Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

fredag 24 juli 2009

Jag kan bara beklaga att Schön...


Artikel i SvD...

...slutat medicinera, förmodligen helt i strid mot huspsykiatrikerns rekommendationer, mot sitt oerhörda behov av uppmärksamhet och det storhetsvansinne som får honom att tro sig vara så extremt begåvad att han kan upptäcka allt möjligt, både här och där, sånt som vi vanliga dödliga inte kan se, ens om vi kisar oss fördärvade.

Stackars Selma! Stackars Schön!

Hmmmm...

Det bara måste vara nåt fel i skallen på folk som orkar hårdra såna här saker in absurdum, och dessutom kräva medial uppmärksamhet i sina försök att att övertyga sig själva om att alla är onda, inte bara vi samtida, utan också alla som någon gång åtnjutit beundran.

Men mest fel är det i huvudet på de mediamedelmåttor som behandlar sån här skit som om det vore en seriös nyhet.

Patetiskt, sa Bill. Patetiskt var ordet, sa Bull.

Fattar intet, sa den sanslösa katten Pelle.

Dumt, sa den elaka skatten Moms!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man undrar ju som sagt. Självfallet var den (förmodligen) homosexuella och låghalta damen verkligen betagen i idéer som hade med utrotning av avvikande sexuella beteenden och skönhetsideal att göra. (Obs, ironi).

Att man fått brev av, eller till och med skickat brev, någon som höll på med rasbiologi betyder förstås inte att man själv gillar det. Jag får brev av det avskyvärda Postkodlotteriet.

Att man stöttat en skönhetstävling kan ha många skäl. Jag gissar att hr Schön har eliminerat alla andra möjliga förklaringar, eftersom han "vet" vad Selma tyckte och tänkte.

Anonym sa...

Håller inte alls med dig. Det är väl bra att Schön lyfter fram de mindre smickrande sidorna i vår svenska historia. Vi har ju en förmåga att hacka på de hemska nazisterna med sin otäcka judeförföljelse utan att betänka vårt egna kollektiva ansvar för händelserna. Blir så patetiskt när Hollywood får berätta historien om de otäcka demoniska nazisterna som bara förtjänar att dö, dö ,dö.

Tyvärr är alltid den verkliga historien precis sådär äckligt solkig och illaluktande att vi inte står ut och kan ta till oss den. Sverige har aldrig gjort upp med sitt pronazistiska förflutna och då får vi leva med konsekvenserna i form av en uppblommande nynazism och främlingsfientlighet. Det är inget att förvåna sig över för det är i grunden samma åsikter som föräldragenerationen och dem innan alltid haft.

Herr Eriksson sa...

Jag håller helt med dig. Det är ofattbart att det finns individer som tycker att det som avskrädessökaren Schöns "avslöjanden" har något som helst värde för dagens människor. Dessvärre finns det en generation svenskar som sedan barnsben har skolats i någon sorts arvssyndsanda; på med tagelskjortan och gör bot och bättring! Vad de inte tycks förstå är att de samhälleliga paradigmerna var helt annorlunda på den tiden - på gott och ont. Det har absolut ingenting med "äckligt solkig och illaluktande" att göra, utan speglar samhället som det såg ut då.

Det visar på en fruktansvärt brist på historisk förståelse att beklaga sig över att "föräldragenerationen och dem innan" skulle haft en felaktig verklighetssyn; det är minst sagt förmätet att anse sig själv sitta inne med "sanningen". Om en eller två generationer kommer man att förundra sig över att det under 2000-talets första årtionde fanns individer som försökte förringa sina förfäders moraliska värderingar!