Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

tisdag 2 juni 2009

Inför snabbdomstolar som...



http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2991675.svd

...fortare än kvickt utbildar sig på vilka dom här företagen är, vilka metoder dom använder och som garanterat står på de enskilda människornas och rättvisans sida.

Här behövs ett gäng med Judge Judy-liknande figurer med långt gående rättigheter att döma i tvistemål av det här enkla slaget.

Får man ett idiotkravbrev av detta slag ska man som privatperson kunna gå direkt till en sådan domstol med det. Domstolen ger företaget 3 dagar på sig att infinna sig i domstolen och förete de bevis man möjligtvis kan ha.

Dyker företagets representant inte upp förlorar man målet och tvingas betala 100 000 i skadestånd till den drabbade.

Dyker företaget upp och befinns ha använt sig av svinaktiga metoder, något som ju är rätt lätt att definiera om man vill, så ska dom tvingas betala 10 000 gånger kravets storlek i skadestånd till den drabbade och 100 000 i skadestånd till domstolen, Kronofogden med flera myndigheter och företag vilkas tid man upptagit i onödan och därmed orsakat skattebetalarna en massa kostnader.

Om det trots allt visar sig att den enskilde faktiskt köpt och inte betalat som han/hon ska? Ja, då ådöms vederbörande att betala hela den förfallna summan plus en dröjsmålsränta på 1 procent/månad.

Jag lovar, då tar det inte många veckor innan det är slut med den här skiten!

Hårt? Ja, men såna som lagsöker utan orsak, som skickar till inkasso etc utan orsak, missbrukar det rättsliga systemet på ett mycket allvarligt sätt och SKA tvingas betala för detta missbruk. Ju dyrare desto snabbare går det att bli av med svinen.

Deras rättigheter? Ja, har dom inte klara papper rörande det aktuella kravet så får dom väl pröjsa nån ambulansjägaradvokat 100 000 till, så att dom blir rätt representerade.

En reklamkupp?



http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2994187.svd

http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/239884-spar-av-kokain-patraffat-i-red-bull

Jag får en (behaglig givetvis, har troligen just druckit en Red Bull!) magkänsla (företrädesvis i bladmagen), av att detta kan röra sig om en reklamkupp från ett föga buskablygt företag, som sedan ett par decennier tillbaka visat sig vara synnerligen väl förtroget med marknadsföringens innersta mysterier och rätt så kreativt på området.

Att dessa rykten, eller "påträffade spår" handlar om mikrodoser av kokain är nog ingen slump, om man i stället larmat om ett innehåll av cyankalium hade ju den nu väntade försäljningsökningen troligen uteblivit helt.

Vi får inte glömma att det förekommer en del korruption hos myndigheter och andra i det aktuella geografiska området - för att uttrycka sig milt.

Beslagen av en massa lådor Red Bull tyder dock på att företaget sedan en tid dragit på sig ett kraftigt överlager som håller på att passera "bäst före datum", och sådant är ju aldrig bra - för det tyder på att efterfrågan minskat på senare tid.

Om nu detta är ett sätt att "pusha" upp efterfrågan på färska burkar och bli av med gamla halvruttna dito, så tyder det på en viss genialitet hos Red Bulls strateger.

Men det finns ju en risk för bakslag när konsumenterna blir varse det avtändande faktumet att de inte alls blir påtända, utan mera tröga, samt i analogi med detta, föga höga, efter förtäring av en massa berikade burkar av denna påstått stimulerande, men troligen endast mousserande mumbo-jumbomixtur.

Då kan marknadschefen bli tvungen att stångas med vikande försäljningsiffror i stället för med förarna i Toro Rosso-stallet.

Red Bull är ju en stor sponsor i Formel 1 där man satsar stenhårt på inte mindre än två stall, och det har jag ingenting emot, så länge dom nu inte fyller tankarna hos Webber, Vettel, Buemi och Bourdais, med bordeaux!

Möjligen behöver alla fyra bilarna lite mer pulver i motorn, det kan jag gå med på, men förarna ska köra bilarna för det är stallen beroende av, inte vara nåt slags burkslavar.

Men nu tycks det som om man börjat satsa stenhårt på ytterligare en formel, förmodligen hastigt nedkrafsad på läskpapper, sedan marknadschefen sniffat upp originalreceptet, som han absolut ville ha, efter en dammig natt i Bogota.

Nåja...

Men om alltsammans är helt sant då? Tänk om dom HAR blandat kokain i burkarna sina, så att dricka blir som att snorta en lina?

Ja, då är det bara att låta sig bli så escaufferad över tilltaget att man tvingas springa iväg och pudra näsan, innan man låter stämma dessa tjurskallar!

"Red Bull ger dig pengar!"

Usch...

Nåja, om inte annat lär Red Bull bli stämda av ett visst annat läskeblaskvarumärke. Inte så konstigt, om dom skurkarna, har hällt Coke i burkarna!

Se även; http://www.expressen.se/Nyheter/1.1591251/hittade-spar-av-kokain-i-red-bull

Husses Service-TV...



http://www.dn.se/nyheter/politik/piratpartiet-far-inte-delta-i-slutdebatten-1.881614


http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/239961-piratpartiet-exkluderas-fran-slutdebatten


...visar än en gång upp det sedvanliga fega riksdagskryperi och den gamla vanliga demokrati-inkompetens vi vant oss vid att se.

Rent journalistiskt sett är ju utestängandet av Piratpartiet att betrakta som ett magplask i en dynghög. Påminner mig osökt om ett revyinslag i lokalradions ungdom; "Va, en nyhet! Vad fan gör vi nu!!??"

Husses Service-TV uppvisar dock kreativitet på åtminstone ett område;

Förmågan och viljan att pladdrande advocera för ett svävande och tämligen oskickligt hemsnickrat regelverk som enbart tycks ha till uppgift att skydda och bevara de etablerade politiska partiernas (alltså de som har makt över Husses Service-TV) ställning i riksdag och parlament.

Jag misstänker starkt att det handlar om rena gissningar, att hussarna inte ens bett om detta debattuteslutande av brännheta nya partier, utan om att de servila TV-mopsarna i detta fall utför konster de tror att hussarna vill se.

Vad får uteslutandet av Piratpartiet för konsekvenser?

Tja, för Piratpartiet torde det innebära ännu mer positiv uppmärksamhet och ännu flera röster.

För Husses Service-TV torde det innebära att unga tittares (och för all del många äldres också) acceptans för licensfinansierad (alltså tittarfinansierad) TV minskar kraftigt.

Det blir så när stora grupper av tittare inte får se det dom vill och behöver se.

Att de journalistiska instinkterna, bland de styrande etablissemangkurtisanerna på Husses Service-TV, dessutom synes vara djupt begravda under ett tämligen gediget lager av djup letargi och långtidsanestesi lär inte förbättra situationen.

Hittills har ju licensskolket främst varit representerat av nyutnämnda borgerliga ministrar, men jag gissar att det nu breder ut sig också i den yngre generationen.

Måhända leder ovanstående också till att flera röster, även inom de etablerade riksdagspartierna krets, höjs för att avskaffa eländet och kanske rentav till att det också blir så.

Vore det bra? Vill jag verkligen det? Vet inte säkert.

Men Husses Service-TV ber om det, så man gissar att åtminstone dom själva vill det.

Se även;

http://www.dn.se/nyheter/politik/2.1204/partiet-kan-gynnas-av-att-bli-utestangt-fran-etablissemanget-1.881607