Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

onsdag 15 juli 2009

Den svenska avundsjukan...



Läs artikel i SvD...

Läs artikel i DN...

Läs ännu en dunkelt skriven, dunkelt tänkt artikel i DN...

...är städse närvarande.

De svenska ledamöterna i EU-parlamentet dömer ut Piratpartiet och dess möjligheter att påverka politiken redan nu - långt innan Piratpartiets representant Christian Engström ens fått en enda möjlighet att ens försöka.

Svenska politiker är, tyvärr för oss arma medborgare, tämligen genomgående, korkade konservativa konformister, hyllare av nomenklatura-nys, malliga megalomaner, måttlösa mytomaner, mobbande xenofobiska revirpinkare och patetiskt lydiga gänghjon.

Jag förstår att det internationella intresset för Christian Engström, Piratpartiet och de oerhört viktiga integritetsfrågorna skär som en rostig moraknivsegg i deras uppblåsta egon.

Det tåget missade dom ju allesammans, när dom och deras partikolleger i ett gemensamt folkförräderi drev igenom en rad extremt integritetskränkande lagar i en maktfullkomlig övervakningsyra där blind ledarlydnad, mjäkig osjälvständighet och tarvlig tanketomhet utgjorde huvudingredienserna i den katastrofala cocktail som nu gett dom en våldsam baksmälla.

EU-parlamentet står nu inför en lång rad ännu mera integritetskränkande förslag. Internationellt sett är detta viktiga frågor, det inser alla - utom möjligen de svenska politikerna.

Visst, en del av dom har så sakteliga börjat ta sig ur den demokratiskändande berusningen och den därpå följande bakfyllan och blänger yrvaket på Christian Engström och dennes intervjuare.

Men man kan ändå känna sig rätt säker på att dom ändå kommer att fortsätta ragla omkring i den labyrint av integritetsfrågor som ligger framför dom, och fortsätta att gång på gång supa sig sans- och vettlösa på lobbylikör, velighetsvodka, korruptionskonjak, girighetsgin, tafflighetstequila och den sedvanliga röd- och blåspriten samt, då och då, en skvätt intetsägande mellanmjölk med medioker Metaxa för att känna sig "europeiska".

Vad dom inte förstår, men som nu går upp för allt flera människor i allt flera länder, är att integritetsfrågorna alltid måste beaktas i alla beslutsprocesser, oavsett vad förslaget i övrigt handlar om.

I stället för att försöka sätta sig in i det, och kanske också försöka förstå att folkförräderi kanske inte är det bästa sättet att förvalta väljarnas förtroende, så pekar man nu finger och gnyr över den uppmärksamhet Piratpartiet får.

Det är den kvalitetsnivå de flesta av våra politiska representanter befinner sig på.

Resultatet?

Ja, nu bildas "Piratpartier" i allt flera länder och de får allt flera medlemmar. Det kan komma att leda till en omvälvning av politiken, både lokalt i länderna och i EU.

En skrämmande utveckling?

Javisst, men bara för dom som står med trynet i tråget med godsaker och med partipiskan milt stimulerande en böjlig rygg och det ryggslut till vilket alla lobbyister har fritt tillträde.

För många andra är utvecklingen lovande.