Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

tisdag 5 maj 2009

Clownernas borgfred...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2842233.svd

http://www.dn.se/nyheter/politik/reinfeldt-hoppas-pa-borgfred-1.859046

Än en gång visar Reinfeldt vad han går för. Det handlar som vanligt om yta.

När vi nu ska visa upp oss och låtsas som om vi bestämmer över ett enda dugg i ett korrupt och fullkomligt demoraliserat EU-parlament, så är hans främsta bekymmer; Hur ska vi kunna ordna det så att det ser ut som om vi vore överens?

Ja, hans bekymmer är ju inte; Hur ska vi kunna få det att verka som om jag/vi har svenskarna bakom oss i vår illa underbyggda argumentation eller i de fullkomligt sinnessjuka ställningstaganden vi intagit i diverse frågor?

Lätt att förstå.

I det senare fallet har han ingen chans.

Vad gör han då?

Jo, han vänder sig till Mona Sahlin & Consortes för att få hjälp med att bygga upp ännu en glättad och lögnaktig skenbild av verkligheten - en Mona Sahlin som hittills aldrig haft en politisk vision, en politisk idé eller ens en politisk insikt av något som helst slag.

Vad blir resultatet? Tja, det blir som det blir, när en blind leder en döv över ett minfält. Så länge alla iakttagare tittar bort och håller för öronen så märker ingen någonting särskilt.

Hmmm... Ja, i alla fall fram till dess att det ska lyssnas och sägas någonting vettigt i europaparlamentet. Då märks det att det har smällt rätt bra på sistone, men eftersom de flesta av parlamentarikerna där, smusslat sig dit på samma besynnerliga sätt är det ju ändå ingen som vågar ifrågasätta "borgfredens" knallsensationella kvasienighet!

Ruttet, sa Bill. Ruttet, var ordet, sa Bull.

Vad sa då Pelle Sanslös?

"Det tycks mig som om Reinfelds nya kläder ser ut Mona Sahlins underbyxor och det förefaller som om endera Reinfeldt eller underbyxorna passar illa! Men skit luktar det om bådadera!"

Klok katt det där!

Rrrrrroooooarrrr!

Inga kommentarer: