånar efter besked är i stället de andra presumtiva politikerna i EU-parlamentet, de är nu nervösa och blänger styggt på det enda, eller möjligen två, mandat som kan komma Piratpartiet till del.

Representanterna för den gröna och den liberala partigruppen bjuder in Piratpartiet med armbågen och deklarerar att Piratpartiet måste köpa hela deras politik för att få vara med.

Det gör dom nu. Det låter lite kissnödigt.

I verkligheten blir det nog en fråga om förhandlingar. Allt annat vore som att pinka i ansiktet på allt vad demokrati heter - och det är mera av den varan EU-parlamentet behöver, inte mindre.

Bara för att dom är kissnödiga nu, så betyder det ju inte att dom kommer att pinka på Piratpartiet när realpolitiken hamnar på dagordningen.

Sedan; Det här tjatet om att Piratpartiet är ett enfrågeparti skär sig lite. Är det inte så att ALLA beslut i EU-parlamentet, och för den delen den svenska riksdagen, borde grundas på behovet av öppenhet, integritetstänkande och individens rätt?

Ett beslut som kränker eller inskränker någon eller flera av dessa tre företeelser är ju en demokratisk styggelse, åtminstone i mina ögon.

Accepterar man den tanken är ju Piratpartiet knappast ett enfrågeparti alls, utan ett parti som har en mycket klar inställning i alla frågor.

Sanningen är ju att många beslut som fattas i EU är endera stenkorkade, meningslösa eller enbart klåfingriga.

Hur man röstar när det gäller t ex hur fan man ska definiera en gurka är väl skit samma, det viktiga är att beslutet inte kränker medborgarnas integritet och individuella rättigheter.

Det är där Piratpartiet kommer in i bilden. Och det är på tiden...