Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

tisdag 2 juni 2009

Inför snabbdomstolar som...



http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2991675.svd

...fortare än kvickt utbildar sig på vilka dom här företagen är, vilka metoder dom använder och som garanterat står på de enskilda människornas och rättvisans sida.

Här behövs ett gäng med Judge Judy-liknande figurer med långt gående rättigheter att döma i tvistemål av det här enkla slaget.

Får man ett idiotkravbrev av detta slag ska man som privatperson kunna gå direkt till en sådan domstol med det. Domstolen ger företaget 3 dagar på sig att infinna sig i domstolen och förete de bevis man möjligtvis kan ha.

Dyker företagets representant inte upp förlorar man målet och tvingas betala 100 000 i skadestånd till den drabbade.

Dyker företaget upp och befinns ha använt sig av svinaktiga metoder, något som ju är rätt lätt att definiera om man vill, så ska dom tvingas betala 10 000 gånger kravets storlek i skadestånd till den drabbade och 100 000 i skadestånd till domstolen, Kronofogden med flera myndigheter och företag vilkas tid man upptagit i onödan och därmed orsakat skattebetalarna en massa kostnader.

Om det trots allt visar sig att den enskilde faktiskt köpt och inte betalat som han/hon ska? Ja, då ådöms vederbörande att betala hela den förfallna summan plus en dröjsmålsränta på 1 procent/månad.

Jag lovar, då tar det inte många veckor innan det är slut med den här skiten!

Hårt? Ja, men såna som lagsöker utan orsak, som skickar till inkasso etc utan orsak, missbrukar det rättsliga systemet på ett mycket allvarligt sätt och SKA tvingas betala för detta missbruk. Ju dyrare desto snabbare går det att bli av med svinen.

Deras rättigheter? Ja, har dom inte klara papper rörande det aktuella kravet så får dom väl pröjsa nån ambulansjägaradvokat 100 000 till, så att dom blir rätt representerade.

Inga kommentarer: