Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

torsdag 4 juni 2009

Säger mera om idiotin...



http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_3004513.svd

...i EU-parlamentet än om Piratpartiets kommande politik.

För det första så har Piratpartiet redan från början klart deklarerat att det är ett "enfrågeparti" så det finns ingen större anledning att börja tjafsa om det nu.

Men av artikeln framgår desto tydligare hur illa ställt det är med demokratin, både i EU-parlamentet och i de partigrupper som bildats och fungerar ungefär som Hells Angels och Bandidos. "Tycker du inte exakt som vi i alla lägen, så skjuter vi dig i knäna!"

Christian Engström gör helt rätt som väntar med besked. Det är knappast de som bestämt sig för att rösta på Piratpartiet som trånar efter ett dylikt, de vet ju sedan länge var Piratpartiet står i en massa meningslösa frågor - nämligen ingenstans, eller med fötterna stadigt förankrade i förnuft.

De som trånar efter besked är i stället de andra presumtiva politikerna i EU-parlamentet, de är nu nervösa och blänger styggt på det enda, eller möjligen två, mandat som kan komma Piratpartiet till del.

Representanterna för den gröna och den liberala partigruppen bjuder in Piratpartiet med armbågen och deklarerar att Piratpartiet måste köpa hela deras politik för att få vara med.

Det gör dom nu. Det låter lite kissnödigt.

I verkligheten blir det nog en fråga om förhandlingar. Allt annat vore som att pinka i ansiktet på allt vad demokrati heter - och det är mera av den varan EU-parlamentet behöver, inte mindre.

Bara för att dom är kissnödiga nu, så betyder det ju inte att dom kommer att pinka på Piratpartiet när realpolitiken hamnar på dagordningen.

Sedan; Det här tjatet om att Piratpartiet är ett enfrågeparti skär sig lite. Är det inte så att ALLA beslut i EU-parlamentet, och för den delen den svenska riksdagen, borde grundas på behovet av öppenhet, integritetstänkande och individens rätt?

Ett beslut som kränker eller inskränker någon eller flera av dessa tre företeelser är ju en demokratisk styggelse, åtminstone i mina ögon.

Accepterar man den tanken är ju Piratpartiet knappast ett enfrågeparti alls, utan ett parti som har en mycket klar inställning i alla frågor.

Sanningen är ju att många beslut som fattas i EU är endera stenkorkade, meningslösa eller enbart klåfingriga.

Hur man röstar när det gäller t ex hur fan man ska definiera en gurka är väl skit samma, det viktiga är att beslutet inte kränker medborgarnas integritet och individuella rättigheter.

Det är där Piratpartiet kommer in i bilden. Och det är på tiden...

Inga kommentarer: