Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

tisdag 23 juni 2009

Det är beklagligt men...



Läs artikel i DN...


...knappast någon nyhet att barn i fattiga familjer har det sämre i nästan alla avseenden än barn i välbemedlade familjer.

Skillnaderna lär dessutom bli större, eftersom det under det pågående moderatstyret, ja dom andra regeringspartierna betraktar jag bara som lydhjon, sker en enorm överflyttning av kapital från låglönejobbare, arbetslösa, sjuka och utfattiga.

Bluffen med borttagandet av villaskatten, påfundet att arbetslösa, pensionerade och sjuka ska betala mer i skatt än de som arbetar är ganska tydliga tecken på att klyftorna, mellan inte bara inkomsterna, utan också ohälsotalen, kommer att vidgas kraftigt under regeringen Reinfeldt.

Tyvärr finns inga tecken på att oppositionen, om man nu undantar den numera någorlunda kloke Lars Ohly, kommer att ställa någonting av detta till rätta.

För Mona Sahlin & Co, ja så ter det sig för mig i alla fall, har den nuvarande regeringens förda politik kommit som ett efterlängtat brev på posten. Det finns ingenting som tyder på att hon har någon som helst avsikt att förbättra situationen för de människor som har det sämst i samhället.

Och varför skulle hon det? Då blir det ju bara mindre över till henne och de andra partifnasken och riksdagshororna att suga ut av dom som har det allra sämst.

Miljöpartiet då?

Samma dynga, men där ska dom fattiga fråntas sina möjligheter att åka bil, ha 20 graders rumstemperatur hemma, ge barnen en skaplig hälsovård och möjligheter till utbildning.

Det sker genom fantasifulla energiskatter som enbart drabbar dom fattiga, men som bara blåser som en mycket mild bris genom de besuttnas finansiella situationer.

Bergsgorillorna då?

Ja, jag har ingenting emot dom. Utrotningshotade. Ungefär som sanna demokrater. Fiser utan att smyga och kackar aldrig i eget bo.

Jag hoppas dom får majoritet i riksdagen i nästa val.

Det kan i alla fall inte bli sämre än alla andra aktuella alternativ.

Inga kommentarer: