Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

fredag 15 maj 2009

Varför är folk så rädda...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2897055.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2903557.svd


... för att att vi ska få hit organiserad brottslighet? Vad är det här om inte just organiserad ekonomisk brottslighet? Det är ju inte bara skräpmaten som stinker här - utan hela konkarongen!

Detta bör utredas in i minsta detalj. Bankkonton och penningflöden måste kollas upp noga, jävssituationer, bjudresor, alla slags kontakter mellan Sodexo och tjänstemännen, hur politikerna egentligen agerat och så vidare. Kontakta gärna FBI och be om råd. Dom har utrett maffiamuthärvor i många år nu.

Åklagarmyndigheterna och polisen borde ha resurser till det. I värsta fall får dom väl lägga någon utredning av någon 13-årig fildelares förehavanden åt sidan ett tag.

Men till att börja med - avskeda samtliga tjänstemän som varit inblandade i vad jag skulle vilja kalla en osannolikt vidrig härva av oegentligheter med maffiaanstrykning.

Politikerna har låtit detta ske och bör också avgå snarast. Än så länge kan man ju utgå från att de förts bakom ljuset av tjänstemännen, men en vidare utredning kommer säkert att korrigera det antagandet något, mycket eller enormt mycket.

Hur som helst - de har i alla fall grovt misskött sina förtroendeuppdrag, helt saknat kontroll och måste därför entledigas från dessa. Snarast.

Upphandlingen måste givetvis göras om. Från början. Sodexo skall då uteslutas från varje form av deltagande i upphandlingen.

Dessutom bör ju alla landstingspolitiker i Sverige nu vakna upp ur plenisalsslummern och, om än naivt yrvaket, se sig omkring i de verksamheter som nu i en accelererande takt ödeläggs av inkompetens, korruption, slarv och, som i alla fall jag tror, grov kriminalitet!

Men det är vad jag vill ska ske. Vad jag tror kommer att ske? Ingenting!

Fortsättning;

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2917447.svd

1 kommentar:

Per sa...

Asch det är inte så farligt, läs denna artikel som berättar precis hur det går till när Sodexho paketerar sin sjukhusmat
http://www.svenskbladet.se/stockholm/index.php?alias=vardmat_pa_lopande_band.html