Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

onsdag 17 juni 2009

Ännu en stånkstönig stolle som...


Läs artikel i SvD...

Läs artikel i DN...

...tror sig kunna åstadkomma mirakel.

Har han inte fattat att Jesus redan har funnits?

Hmmm... Och se hur det gick för honom.

Har han inte fattat att den svenska högskolan ska, kan och bör reformera sig själv?

Har han inte fattat att högre utbildningsinstitutioner består av ett sammelsurium av förskräckligt begåvade människor, men också av stenkorkade streberbyråkrater som är så vetenskapsfientliga att dom utan vidare säljer sina själar för ett litet anslag till ett utomordentligt dyngdumt, men personligt, forskningsprojekt som inte betyder ett skit för någon människa i hela världen - inte ens dom själva.

Den viktigaste arbetsuppgiften för denne inbillat insatte, initierade och därutöver infamt inbilske importminister, är ju att skilja agnarna från vetet - eller om man får refrasera, att skilja ut dom som är från vettet från högskolan.

Om den svenska högskolan ska reformeras och bli i världklass så bör man nog ta till lite grövre artilleri än den här blindgångaren som redan från början levererar floskler i parti (Fp) och minut.

För en sån här dårfink, och han är ju bara en av alla kokko-gökarna i den politiska voljären, är allting enkelt och att åstadkomma en globalt sett konkurrenskraftig högskola är lätt som en plätt. Det är bara att pladdra om att detta är målsättningen.

Men känd på pulsen, så har han, liksom sin företrädare Lars Leijonborg, och även övervakaren, den bisarre besserwissern Jan Björklund, inget av matnyttigt värde att komma med.

I det senare får jag säkert medhåll av hungrande studenter som ännu en gång kan se sig blåsta på ett någorlunda indexföljande kostnadskompensatoriskt tillrättaläggande av den dumsnålaste regering Sveriges befolkning någonsin haft omaket och osmaken att sätta till makten.

Jojo, här ska högskolan bli konkurrenskraftig! Men detta innefattar inte en bagis till studenterna, som nu tvingas fortsätta att jobba i stället för att studera.

Höj studebidraget! Särskilt nu, när det inte går att få fasta anställningar.

Om den nye högskoleministern är så hafshurtigt hurrilförtjänande halvdum och okunnig som han ter sig så här i förstone, så har han troligen pluggat bra länge i just den svenska högskola han säger sig vilja skapa, men knappast i den som finns idag.

Med detta som facit kan man bara säga att han har förlorat från början.

Näe, fy fasen!

Inte en äppelkäckt ältande och plattitydpläderande pladderpolitiker till!!!!

Jag tror att Sverige, och dess högskolor, behöver någonting helt annat än ännu en karriärsugen, dumslug sloganslugger.

Ett råd; Sätt Jan Björklund som ambassadör i Teheran, helst utan livvakt, och placera den här senaste klichéklantiga, banalitetsbenägna, bimbobombade trivialitetstrakasseraren i husarrest innan han hinner tråka ut ännu en generation akademiker, så till den milda grad att dom begår kollektivt självmord.

Då kanske vi kan få högskolorna att bli konkurrenskraftiga.

Suck!

Usch! Läs även denna artikel i SvD...

Inga kommentarer: