Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

onsdag 13 maj 2009

Äsch, nu tror hon ju...

http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/anna-odell-atalad-1.864808

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2885175.svd


... att hon är ett geni i stil med DaVinci och grabbarna, som ni håller på!

Det kan väl vara nog om detta nu. Odell har framfört en synnerligen befogad samhällskritik i en form som hon själv anser vara konst. Hon har antingen rätt eller fel i denna sin definition av konst, det spelar ingen större roll vilket.

Hennes "konst" har emellertid kostat samhället en massa pengar i onödan. Det var rätt så dumt, det hon gjorde. Men kaste den första stenen, som är utan skuld!

Jag har gjort dummare grejer än så. Då har jag fått betala. Låt Odellskan göra sammalunda!

Låt henne få betala vad falsklarmen och utryckningarna kostade och låt henne vara ifred sedan.

Det finns ingen anledning att starta en häxprocess och svärta ner en ung människa alldeles och att begå karaktärsmord på henne på grund av den här händelsen.

Hon är kanske något disig i sin verklighetsuppfattning, men att på grund av detta stycke ganska bra skådespelarkonst förstöra hennes liv och ekonomi för lång tid framöver är bara lynchmobbigt och, i jämförelse med fega dödssparkande gänggrisars, korrumperade domares och finansfifflande styrelsers påföljder, fullständigt som att skjuta mygg med elefantstudsare.

Nästa gång kanske hon målar en tavla i stället för att göra en. Den kanske blir bra. Jag hoppas det.

Jag hoppas också att åklagaren förmår besinna sig lite innan detta går överstyr. Just nu låter det på honom som om Anna Odell är nåt slags ondskefull massmördare - eller ännu värre, som om hon drivit en fildelningssajt!

Se även; http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2886093.svd

1 kommentar:

MBZ sa...

Hejsan Lars!
Bra skrivet angående konstnären. Om det nu var brottsligt låt henne ta straffet som samhället dömmer ut.
För det andra tycker jag att konstnären med konsverket visat ett stort mod för de som är svaga i samhället och psykiskt sjuka. Min tolkning av verket är att hon vill få oss att diskutera våra rädslor och fördommar mot psykiska sjukdommar samt hur vi hanterar och bemöter dessa. Det har nämnts något om att hon tog upp resurser och att några annan inte fick vård. Självklart kan man räkna så. Men hur vet fia, (folk i allmänhet), att dessa inte fick något annat stöd istället?
Ha en bra dag!