Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

onsdag 13 maj 2009

Vad nu då? Är det olagligt?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2887359.svd

Sån där skit, mer eller mindre skruvat åt olika håll, råkar jag ut för i kassan till ICA, COOP eller vad fan det nu är för affär jag haft oturen att drumla in i när jag avser att införskaffa det dagliga brödet, de små fiskarna och de välskurna kotletterna.

Ja, jag säger bara bacon! Snacka om att dölja en bluff! Samma skit i alla butiker.

Paketen är noggrant designade för att visa endast den köttiga sidan, den som i alla fall för en optimist ter som som ett bacon som inte omedelbart kommer att framkalla en hjärtinfarkt, en kranskärlsemboli eller i vart fall inte accelerera den akuta och progressiva hjärt- kärlsjukdom vi alla spankulerar omkring med, från och med det att vi besöker McDonalds första gången.

Hmmm... Nåja...

Men om det nu är olagligt att begära betalning för icke utförda arbeten, eller möjligen obeställda dylika, eller möjligen undermåligt utförda slika - varför sitter då inte samtliga regeringsledamöter i häkte?

Varför har politiker fribiljett när det gäller bedrägligt beteende?

Är det för att det är dom som tillsätter domarna? Är det för att det är dom som stiftar lagarna? Är det för att dom har carte blanche från USA och inkomstgarantier från diffusa föreläsningsarrangörer under adressen CIA Inc Anonymous?

Eller är det för att dom frekvent och trofast sitter med tungan lätt och vällustigt löpande i rumpan på Onkel Sam - den farbror för vilken inget ockerbeteende är vare sig osmakligt eller okänt?

Hmmm... Ja, nu vete fan var jag hamnade! Men det är fult att luras. DET har dom i alla fall gemensamt!

1 kommentar:

Henrik sa...

Ja, bluff å lurendrejare finns det överallt, men det är samtidigt en hård kokurans, det handlar förmodligen i grunden mycket om överlevnad.