Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

måndag 25 maj 2009

Tänk om han har rätt!



http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2944877.svd

Det vore en sensation i så fall, eftersom Morgan Stanley har ett tämligen taskigt track-record när det gäller att förutsäga framtiden - liksom de andra kundblåsande börsoraklen, vilkas trovärdighet idag är på samma nivå som en femtonkronorssedel nergrävd i Marianergravens bottenslam.

Snarare bör man ta hans gissning med en storsäck grovsalt, och snarare betrakta den som en garanti för att sannolikheten för att världsekonomin nu bottnar ur och börjar repa sig är lika med, eller något mindre än, noll.

Man undrar varför Morgan Stanleys chefsekonom Joachim Fels, plötsligt och med en viss övertygelse, går ut och påstår att framtiden är ljusnande?

Kan det vara för att sätta lite fart på affärerna, för att få in lite slantar att klanta omkring med på börser och råvarumarknader, så att den där lilla bunten sedlar som finns kvar i sargade kundportmonnäer hamnar på rätt ställe, det vill säga i hans och kumpanernas dito?

För all del, han kan ju ha rätt. Det är på tiden att någon av dom där finansfjollorna visar världen att dartkastande apor inte förutser framtiden bättre än dom själva gör.

Men, fan tro't!

Inga kommentarer: