Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

lördag 16 maj 2009

Det finns naturligtvis orsaker...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2904191.svd

http://www.dn.se/nyheter/sverige/hoten-okar-mot-f-kassans-personal-1.867503


...till att hoten mot Försäkringskassans personal ökat. Hot är ju i sig helt förkastliga, olagliga och dessutom oftast fullkomligt verkningslösa - men om vi lämnar den självklara biten - så vet jag att det idag är så att Försäkringskassan fungerar väldigt dåligt sett ur den sjukes perspektiv, att många människor känner sig överkörda, missförstådda och direkt misshandlade av personalen där. Däremot tycker nog regeringen att F-kassan fungerar finemang!

Regeringens språkliga uppfinning, det så kallade "utanförskapet" som ju bara är en omskrivning för vad man egentligen menar, nämligen det underförstådda "jävla simulerande parasiter", är en av orsakerna till att många idag finner Försäkringskassan vara en fullkomligt vidrig institution att komma i kontakt med.

Där har man, som det ter sig när man samtalar med dem som hamnat i delo med någon mera svårartat inflexibel och selotisk regeltolkare på F-kassan, helt tagit till sig den underförstådda betydelsen av "utanförskap".

Jag tror det är där kruxet ligger. Försäkringskassan är till fullo vår sjuklingshatande regerings förlängda arm i samhället och tycks också känna ett enormt stöd därifrån när det gäller att tolka reglementet på ett för medborgaren så negativt sätt som möjligt - sällan eller aldrig tvärtom.

Så man ska nog inte bara pipa över att hoten ökar. Man bör ta sig en funderare på varför också.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag är också "sjuklingshatande". Anledningen är att jag med mitt arbete också är tvungen att försörja någon annan, som , sant eller falskt påstår sig vara sjuk.

Lars G. Göransson sa...

Ja, man får hoppas att du får behålla både jobbet och din goda hälsa då.

För du tänker väl vägra ta emot sjukpenning eller A-kassa om du får cancer eller mister jobbet?