Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

söndag 24 maj 2009

Ja det vore en katastrof...



http://www.dn.se/opinion/debatt/teve-och-nat-forlorare-nar-tidningen-tynar-bort-1.872193

...om t ex de svenska dagstidningarna försvann helt. Men det går ju att utveckla nättidningarna mycket mera och att införa avgifter, abonnemang eller vad man nu vill kalla det, på dessa. Jag kan inte förstå hur det skulle kunna försämra eller minska nyhetsflödet eller minska granskningen av makthavare med flera.

Abonnemangskostnaden skulle inte alls behöva bli lika hög som den är idag för papperstidningen, eftersom hela tryckprocessen skulle försvinna. Dessutom skulle ju pappersåtgången minska till noll och distributionskostnaderna sjunka drastiskt.

I det sammanhanget förtjänar också miljöaspekten att påpekas. Inga tidningsbilar som slukar soppa. Minskad skogsavverkning. Mindre användning av kemikalier.

Snabbheten i rapporteringen, det vill säga tidningens aktualitetsgrad, skulle ju också förbättras kraftigt samtidigt som det ju finns minst lika gott om utrymme för fördjupande artiklar på nätet som i papperstidningen.

Jag kan heller inte förstå varför en sådan tidning skulle behöva färre journalister, redigerare och fotografer än papperstidningen.

Vissa yrkesgrupper skulle visserligen minska kraftigt, men det har ju hänt i många andra branscher under åren. Vi har överlevt i alla fall.

På intäktssidan ser jag inte heller några problem om man nu accepterar tanken på en abonnemangsavgift som bas. Sedan måste ju annonserna generera intäkter, precis som idag.

Visst, det är som alltid svårt att sälja annonser, men varför skulle det vara svårare att sälja annonsplats i en nättidning än i en papperstidning?

Det finns ju idag massor av system för att skapa inkomster via nätannonser - med grundavgifter, avgifter per "klick" och så vidare.

Jag misstänker att en sådan utveckling kanske rentav skulle vitalisera tidningsbranschen - inte knäcka den!

Bra att Skatteverket...



http://www.dn.se/nyheter/sverige/skattefusk-med-konsultarvoden-1.872186

http://www.dn.se/ekonomi/konsulter-skattade-i-bahamas-1.872501


http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2942543.svd


...fokuserar på dom här glada gangstrarna! Det handlar ju om enorma summor som nu kan bli tillgängliga för våra politiker, så att dom i sin tur kan fibbla bort dom.

Men har vi vanliga dödliga tur, så blir det nån hundring över till sjukvården eller så, när politikerna har försett sig och sina reträttposterade kamratklantar...

Hmmm...

Den bekymrade företagschefen till sin styrelse: Vad tycker ni? Ska vi ta in en konsult eller ska vi krångla till det själva?

Jaja.

Varför kan inte staten...



http://www.dn.se/nyheter/sverige/f-kassan-anmals-nar-pengar-drojer-1.872150

...vägra betala ut lönerna till individerna i F-kassans inkompetenta ledning, så länge den inte lyckas få verksamheten att fungera?

Inför åtminstone ett system där F-kassan tvingas betala skadestånd till de drabbade. Skadeståndspengarna bör då tas ur F-kassans anslag för nästa års löneökningar - givetvis med lejonparten från ledningsstabernas dito.

F-kassan är ju känd som ett tillhåll för riktigt nitida paragrafryttare när det gäller kraven på sjuka människor, och inget fel i det kanske - men när det gäller den egna verksamheten är det inte så noga om det fungerar eller ej.

Det här med F-kassans återkommande fallissemang av olika slag tyder ju på att man inte tar problemen på allvar. Nu bör uppdragsgivaren staten, visa att åtminstone DEN gör det.