Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

tisdag 19 maj 2009

Vitesföreläggande till skivbolagen...

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/skivbolagen-trappar-upp-striden-mot-pirate-bay-1.869607

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2920125.svd

...så länge de missbrukar det svenska rättssystemet vore mera adekvat än den här USA-advokatyrens krav på böter för The Pirate Bay!

Jag skulle vilja kalla det här för okynnesinlagor och juridiska trakasserier, och det tror jag inte att jag är ensam om.

Alltsammans börjar urarta totalt, sett ur en allmänrättsligt synvinkel - men det är de svenska åklagarna och tingsrätten i Stockholm som har lagt grunden till detta.

Genom den fällande domen - för övrigt avkunnad av en i mina ögon synnerligen korrumperad domare - så öppnade man dörren för advokatfjantar som sett för många amerikanska rättegångsserier på TV.

Nu tror dom att det är fritt fram för amerikansk hot- och trakasseringsadvokatyr och att det svenska rättssystemet är proppfullt av välsmorda svängdörrar enkom avsedda för dem själva och de amerikanska stofiler som leder skivbranschen idag.

Dessvärre tror de också, och det på goda grunder, att de obehindrat kan nå hur långt som helst i sina strävanden att införa amerikanska juridiska principer i Sverige - det har ju också tingsrätten i Stockholm och den jävige domaren klargjort att dom kan - på ett tydligt sätt.

Nu är det dags för mera hederliga och kanske också kunniga, svenska råd- och nämndemän att sätta ner foten och be dom dra åt helvete - helst på ett sådant sätt att budskapet inte kan missförstås.

Jag kräver att riksåklagaren omedelbart inleder en förundersökning mot de här bolagen och deras juridiska företrädare. Det måste väl ändå finnas någon paragraf i den feta stora lagboken som uttryckligen förbjuder ett systematiskt utnyttjande av svenska rättsinstitutioner i syfte att hota och trakassera. Därtill bör det finnas någon paragraf som förbjuder rena okynnesåtal - påhittade av adrenalinstinna ambulansjägare i avsikt att mjölka stofilerna i skivbolagsledningarna på nya feta arvoden!

Hmmm... Det slår mig till sist att det helt enkelt inte KAN vara en slump att den här nyheten kommer samtidigt som vi får veta att nästa domare i TPB-saken också hållit till i upphovsrättsföreningen - samt att vi just erfar en kraftig ökning av antalet kackerlackor i gamla Svedala!

Inga kommentarer: