Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

onsdag 17 juni 2009

Tack och lov!



Artikel i DN...

Artikel i SvD...

Så länge Robert Mugabe är i livet är det ingen som helst idé att skicka några pengar till Zimbabwe.

Morgan Tsvangirai är bara en galjonsfigur som, av Robert Mugabe, fått i uppgift att slå blå dunster i ögonen på västerländska politiker och lugga dom på så mycket stålar som det bara går, eftersom Mugabes rykte är så nerskitat att han inte törs fråga själv.

Nu tror han att han ska kunna lura i-länderna genom att skicka Morgan Tsvangirai, vilket knappast kommer att fungera. Men så resonerar ett så pass dumt och ondskefullt svin som Robert Mugabe.

Den politker som skickar pengar till Zimbabwe ska inte inbilla sig att en enda dollar når fram till dem som behöver hjälp. I stället hamnar pengarna i Mugabes fickor och används till lyxkonsumtion och finansiering av ett fruktansvärt förtryckarsystem.

Bra gjort Reinfeldt!

Men tro inte att vi är sams för det, din integritetspillande politikerpotta!

1 kommentar:

BjornMattsson&LeslieSchermerhorn sa...

1976 i Chicago bodde jag granne med en medicinsk doktor och familj, som beklagande flyttade från Zimbabwe till USA, och fick jobba mycket hårt för att få en amerikansk doktors licens,och hävdade redan då att landet tagits över av en diktator som fördärvar landet. Denna familjs berättelser hade en stor påverkan på mig som också nyinflyttad till USA och med mycket begränsad kundskap om fd Rhodesia och samhälle. Denna familj var vit och vad det kan ha för innebär i jämnförelse med de landlösa svarta kan ju argumenteras, men denna famlj var del av landets struktur och kände sig tvungna att lämna detta som jag fick beskrivet underbara land.
Min kusin, Rolf, som efter blivit ombedd av Doktorer utan gränser och Unisef om han kunde återvända till Liberia efter detta inbördeskrig för att försöka återställa skeppsmotordrivet kraftverk som rivits sönder under kriget har en mycket negativ åsikt om detta lands möjligheter att fungera som ett civiliserat samhälle. Han gjorde så två gånger men lämnade så fort reprationer gjorts. Det förefaller ju som Zimbabwe följer dessa spår som Liberia, nigeria och många av Afrikas stater..
Din beskrivning av dej själv är mycket trevlig och det förfaller som du har en snarliksinnad fd svensk samhällsobservatör i USA.
Mvh
Björn Mattsson