Anpassad sökning

När tror du en politiker senast fattade vad han/hon hade fattat för beslut?

måndag 18 maj 2009

Glöm inte att ...

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2911947.svd

... väldigt många av dem som kommer att rösta på Piratpartiet gör detta för att "straffa" de etablerade politiker som under senare tid genomfört ganska omfattande inskränkningar i människors integritet. En röst på Piratpartiet kan då ses som ett klart meddelande om ett klart missnöje med förd politik - riktat till de etablerade politikerna.

Att välja Piratpartiet är helt enkelt, för många, ett utmärkt sätt att undvika att rösta på politiker för vilka man saknar förtroende - UTAN att stanna hemma på valdagen, rösta blankt eller på något intetsägande som t ex Kalle Anka-partiet eller ganska osmakligt, som t ex Sverigedemokraterna.

Vad beträffar övriga frågor, sjukvård etc så kan man ju åtminstone ha förhoppningen att Piratpartiets representanter röstar efter bästa förmåga och med något slags förnuft i bagaget.

Att man står fri från konformiserande koalitioner och allianser behöver inte alls vara dåligt. Att man röstar på bästa möjliga förslag oberoende av vem som kommit med det, behöver inte heller vara dåligt. Snarare tvärtom.

Ska bli intressant att se hur det går i parlamentsvalet...

Inga kommentarer: