Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

onsdag 13 maj 2009

Det där skitsnacket håller inte!

http://www.dn.se/sthlm/skoterskor-far-bonus-for-snabba-rad-1.864534

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2883117.svd

Jaha, nu ska alltså en sjuksköterska klara av att ta en anamnes, åstadkomma en någorlunda hållbar diagnos, ge ett förslag på lämpliga självvårdsåtgärder, föreslå lämplig och adekvat receptfri medicin och/eller rekommendera nästa instans att vända sig till, samt ofta också att lugna ner en rädd och upprörd patient eller anhörig innan det går att få fram någon vettig och relevant information överhuvudtaget - på 3,48 minuter!

På 3,48 minuter ska hon klara detta, givetvis utan att begå några för patienten medicinskt ödesdigra misstag. Dessutom ska hon under denna tid journalföra det som avhandlas i samtalet! Helt rätt dessutom. Utan missförstånd. Simultant.

Sån kompetens existerar inte.

Som vanligt handlar det om att slå blå dunster i ögonen på skattebetalarna, att dölja det som verkligen är avsikten med de här dumheterna - nämligen att bli av med patienterna så fort som det bara går. Då blir det mera slantar över till pensioner och bonusar för landstingspolitiker och högre tjänstemän. Jaja, så blir i alla fall dom glada.

Hmmm... Ja, begravningsentreprenörerna är nog också positivt inställda till denna upphandling, som ju mera måste ses som ett försök att lösa problemen med överbefolkning i världen, än som ett seriöst sätt att möta de sjukas behov av rådgivning.

Se även; http://www.dn.se/sthlm/bonussystemet-maste-ses-over-1.864874

http://www.dn.se/sthlm/medhelp-kallar-till-extramote-1.864948

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2883117.svd


http://www.dn.se/sthlm/medhelp-backar-om-bonussystem-1.865097

Inga kommentarer: