Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

onsdag 13 maj 2009

Jaha, och nu så...

http://www.dn.se/nyheter/varlden/ingen-slipper-undan-brittisk-skandal-1.865352

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2888143.svd

... händer ingenting eftersom detta är fullkomligt politiskt korrekt!

Hehe...

"Ingen slipper undan..."

Näe, inte utan bonusar, pensioner, reträttjobb på högavlönade poster, styrelseuppdrag i statliga och kommunala bolag och fördelaktiga resevillkor, leasingbilar m.m., etc., o.s.v!

Det lär inte gå nån hungrig från den här skandalen i UK - lika lite som efter skandalerna här hemma.

Idag, för politikerna, betyder ordet skandal att man har fått en ypperlig chans att se till så att avgående inkompetenta idiotkamrater kan försörjas, utan prestationskrav, extremt frikostigt tills dom dör, samtidigt som man kan låta nepotismens ljuva nektar flöda fritt i de statliga ersättningssystemen som ju helt garanterat är strukturellt anpassade för pekuniär upphöjelse av lydiga och lagom servila små lydhjon för vilka de kommunala överersättningarna inte är nog!

Tjosan, alla fala falsarifierande folkförrädare! Världen är er! Njut medan tid är! Snart är mina pengar slut!

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2895267.svd

2 kommentarer:

Havsperspektiv sa...

Min hustru var fritidspolitiker i många år. Massor av sena kvällar, griniga "väljare" som ringde alla tider på dygnet men framförallt: usel ekonomisk ersättning. Kan Du eller någon tala om för mig vad ett politiskt engagemang är värt ??

Lars G. Göransson sa...

Ja det tror jag att jag kan. Det arbetet är ovärderligt, sett ur ett samhälleligt och framförallt lokalt perspektiv.

Det är aldrig, eller åtminstone nästan aldrig, så att problemen med korruption och maktvansinne uppstår på den nivå din hustru befann eller befinner sig.

Där handlar det om lokala sakfrågor som ganska enkelt kan lösas genom ett förnuftigt resonemang och ett gemensamt intresse för bygden/kommunen/staden.

På den nivån brukar politiker fortfarande vara helt vanliga, förnuftiga och engagerade människor - egenskaper som tenderar att gå upp i rök så fort dom hamnar i riksdagen!

Var stolt över din fru, och var glad över att hon inte blev riksdagsman för då kunde det ha blivit ett elände - visserligen välbetalt, men ändå.!