Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

tisdag 28 april 2009

De dammiga riksdagsdårarna...

...borde ta och tänka till lite nu.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2804863.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2805029.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2805495.svd


De har, på uppmaning av, och i samråd med, amerikanskt storkapital drivit igenom en lag som kriminaliserar en hel generation, som gör det möjligt för hänsynslösa privatpoliser, penninggalna advokater och korrupta domare att jaga skiten ur svenska 12-åringar.

De har drivit igenom en lag som, även om den påhejas av vissa förbudsälskare och en del artister samt några så kallade artister, inte har någon som helst folklig förankring.

Folket i stort accepterar alltså inte IPRED. Nu visar det sig att internetföretagen inte heller accepterar IPRED-lagen. Möjligen kan detta bero på att sagda företag känner respekt för sina kunder och vill behålla dem, vilket är ett tankesätt som tycks vara riksdagspolitikerna helt främmande.

Jag tror, och hoppas, att dessa riksdagspolitiker kommer att få känna av svåra konsekvenser i de kommande valen - åtminstone såpass att de hamnar utanför kretsen kring köttgrytorna, där de länge, likt tanklösa flockdjur, stått med trynet bland godsakerna och vänt baken mot det svenska folket.

Det var mycket länge sedan jag som väljare upplevde att en riksdagsman tog ställning i en fråga på ett sådant sätt att jag kände att det handlade om mig på ett positivt sätt, om att utöka mina rättigheter och möjligheter. Däremot erfar jag kraftfullt den motsatta känslan nästan dagligen.

Det som de här bolagen gör är ju helt lagligt. Att utnyttja de gapande hål som slarviga och enfaldiga lagstiftare glömt att mura igen är inte omoraliskt på något vis - men det är modigt och klokt. Därför ska de inte kritiseras.

Deras agerande ger dessutom ytterligare en signal till regering och riksdag om att man där beter helt galet när man genom IPRED, FRA-lagen etc säljer ut sitt eget folk till olika USA-intressen och därigenom gör sig till både folk- och landsförrädare.

Nu tror jag ju egentligen inte att någonting av det här kommer att påverka sömntutorna på Helgeandsholmen. Där röstar man - i den mån man har en aning om vad man röstar om, på det som husse i partitoppen säger att man ska rösta på.

Folkets röst är bara ett luddigt sorl och ingenting att bry sig om...

Jag skulle tro att proteströsterna blir många i det kommande EU-valet och att en hel del spiller över till nästa riksdagsval. Det känns som att alla de etablerade partierna är tomma tunnor i alla avseenden - det skramlar lite när dom rör på sig, men så mycket mer är det inte.

Jag kommer att rösta på Piratpartiet, det är jag nästan säker på. Det blir i alla fall en tydligare signal än att ligga kvar på soffan, lämna en blankröst eller rösta på Kalle Anka...