Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

måndag 25 maj 2009

Religiositet är och har alltid varit...



http://www.dn.se/nyheter/varlden/gastande-guru-skots-ihjal-i-wien-1.872439

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2943437.svd


...en av de rikast flödande källorna till psykiskt och fysiskt våld.

Jag betvivlar starkt att antalet våldsdåd utförda av fyllon, knarkare, sadister och psykopater ens tillsammans närmar sig det antal våldsdåd som religiösa utfört under historiens gång och som trosvissa dumskallar av alla möjliga konfessioner fortsätter att utföra.

Detta är en utveckling som fortsätter idag, lika starkt som någonsin.

För några kan det möjligen te sig som om de kristna nu lugnat ner sig något - men betänk då det eviga gudsgastandet från amerikanska presidenter, senatorer och kongressmän innan man startar nya krig, medan de pågår och efteråt. "We have God on our side!" Bla bla... Tyskarna; "Gott Mit Uns!" Bla bla... "Allah är störst!" Bla bla...

Såvitt jag kan förstå har det hittills inte förts ett enda krig som inte varit oerhört heligt i ett eller annat avseende och där båda parter (eller alla dito) haft sin gud på sin sida.

Lik förbannat får ju en av parterna mera stryk än den andra. Varenda gång. I andra världskriget tillbad dessutom alla parterna precis samma gud - så det var ju en ren win-winsituation för alla - utom möjligen för judarna.

Logiken bakom våldsutövandet är oantastligt cirkelstupid.

Oftast framställer sig en religiös person, oberoende av konfession, som en god människa eftersom har tror på sin gud. Allt han gör är sanktionerat eller beordrat av hans gud och om så ändå inte skulle vara fallet, så förlåter guden honom nästan automatiskt när han bryter mot de för tillfället gällande budorden. Det är ju mänskligt att fela - men bara för den religiöse som ju kan förlåta sig själv - med guds goda minne.

Jag minns inte vem som skrev det, men det stämmer så väl på ovanstående att jag återger det; "Omoral bör alltid klandras, inte min, men alla andras."

Snacka om handlingsfrihet! Det är ju bara att mörda på. Det är bara att panga på i folksamlingar. Då är det bara att gå på och våldföra sig på små barn ifall man råkar ha lust. Då är det bara att avlossa sina "precisionsvapen" in i bostadsområdena i Bagdad.

Då blir gud glad. En god människa har handlat. Någon skuld behöver han inte känna. Gud förlåter. En god människa är ju en god människa. En god människa gör inget ont.

Är man dessutom präst eller mulla eller guru eller vad fan det nu är för titel vederbörande har, så är man ännu närmare gud än till och med de riktigt goda och därmed ännu godare. Därmed har man också ännu större handlingsfrihet.

Det förefaller, när man lyssnar till de predikande prelaterna och deras prilliga proselyter som om det skulle finnas en djävul också.

Såvitt jag kan förstå så är det dom goda som styr hans handlingar, både medan vi lever och när vi har kolat vippen.

Personligen har jag aldrig hört djävulen själv uttala sig i olika frågor (Hmmm... Eller är det det jag har gjort?).

Men hans främsta uttolkare, de goda religiösa som tycks stå i ständig dialog med vederbörande aktuell djävul, har nu en gång för alla slagit fast (detta KAN variera något mellan olika religioner, men inte särskilt mycket) att denne djävul omedelbart kommer att tillskansa sig de själar som tillhört människor från andra trossamfund, homosexuella, odöpta små barn, ateister (Hur fan ska djävulen klara det? Vi ateister har väl ingen själ!), abortläkare, kondomtillverkare etc.

Dessa själar tänker han plåga utav helvete när den dagen kommer!

De goda får sitta, eller ligga med, med en massa fåvitska (i.e. stenkorkade) jungfrur (i.e. småtjejer) när dom trillat av pinn, avnjuta nektar, ambrosia, harposång och en massa annan skit jag personligen skulle finna urtråkigt. Det verkar ju inte ens finnas någon partikelaccelerator i himlen!

Detta himmelska njutande utövas då i gott och trevet sällskap med de katolska pedofilprästernas, inkvisitorernas, bögmisshandlarnas, abortläkarmördarnas, bombkastarnas, tortyrspecialisternas m. fl. fläckfria själar.

De som ägnat sitt fruktbara liv åt att, med piska i hand, lära ut katekesen, psalmer och böner till hedonistiskt saliga, om helvetet ovetande, hedningar i diverse världsdelar, samt ikläda dem byxor så att snoppen inte syns, kan givetvis påräkna extra belöningar.

Nåja, det finns mycket mera att säga om det här - t ex att religionen alltid varit ett överhetens och repressionens verktyg för att hålla befolkningar i schack i olika avseenden m.m., men det här är ju en blogg och inte en (gud förbjude!) bibel.

Men börjar det inte bli på tiden att människan överger sina gudar och sin djävul och börjar ta ett eget ansvar för sina handlingar, att lita till sin egen moral, att helt enkelt bara leva efter Bergspredikan. Ja biten med, "Allt vad I viljen att människorna skolen göra eder, det skolen I ock göra dem!", menar jag.

Va!? Näe, det är inget misstag!

Det finns inget religiöst i det rådet! Om det vore så, så skulle ju de religiösa av alla schatteringar ha följt det, och världens skulle idag vara en betydligt trevligare plats att leva i.

Men icke.

Visst, det finns massor av "religiösa" som försöker leva efter det mottot, och som lyckas rätt bra. Men dom räknar jag inte som religiösa, bara som kloka människor som orkar vara snälla alldeles av sig självt.

Hehe... Vänta nu bara tills bibelviftande seloter av olika slag läst detta!

Jag gissar att dom fördömer mig, placerar min själ i helvetet och initierat och ingående beskriver de kval jag därstädes kommer att få genomgå så snart som möjligt!

Nåja, det pallar jag.

Men fy fan om dom intar den där vidrigt nedlåtande, beskäftigt pompösa och självgott skenheliga samt självförgudande attityden och säger; Jag förlåter dig!

11 kommentarer:

Olle sa...

Pinsamt när folk av politisk korrekthet försöker dölja sin berättigade islamkritik i någon sorts generell kritik mot ALLA religioner.

Sedan kan vi nog konstatera att "politik" är och har alltid varit en av de rikast flödande källorna till psykiskt(?) och fysiskt våld. Se bara på konsekvenserna av nationalsocialism och internationalsocialism.

Varken första eller andra världskriget hade religiösa motiv och om vi lägger samman dessa dödsoffer med de från nazisternas och kommunisternas folkmordsläger så får vi en siffra som vida överstiger all världens religionskrig.

De flesta skulle nog hävda att det vore efterblivet att ge samtliga politiska ideologier någon sorts kollektiv skuld för detta.

JG sa...

Du är en dåre som man definitivt skall se upp med. En dåre som drar alla religioner över en kam.

Sådana som du hade trivts i det stalinistiska Albanien där man förbjöd all religion.

Eller kanske i helvetet.

Anonym sa...

Förenkla världen så att dina åsikter passar in...

Det är alltid värderingar som vi slåss för. sedan om vi lablar dom som religösa, politiska, eller något annat. det gör egentligen det samma.

Det är som alltid när vi försöker få andra människor att tycka som oss som det går illa. Så var nöjd med den du är och stöd fri handel, då kan man välja vem man vill interagera med... Utan våld!

Lars G. Göransson sa...

Jepp! Där kom det i alla fall. Helvetet nästa!

Illwill sa...

Religion är ett av de vidrigaste påfunden människan någonsin lyckats med. Men, det är ett ypperligt sätt att styra de dumma massorna. De människor som kan tänka är i minoritet, och har alltid varit det.

Samtliga religioner är baserade på helt absurda idéer, oavsett hur fredliga de påstår sig vara. Den enda religionen som faktiskt leder till ett fredligt folk är buddhismen (och den är snarare en livssyn än en religion då de saknar den s.k "guden").

De religiösa är så insnöade på sin egen lilla historia att de vägrar ifrågasätta sin tro (något de som tror på vetenskap gör varje dag, och därför utvecklas). Det är extremt farligt, och de blir väldigt lätt våldsamma när folk bevisar att de har fel. Vissa människor väljer att slå ihjäl folk snarare än att erkänna fel, något kristendomen t.ex varit väldigt förtjust i genom tiderna.

JG, du har faktiskt nästan lyckats lista ut något (skriv ner det, gissar att det inte händer ofta). Kommunismen fick inte mycket rätt, men synen på religion är inte fel. Det finns ingenting positivt med religion längre, absolut ingenting alls. Allting som folk påstår är gott med religion är saker som människor kunde gjort utan ett hot om att brinna i helvetet för evigt. En tänkande människa (JG, jag lovar, de finns) kan göra snälla saker för att de är det rätta att göra. En religiös människa är i bästa fall en hycklare och idiot. Jag vet inte vad det värsta fallet skulle vara, religiösa sätter nya rekord årligen i hur jävliga de kan vara.

Utbilda idioterna, tvinga på dem kunskap. Det är enda sättet att bli av med religion...alternativt att vi går på evolutionens väg och raderar ut alla lägre stående, men det vore inte politiskt korrekt.

Förresten Olle, islam är inte speciellt på något annat sätt än att det är en religion för de absolut lägsta. Den är inte värre än kristendomen (faktiskt är den trevligare och bättre skriven, rent teologiskt). Dock så är praktisk islam rätt så motbjudande, men som sagt, det är främst för att religionen är inriktad mot de som får t.o.m JG att verka intelligent. Eller...nästan iaf.

Olle sa...

Illwill: Undrar varför religionsmotståndarna alltid uttrycker sig med en religiös fanatism. Grattis, du har kommit på att de tänkande människorna är i minoritet. Du verkar dock ha missat vilken sida du själv befinner dig på. Det är ofrivilligt komiskt när du försöker ge andra en stämpel av okunniga dogmatiker och samtidigt missar att du själv är en av dem. Det är man när man försöker få subjektiva åsikter att framstå som objektiv fakta.

Inte ens de flesta ateister tycker att "samtliga religioner är baserade på helt absurda idéer". Humanismen är en sådan grupp idéer tagen från kristendomen. Kristna ideal i ateistisk förpackning.

Buddhismen är precis som kristendomen en av de mer fredliga religionerna, men att påstå att det skulle vara "den enda religionen som leder till ett fredligt folk" är att skryta om sin okunnighet. Även buddhister har varit i krig om det skulle vara definitionen och det finns även andra religioner med fredliga budskap. Den enda större religionen som sticker ut i det avseendet är islam, som förespråkar anfallskrig som ett sätt att sprida religionen.

En religion behöver inte en gud för att kallas religion.

Religiösa kan knappast sägas vara mer insnöade än icke-religiösa. Det finns trots allt människor som byter religion, blir ateister eller var ateister. Insnöad kan man dock sägas vara oavsett ev religiös eller politisk åsikt när man vägrar erkänna bevisade felaktigheter i sina egna påståenden.

Kristendomen har inte slagit ihjäl människor genom tiderna. Människor som kallar sig kristna har, men betydligt färre än människor som kallar sig muslimer, socialister eller nazister.

Och nej, islam är inte bättre skriven än kristendomen. Även om man inte är religiös så kan man se bibeln som en samling berättelser av en mängd författare från olika tider med olika bakgrund. Koranen är dock inte mycket mer än en religiöst sanktionerad manual för förtryck skriven av en krigsherre.

Lars G. Göransson sa...

Ja, jösses! Här viftas det med biblar vill jag lova.

Hmmm... Och alla utom islamofoberna är redigt dumma i huvudet och begriper ingenting, saknar all bildning, insikt, tankeförmåga och vetenskaplig skolning - givetvis även undertecknad.

Som bostadsort har man dessutom fått helvetet eller Albanien a la 1954 att välja emellan.

Tunga argument. Här ligger man nog i lä, rent intellektuellt sett.

Ja ja, det är såna smällar man får ta här i världen.

Andreas sa...

@Göransson: är du helt omedveten om hur självparodisk du blir med ditt långa pladder om religionens ondska på samma dag som väldens mest superateistiska land Nordkorea detonerar kärnvapen? Har du något sinne alls för proptioner?

De ateistiska ideologierna kommunism, fascism, nazism och kapitalism har dödat mångfalt fler människor de senaste hundra åren än alla religioner tillsammans de senaste tvåtusen åren.

"Illwill" är för övrigt alltid lika fjortisfascistoid när han kommenterar religion på bloggar. Både han och Göranson är ateismens Weiron i Ottan...

Anonym sa...

Religion är för folk som inte vågar ta ansvar för sig själv och sina egna handlingar.

Lars G. Göransson sa...

Ja, jag förstår. Vi är jättekorkade och du begriper precis allting. Det är lugnt.

Men när det kristna USA atombombade hedningarna i Hiroshima och Nagasaki - då var det OK? När det kristna Frankrike förstörde Bikiniatollen med sina kärnvapensprängningar och förgiftade havet?

Olle sa...

Anonym: Politik är för folk som inte vågar ta ansvar för sig själv och sina egna handlingar.

Lars G. Göransson: Sist jag såg efter var både USA och Frankrike sekulära stater med både religionsfrihet och en tydlig delning mellan politik och religion.

Att ge USA religiösa motiv till deras krigshandlingar är som att hävda att kommunistiska/separatistiska PKK/Kadek begår terrordåd för att de är muslimer.